IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Штосеви, вицеви...
  Активни теми Активни теми RSS - Вицотека
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вицотека

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 208209210211212 240>
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2011 во 11:49
Зошто ајкулата не го јаде адвокатот кој паднал во морето?
Од колегијалност

Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2011 во 12:53
Пензија

Кога конечно дојдов во години да се пензионирам, отидов во социјалното. Госпоѓата на шалтерот ме праша дали носам возачка дозвола или лична карта за да ги потврдам своите години. Побарав по џебовите, но сум ги заборавил дома. Почнав да се извинувам, и реков дека ќе наминам утредента.
Госпоѓата на шалтерот се насмевна и ми рече: „Откопчајте ја кошулата“. Кога ја откопчав кошулата, се покажаа моите кадрави сребрени влакна.
„Тоа е доволен доказ за мене“ рече госпоѓата. Така, јас бев среќен што ја завршив работата околу пензијата.
Кога дојдов дома, целиот бев возбуден и и го раскажав на жена ми искуството со социјалното.
Мојата сопруга се насмевна и рече:
„Си требал да ги симнеш панталоните, ќе добиеше и инвалидска пензија“
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2011 во 20:10

Студент паднал на испит по логика. Ова е разговорот со професорот што следувал потоа.
Студентот: Вие ме казнувате, но дали знаете нешто во врска со тоа.
Професорот: Се разбира, инаку не би бил професор.
Студентот: Во ред. Ќе ви поставам едно прашање. Ако го знаете одговорот, ќе ми ставите петка и јас без збор ќе си заминам. Ако не го знаете, ќе ми ставите десетка.
Професорот: ( после кратко рзамис...лување ) Во ред, го прифаќам предизвикот!
Студентот: Што е легално ( законито ) , но не е логично, што е логично, а не е легално, а што не е ниту легално, ниту логично?
Професорот не успеал да го најде вистинскиот одговор, го земал индексот на студентот и му пишал десетка.

Потоа го прашал…
Студентот: Вие имате 53 години, а оженет сте со 23-годишна девојка; што е легално, но не е логично; вашата жена има 24-годишен љубовник, што е логично, но не е легално; и на крај, вие му ставате 10-ка на љубовникот на вашата жена кога требаше да го бутнете, што не ниту логично, ниту легално
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2011 во 09:34
Брат, многу ли бев пијан? - Да,замисли.. ја праша девојка ти дали е слободна!
Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2011 во 19:49
Седи младич во кафеана покрај постара средновековна жена, која не изгледа лошо за свои години, има испиено многу и го прашува дечкото:
- Дали си имал дупли секс со мајка и ќерка?
- Не, не сум пробал, но би сакал.
Жената му вика:
- Вечерва е твојот среќен ден.
Го носи дома, влегуваат во станот и жената вика:
- Мамо мамо… изненадување!!!
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2011 во 11:04
Инструкторот за возење го прашува возачот:
- Од едната страна поминува баба, а од другата страна жешка риба. Што ќе нагазиш?
- Бабата нормално!
Инструкторот нервозно му враќа:
- Кочницата, п**ка ти матер!!!
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2011 во 19:33
Девојката:
Каде е мојот роденденски подарок?
Дечкото:
Го гледаш црвеното ферари пред зградата?
Девојката:
Обобобобобобобобооо! Го гледам!
Дечкото:
Е, ти купив лак за нокти во иста таква боја.
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2011 во 20:07
Еден млад поп имал трема пред првата своја миса, и се обраќа кај постариот поп за совет. Овој му кажал да дрмне некоја ракиичка. Овој дрмнал 6-7 и отишол на миса.После мисата младиот поп прашува: - А, кажи каков бев? - А, бе, супер беше како за прв пат, само што Исус не го предале партизаните туку Јуда, а Ева на Адам му дала јаболко а не секс, и на крај се вика Амин а не фајронт!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2011 во 07:05
Тато, кога ќе пораснам голем, ќе можам ли да правам се што ќе посакам? - Не, сине. Тогаш ќе си женет
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2011 во 00:28
Влегува пијаница во такси и вика:
- Вози на железничка станица.
- Па, веќе сме на железничка станица.
- Еве ти пари и друг пат немој толку брзо да возиш!
Кон врв
sneska_v Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 3455
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sneska_v Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 19:35
ежат двајца црногорци под една слива и чекаат да им падне плодот директно во уста.
Во тој момент доаѓа еден германски турист и им вели...

- Уф.. кога ќе ве видам вака колку мрзливи сте биле, многу ми е мака и затоа сакам да дадам еден златник на помрзливиот од вас двајца

Едниот скокна

- Еве јас сум помрзлив од него! Да ја скратиме постапката, дај ми го мене тој златник!

Германецот го погледнал другиот и му рекол:

- Ти сигурно не го сакаш златникот?

- Стави ми го директно во џеб, не ми се става!
Кон врв
Klara-D Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2011
Поени: 2671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Klara-D Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2011 во 13:14

Tројца студенти полагале испит по историја. Првите двајца имале „врски“, третиот немал. Му поставува прашање професорот на првиот студент:

- Колега, кажете ми сè што знаете за првата воена употреба на атомска бомба.

- Фрлена е на 6ти август 1945 во Хирошима.

- Добро е колега, добро е. Oсмица. Ајде кој е следен.

- Колега, истото прашање.

- Фрлена на 6ти август 1945 во Хирошима. Ја фрлиле Американци.

- Одлично колега! Деветка!

Влегува студентот кој нема „врски“.

- Колега, кажете ми сè што знаете за првата воена употреба на атомска бомба.

- Првата атомска бомба била фрлена на 6ти август 1945 во Хирошима во 8.15 часот по локално време. Атомската бомба со име „Little Boy“ била тешка 4 тони и долга 3 метри, а ја носел бомбардерот „Enola Gay“. Полетал од Tinian - мал остров во западен пацифик со придружба од уште два бомбардера B-69. Бомбата била детонирана на висина од 580 метри. Температурата на површината на земјата, во средиштето на експлозијата достигнала и до 5000°C. Моќниот ударен бран од ветар бил со брзина од 800 km/h и уништил сè во радиус од 13 квадратни километри. Експлозијата предизвикала и врел облак со прашина висок 15.250 метри кој можел да се види на одалеченост од 560 километри. Само во моментот на експлозијата загинале 140.000 луѓе, додека многу умирале години потоа како последица од радијација...ух

- Не е доволно колега, не е доволно... ИМИЊАТА! Мора да ги знаете ИМИЊАТА на загинатите доколку сакате да добиете шестка! - му се обратил професорот со повишен тон на третиот студент...не%20зборувам

Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2011 во 17:25
Трпе лега гол на плажу, а имаја само капу на оној место.
До њега прошла некоја ружна и дебела жена и му вика:
-Да личеше малко на каваљера, би гу тргнаја капу док жена проваѓа.
А он ву вика: -Ти да личеше малко на жену, она сама би се дигнала!
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2011 во 23:24
Отишол некој Македонец во Англија но знаел само малку Англиски. Изнајмил таму стан но имало многу глувци. Се мислел како да се пожали кај газдата и на крајот му се јавил:
- Hello! – му рекол македонецот
- HELLO! – одговорил газдата
- Том анд Џери! До ју ноу?
- YES! – му одговорил газдата
- Епа Џери!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 208209210211212 240>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,469 секунди.