|
Музички албуми |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Октомври.2011 во 07:49 |
Не ми се веруваше дека во пдф Музика нема ваква тема... Па сега да чујам кој АЛБУМ ви оставил позитивен (или можеби негативен) впечаток... од било кој музички жанр.
За почеток... Dead Kennedys - Bedtime for democracy
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислев дека има, ама немало, инаку ќе отворев
патем, мои омилени се Nickelback - The long road ова е првиот сопствен албум кој го имам купено пред 7-8 години и до ден денес си го преслушувам понекогаш, иако веќе не сум фан на бендот Kataklysm - Serenity in fire најомилен Death metal албум Tankard - The beauty and the beer еден од омилените треш метал албуми (има и други) Hladno pivo - G.A.D. еден од најомилените балкански панк албуми, исто така најлошо снимениот |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sepultura - Chaos A.D. (со панк влијание)
|
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oasis - (What's the story) morning glory?... единствен добар албум на Оејзис. (и првиот Definitely maybe така-така)
|
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не слушам премногу блек метал, но овој албум просто го обожавам... Cradle of filth - Midian ...
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nirvana - Bleach. Можеби другите два албума имаат повеќе хитови, но овој албум е вистинска асоцијација на Нирвана (барем за мене).
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
двата најомилени од Foo fighters
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Phantomlord
Сениор ThrasheR Регистриран: 11.Септември.2008 Локација: Битола Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Првенчето на Металика ми е еден од омилените албуми. Па, скоро и да нема ден, а да не го преслушам. Pure Eargаsm. За тие што се неупатени, албумот се вика Kill' em All. Исто така голем впечаток ми остави и Brothers In Arms албумот од Dire Straits. Марк Нофлер е фантастичен гитарист, голема штета што не постојат повеќе Стрејтси . И нешто од македонската сцена . Досега најголем впечаток ми остави: првенчето на мојте сограѓани, треш метал бендот Skullcrush. Нивниот прв албум можи комотно да се стави на нивото на големите треш метал албуми: Master Of Puppets, Reign In Blood, Peace Sells... But Who's buying итн. Рифовите се одлични, басот е тип топ, тапаните се феноменални, а вокалот те тера да фатиш да кршиш. Ме мрзи да пишувам други албуми, иначе ги има многу. Тоа е тоа, засега .
Изменето од Phantomlord - 27.Октомври.2011 во 21:03 |
|
\m/>.<\m/ Thrash' till death \m/>.<\m/
|
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Azra - Filigranski pločnici
|
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Crass - Penis envy ... Еден од најдобрите анархо-панк албуми на сите времиња...
|
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The Exploited - Death before dishonour... жестоко, многу жестоко. |
|
Phantomlord
Сениор ThrasheR Регистриран: 11.Септември.2008 Локација: Битола Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Testament - The New Order.... само кратко ќе кажам TESTAMENTS CROWN JEWEL !
Overkill - The Years Of Decay. Се заљубив на прво слушање на албумов. Kreator - Pleasure To Kill. Еден од најагресивните, ако не и најагресивниот албум издаден досега. |
|
\m/>.<\m/ Thrash' till death \m/>.<\m/
|
|
LiDivio
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
R.E.M. - Out of time ... Ремек дело. |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |