|
Што читате моментално |
Внеси реплика | страница <1 138139140141142 163> |
Автор | |
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MAJKA
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тело на нејзиното тело-Приказни за добрината
Најверојатно ќе ја прекинам...Тежок товар е добрината...Но огромна е болката на оној кому му треба... |
|
ARTE
Сениор Регистриран: 07.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Citam knigi koi se odbrani vo ova kniga.Stvarno se odbrani Najdobrite i najznacajnite knigi od prastaro vereme pa do denes toest do koga e izdadena knigta toest do 2007.Knigava e genialana sekoj koj treba da znae nesto od literaturta treba da ja ima ovaa kniga i da gi procita ovi dela sto se vo nea.znaci mora da gi procita pred da umre kako sto veli naslovot. I naslovot e odlicen.Na nea rabotele internacionlen tim od okoli 30 i nesto kriticari profesori i publicisti so eden glaven urednik. Изменето од ARTE - 29.Октомври.2011 во 22:03 |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Читачот-Бернхард Шлинк
"Читачот спаѓа во оној тип комплексни романи кои отвараат толку прозорци колку читателот може да поднесе свеж воздух.Тоа е роман на два лика меѓу кои е поставен целиот свет на љубовта,на вината,на одговорноста,на моралот,на разбирањето кое само навидум го ублажува престапот...студент по право и обвинета надзорничка во концентрацион логор...писменоста наспроти неписменоста,читањето наспроти слушањето,моралот наспроти вината и одговорноста,едноставната вистина соочена со немерливата сложеност на индивидуалноста..." Изменето од Andjelina - 20.Ноември.2011 во 23:10 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nishto!
...chitanjeto im go ostavam na,.....chitatelite! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Nola
Нов член Регистриран: 06.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Murakami
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ќе засвети животот-Сердар Оскан
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пред некое време ...(години)....ја добив на подарок ...Остров...од Викторија Хислоп...и за жал немав некое посебно интересирање за таква книга...денес ја почнав...ке видиме дали ќе ми задржи внимание...
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Сенка на ветрот“ од К.Р.Зафон
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вероника реши да умре
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Filip Vtori, Aleksandar Makedonski, Drevna Makedonija, Kiril i Metodij, Kliment i Naum, Georgi Vojteh, Petar Deljan, Car Samoil...........
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали ме чекаш? - Гијом Мисо
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бадем-Неџма
па имате ваков вовед "Оваа приказна е, пред се, приказна за душата и телото.За љубовта наречена со вистинското име,често сурово,која не се обѕира на никаков друг морал освен на моралот на срцето.Во овие редови во кои се мешаат спермата и молитвата,се обидов да ги урнам меѓите што денес ги разделуваат небесното од земското,телото од душата,мистиката од еротизмот. Единствено книжевноста ја поседува делотворноста на смртоносно оружје.Затоа ја користев неа.Слободата,сурова и победоносна.Со желба да им го вратам на жените од мојата крв зборот што им го одзедоа нивните татковци ,браќа и мажи.Во чест на старата арапска цивилизација,во која копнежот се изразувал дури и во архитектурата,во која љубовта била ослободена од грев,во која уживањето и овозможувањето на уживање биле должност на верниците. Ги дигам овие зборови,како што се дига чаша,за здравје на арапските жени,за кои повторното преземање на одземениот говор за телото значи наполу да се излекуваат нивните мажи..." |
|
|
|
smilegirl
Група Регистриран: 23.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Три метри над небото-Федерико Моча
|
|
Внеси реплика | страница <1 138139140141142 163> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |