|
Македонија во странските медиуми |
Внеси реплика |
Автор | ||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Декември.2011 во 22:20 |
|
Вчера и денес на Арте (Германско-Француска телевизија) одеа документарците за Преспанското езеро и за Балканскиот Рис Марко првиот рис од ваков вид кој е следен со GPRS.
Секој кој го интересира малку повеќе за природата на Македонија пред се убавините на Преспанското езеро и Маврово националниот парк би му ги препорачал следните линкови. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ete..jas se ''javiv'' i......... î skokna rejtingot na stranava ,....
...inache,...svaka chast na ,...expeditivnosta! ...na nadlezniot za ...svetot! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Благодарам како за првото така и за второто. Инаку иронија и подсмевање нема да се толерират на овој подфорум. Темата е ставена со добри намери и се надевам дека во иднина повеќе луѓе ќе ја посетат и дадат свој конкретен придонес со нови инсформации во врска со темата. Што се однесува до докуметарците иако се на германски или опцијално на француски би ги препорачал навистина особено на луѓе кои навистина сеуште не научиле да ги гледат и убавите страни на нашата татковина. Дел од македонската екипа која работи на документарците ги познавам и ми раскажуваа колку била восхитена германската екипа од тоа што го виделе во Македонија.
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А за тие што не зборуваат грчки и германски
Убави сликички ... како и да е
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тука ли треба да ја посетуваат Јас мислев на лице место
|
||
|
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислиш француски и германски. Па нема врска како што викаш убави сликички. Навистина прекрасни пејсажи и одлична можност да се види Македонија преку HD објектив наместо преку 40 години старите камери на Македонската Телевизија.
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не. Мислев девојката што збореше на грчки
Пробав да наслушнам некој збор. Француски ми иде добро, а и германскиот ми е ок Место да седиме на форумов, патот под нозе и да ја запознаеме Македонија. Ни HD ни ништо нема да го долови вистинскиот амбиент. Многу многу поубаво и од документарецот е кај нас.
|
||
|
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас например никогаш не сум бил на Преспанско Езеро а знам дека е природен резерват на многу птици, меѓу другите и во документарецот е наведено на Сивиот Пеликан кој има распон на крила и до 3 метра со што спаѓа во една од најголемите летечки птици, сигурно е фасцинантно таа птица да се види во живо.
Ако ти оди францускиот подобро од германскиот во десното ќоше имаш опција за јазици. Вториот документарец за балканскиот рис е исклучиво во Македонија со македонска екипа правен па така освен германски или француски чат пат се зборува на англиски и на македонски (особено со македонскиот има интересни моменти)
Изменето од kultuzin - 10.Декември.2011 во 17:01 |
||
meggie
Нов член Регистриран: 19.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво официјално дијаспорско ради со студио во Скопје
Дијаспорците во Австралија треба да слушнат дирекнто од Македонците. Тоа може да го направите со само еден клик на facebook страната http://www.facebook.com/pages/Radio-Ilinden-Melburn-%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D0%98%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%9C%D0%B5%D0%BB%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%BD/165672000178428 Изменето од meggie - 19.Декември.2011 во 19:37 |
||
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |