![]() |
|
ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8889909192 173> |
Автор | ||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
А што ако на скоро сите деца им е арна куќичката, креветчето и постелата, а само на едниот во соба му тече кога врни оти татко му оставил дупка на таванот?
![]() |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Ќе го убедиме дека не му капи, дека тоа што му се слева по лицето е ружина водичка ![]() |
||
![]() |
||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|
Хм, Мами ... секогаш, секаде и за се можат да се најдат екстремни примери за споредба. Притоа, сосема е сигурно дека состојбата за одредената ситуација може да се сфати и така, како што интерпретаторот сака да изгледа.
Но, во ред е. Ќе се обидам да дадам свое видување и на ова. За твојава алузија има следни решенија: 1. Детето да почне само да ја уредува куќата. Нека самиот се избори за остварување на своите идеи за тоа како треба да изгледа куќата. Што мора да чека „изим“ од татко си? Можеби тактиката, начинот на восптиување на таткото е токму тој, на таков начин да го поттикне детето, тој самиот да превзема мерки, а не уште да чека од таткото! Нека купи материјал, нека фати работници (ако неможе сам) и нека малтари? За да видат комшиите колку убава фасада имаат! 1.1 Што ако неговото дете е причината за боемството (и сето друго) кај таткот? Нели е можно тоа да биде како резултат од неговото разочарување од детето? Му дал сретства и одврзани раце, за одреден период тој да прави што сака, што мисли дека е добро? Арно ама, детево ја упрскало работата. 2. Доколку неможе да најде разбирање дома, со таткото, детето може да си замине од куќата. Нека оди таму каде што ќе може тој да командува!!! Се прашувам, штом таткото е недомаќин (нели бил боем, женскар, шетал по светот ... испушти да кажеш дека пиел, се коцкал, се дрогирал...), како успеал да направи куќа?. Да, да, може да се рече дека ја наследил. Ама еве детево не го прифаќа и тоа и, го негира тој што ја создал куќата! Оти имало жртви кога таа се градела. Овде само си хипотетизираме. Инаку, во суштина мислам дека се разбираме, нели? ![]() |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
A shto ako ova, a shto ako ona, a shto ako ova/ona, a shto pak ako e onoa, a ajde da recheme deka e ova i onoa, pa da ne zboruvame za ova/ona/ovoa/onoa zaedno...
Ako beshe da beshe, togash kje beshe, ama rabotata e shto ne e nishto drugo tuku E. Bidejkji mnozinstvoto na narodot ova E go prima kako shto E, togash ova E e onoa shto E. Sekoe filozofiranje okolu "ako E beshe ona ili toa" e chisto filozofiranje. Изменето од Messenger - 11.Ноември.2011 во 17:02 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Работата е што ТАТЕ му го исцицал секој заработен денар по разноразни основи (барања). Ќуќата е од прапрадедовци, не е на тате. Тате наследената не само што не ја одржува туку ја демолира. А кутро дете нема кај да оди оти и за аргат да стани му треба изим од татета. Ова само хипотетички. ![]() |
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
|
..ееее, што бидна со пописот?до каде е работата?..најдоа ли одговорни,кој зошто како ..кога..?ќе има ли нов..?
денес гледам нова комисија за ИЗБОРИ. ![]() ..кога ќе има избори? ![]() |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
MyWay ![]() Сениор ![]() ![]() Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
|
Владата понуди Дислокација на велешката топилница...
![]() среќа за велешани.... ![]() |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... ![]() |
||
![]() |
||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
|
Vsusnost , prviot covek na vladata preporaca investitorot na svoja smetka da otvori nova topilnica na mesto kade sto zivotnata sredina nema da bide zagadena...e samo ne mu ponudi druga mozna lokacija, od prosta pricina sto i samiot znae deka vo Makedonija nema takvo mesto...ama toa i ne e vazno, vazno pred javnosta da se pokaze deka covekot e zagrizen za velesani... |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
![]() |
||
MyWay ![]() Сениор ![]() ![]() Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
|
Грешиш овде млад господине...За оваа тема се разговараше, преговараше и конечно се дојде до решение..Ако сакаат да работат ќе си најдат нова локација а владата ќе им помогне во процесот на дислокација. Не знам овде што не е јасно..и пак ли и за ова се наоѓаат непромислени забелешки.. ![]() |
||
||
![]() |
||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
|
Аха...ок, штом грешам...
А сега одговори ми искрено уште помлада госпоѓице....Дали би се согласила оваа фирма да ја дислоцира топилницата не во местото каде што живееш, туку на 10 километри одалеченост од твојот дом....ама биди искрена...
и второ...штом толку се разговарало и преговарало...кое е тоа место каде што нама население и нема да има реакции...не верувам дека велешани едноставно би се согласиле да се помрдне за неколку километри, затоа што ништо не постигнале во тој случај....
|
||
|
||
![]() |
||
|
znaci nema da ja podmestat do bilo koe naseleno mesto....ako se najde soodvetna lokacija arno ..ako ne..kaput ![]() |
||
||
![]() |
||
|
значи во право бев...пред време се знае дека е капут работата...
![]() проблем е што кога им ги лапнаа парите на метрудхем, им ветија дека ќе им овозможат услови за работа....ама не излегоа математиките. па така по прмерот на ЕВН и Окта и овие ќе наплатат дебело од државата, а се знае кој на крај ќе го плати крајниот цех...
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|
Нема место каде овој вид индустриски објект нема да ја загрози животната средина. Работата е само дали тоа загадување ќе биде центар на град, каде живеат над 50.000 луѓе, или на место каде во радиус од неколку километри живеат стотина стари луѓе од неколку околни села, со еден збор - пустелија. Очигледно не си запознат или не си слушнал или пак си слушнал и знаеш, ама не признаваш, но предложената локација е многу, многу одамна позната. Тоа е во непосредна близина на фабриката за вештачки ѓубриња „ХИВ“, која е 20-тина километри низводно од Велес. |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
|
...па што не ја изградат во Бунарџик?има место колку сакаат...ако може иранциве да градат што не би и овие....
старата ф-ка нормално..во топилница во Скопје. ![]() |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8889909192 173> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |