IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8889909192 173>
Автор
Порака
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Статус: Офлајн
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 19:37
А што ако на скоро сите деца им е арна куќичката, креветчето и постелата, а само на едниот во соба му тече кога врни оти татко му оставил дупка на таванот?
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 20:02
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

А што ако на скоро сите деца им е арна куќичката, креветчето и постелата, а само на едниот во соба му тече кога врни оти татко му оставил дупка на таванот?

Ќе го убедиме дека не му капи, дека тоа што му се слева по лицето е ружина водичканамигнување
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2011 во 12:19
Хм, Мами ... секогаш, секаде и за се можат да се најдат екстремни примери за споредба. Притоа, сосема е сигурно дека состојбата за одредената ситуација може да се сфати и така, како што интерпретаторот сака да изгледа.
Но, во ред е. Ќе се обидам да дадам свое видување и на ова.
За твојава алузија има следни решенија:

1. Детето да почне само да ја уредува куќата. Нека самиот се избори за остварување на своите идеи за тоа како треба да изгледа куќата. Што мора да чека „изим“ од татко си? Можеби тактиката, начинот на восптиување на таткото е токму тој, на таков начин да го поттикне детето, тој самиот да превзема мерки, а не уште да чека од таткото! Нека купи материјал, нека фати работници (ако неможе сам) и нека малтари? За да видат комшиите колку убава фасада имаат!

1.1 Што ако неговото дете е причината за боемството (и сето друго) кај таткот? Нели е можно тоа да биде како резултат од неговото разочарување од детето? Му дал сретства и одврзани раце, за одреден период тој да прави што сака, што мисли дека е добро? Арно ама, детево ја упрскало работата.

2. Доколку неможе да најде разбирање дома, со таткото, детето може да си замине од куќата. Нека оди таму каде што ќе може тој да командува!!!

Се прашувам, штом таткото е недомаќин (нели бил боем,  женскар, шетал по светот ... испушти да кажеш дека пиел, се коцкал, се дрогирал...), како успеал да направи куќа?.
Да, да, може да се рече дека ја наследил. Ама еве детево не го прифаќа и тоа и, го негира тој што ја создал куќата! Оти имало жртви кога таа се градела.
Овде само си хипотетизираме. Инаку, во суштина мислам дека се разбираме, нели?намигнување
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2011 во 16:57
A shto ako ova, a shto ako ona, a shto ako ova/ona, a shto pak ako e onoa, a ajde da recheme deka e ova i onoa, pa da ne zboruvame za ova/ona/ovoa/onoa zaedno...

Ako beshe da beshe, togash kje beshe, ama rabotata e shto ne e nishto drugo tuku E.

Bidejkji mnozinstvoto na narodot ova E go prima kako shto E, togash ova E e onoa shto E.

Sekoe filozofiranje okolu "ako E beshe ona ili toa" e chisto filozofiranje.

Изменето од Messenger - 11.Ноември.2011 во 17:02
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2011 во 20:05
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Хм, Мами ... секогаш, секаде и за се можат да се најдат екстремни примери за споредба. Притоа, сосема е сигурно дека состојбата за одредената ситуација може да се сфати и така, како што интерпретаторот сака да изгледа.
Но, во ред е. Ќе се обидам да дадам свое видување и на ова.
За твојава алузија има следни решенија:

1. Детето да почне само да ја уредува куќата. Нека самиот се избори за остварување на своите идеи за тоа како треба да изгледа куќата. Што мора да чека „изим“ од татко си? Можеби тактиката, начинот на восптиување на таткото е токму тој, на таков начин да го поттикне детето, тој самиот да превзема мерки, а не уште да чека од таткото! Нека купи материјал, нека фати работници (ако неможе сам) и нека малтари? За да видат комшиите колку убава фасада имаат!

1.1 Што ако неговото дете е причината за боемството (и сето друго) кај таткот? Нели е можно тоа да биде како резултат од неговото разочарување од детето? Му дал сретства и одврзани раце, за одреден период тој да прави што сака, што мисли дека е добро? Арно ама, детево ја упрскало работата.

2. Доколку неможе да најде разбирање дома, со таткото, детето може да си замине од куќата. Нека оди таму каде што ќе може тој да командува!!!

Се прашувам, штом таткото е недомаќин (нели бил боем,  женскар, шетал по светот ... испушти да кажеш дека пиел, се коцкал, се дрогирал...), како успеал да направи куќа?.
Да, да, може да се рече дека ја наследил. Ама еве детево не го прифаќа и тоа и, го негира тој што ја создал куќата! Оти имало жртви кога таа се градела.
Овде само си хипотетизираме. Инаку, во суштина мислам дека се разбираме, нели?намигнување

Работата е што ТАТЕ му го исцицал секој заработен денар по разноразни основи (барања). Ќуќата е од прапрадедовци, не е на тате. Тате наследената не само што не ја одржува туку ја демолира. А кутро дете нема кај да оди оти и за аргат да стани му треба изим од татета. Ова само хипотетички.намигнување
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2011 во 23:09
..ееее, што бидна со пописот?до каде е работата?..најдоа ли одговорни,кој зошто како ..кога..?ќе има ли нов..?

денес гледам нова комисија за ИЗБОРИ.
..кога ќе има избори? или за референдум се спремат...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2011 во 15:55
Владата понуди Дислокација на велешката топилница...да

среќа за велешани....среќа

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2011 во 21:00
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Владата понуди Дислокација на велешката топилница...дасреќа за велешани....среќа

Vsusnost , prviot covek na vladata preporaca investitorot na svoja smetka da otvori nova topilnica na mesto kade sto zivotnata sredina nema da bide zagadena...e samo ne mu ponudi druga mozna lokacija, od prosta pricina sto i samiot znae deka vo Makedonija nema takvo mesto...ama toa i ne e vazno, vazno pred javnosta da se pokaze deka covekot e zagrizen za velesani...
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2011 во 09:34
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Владата понуди Дислокација на велешката топилница...дасреќа за велешани....среќа

Vsusnost , prviot covek na vladata preporaca investitorot na svoja smetka da otvori nova topilnica na mesto kade sto zivotnata sredina nema da bide zagadena...e samo ne mu ponudi druga mozna lokacija, od prosta pricina sto i samiot znae deka vo Makedonija nema takvo mesto...ama toa i ne e vazno, vazno pred javnosta da se pokaze deka covekot e zagrizen za velesani...

Грешиш овде млад господине...За оваа тема се разговараше, преговараше  и конечно се дојде до решение..Ако сакаат да работат ќе си најдат нова локација а владата ќе им помогне во процесот на дислокација. Не знам овде што не е јасно..и пак ли и за ова се наоѓаат непромислени забелешки..вртење%20со%20очи

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2011 во 11:18

Грешиш овде млад господине...За оваа тема се разговараше, преговараше  и конечно се дојде до решение..Ако сакаат да работат ќе си најдат нова локација а владата ќе им помогне во процесот на дислокација. Не знам овде што не е јасно..и пак ли и за ова се наоѓаат непромислени забелешки..вртење%20со%20очи

Аха...ок, штом грешам...
А сега одговори ми искрено уште помлада госпоѓице....Дали би се согласила оваа фирма да ја дислоцира топилницата не во местото каде што живееш, туку на 10 километри одалеченост од твојот дом....ама биди искрена...
и второ...штом толку се разговарало и преговарало...кое е тоа место каде што нама население и нема да има реакции...не верувам дека велешани едноставно би се согласиле да се помрдне за неколку километри, затоа што ништо не постигнале во тој случај....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2011 во 11:19

Аха...ок, штом грешам...
А сега одговори ми искрено уште помлада госпоѓице....Дали би се согласила оваа фирма да ја дислоцира топилницата не во местото каде што живееш, туку на 10 километри одалеченост од твојот дом....ама биди искрена...
и второ...штом толку се разговарало и преговарало...кое е тоа место каде што нама население и нема да има реакции...не верувам дека велешани едноставно би се согласиле да се помрдне за неколку километри, затоа што ништо не постигнале во тој случај....

znaci nema da ja podmestat do bilo koe naseleno mesto....ako se najde soodvetna lokacija arno ..ako ne..kaputда

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2011 во 11:27
значи во право бев...пред време се знае дека е капут работата...голема%20насмевка
проблем е што кога им ги лапнаа парите на метрудхем, им ветија дека ќе им овозможат услови за работа....ама не излегоа математиките. па така по прмерот на ЕВН и Окта и овие ќе наплатат дебело од државата, а се знае кој на крај ќе го плати крајниот цех...намигнување
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2011 во 18:18

Нема место каде овој вид индустриски објект нема да ја загрози животната средина.
Работата е само дали тоа загадување ќе биде центар на град, каде живеат над 50.000 луѓе, или на место каде во радиус од неколку километри живеат стотина стари луѓе од неколку околни села, со еден збор - пустелија.

Очигледно не си запознат или не си слушнал или пак си слушнал и знаеш, ама не признаваш, но предложената локација е многу, многу одамна позната. Тоа е во непосредна близина на фабриката за вештачки ѓубриња „ХИВ“, која е 20-тина километри низводно од Велес.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2011 во 09:39
...па што не ја изградат во Бунарџик?има место колку сакаат...ако може иранциве да градат што не би и овие....
старата ф-ка нормално..во топилница во Скопје.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8889909192 173>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.