Музички албуми
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Забава
Име на форумот: Музика
Опис на форумот: Жанрови, спотови, групи, награди, концерти...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=25024
Датум на принтање: 28.Ноември.2024 во 20:47 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Музички албуми
Постирано од: LiDivio
Наслов: Музички албуми
Датум на внесување: 25.Октомври.2011 во 07:49
Не ми се веруваше дека во пдф Музика нема ваква тема... Па сега да чујам кој АЛБУМ ви оставил позитивен (или можеби негативен) впечаток... од било кој музички жанр.
За почеток... Dead Kennedys - Bedtime for democracy
|
Коментари:
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 25.Октомври.2011 во 22:20
мислев дека има, ама немало, инаку ќе отворев патем, мои омилени се
Nickelback - The long road ова е првиот сопствен албум кој го имам купено пред 7-8 години и до ден денес си го преслушувам понекогаш, иако веќе не сум фан на бендот
Kataklysm - Serenity in fire најомилен Death metal албум
Tankard - The beauty and the beer еден од омилените треш метал албуми (има и други)
Hladno pivo - G.A.D. еден од најомилените балкански панк албуми, исто така најлошо снимениот
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 26.Октомври.2011 во 08:24
Sepultura - Chaos A.D. (со панк влијание)
|
Датум на внесување: 26.Октомври.2011 во 08:32
Oasis - (What's the story) morning glory?... единствен добар албум на Оејзис. (и првиот Definitely maybe така-така)
|
Датум на внесување: 26.Октомври.2011 во 08:39
Не слушам премногу блек метал, но овој албум просто го обожавам... Cradle of filth - Midian ...
|
Постирано од: pajser
Датум на внесување: 26.Октомври.2011 во 12:45
------------- nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
Датум на внесување: 26.Октомври.2011 во 13:09
Nirvana - Bleach. Можеби другите два албума имаат повеќе хитови, но овој албум е вистинска асоцијација на Нирвана (барем за мене).
|
Датум на внесување: 26.Октомври.2011 во 23:09
двата најомилени од Foo fighters
|
Постирано од: Phantomlord
Датум на внесување: 27.Октомври.2011 во 21:01
Првенчето на Металика ми е еден од омилените албуми. Па, скоро и да нема ден, а да не го преслушам. Pure Eargаsm. За тие што се неупатени, албумот се вика Kill' em All. Исто така голем впечаток ми остави и Brothers In Arms албумот од Dire Straits. Марк Нофлер е фантастичен гитарист, голема штета што не постојат повеќе Стрејтси . И нешто од македонската сцена . Досега најголем впечаток ми остави: првенчето на мојте сограѓани, треш метал бендот Skullcrush. Нивниот прв албум можи комотно да се стави на нивото на големите треш метал албуми: Master Of Puppets, Reign In Blood, Peace Sells... But Who's buying итн. Рифовите се одлични, басот е тип топ, тапаните се феноменални, а вокалот те тера да фатиш да кршиш. Ме мрзи да пишувам други албуми, иначе ги има многу. Тоа е тоа, засега .
------------- \m/>.<\m/ Thrash' till death \m/>.<\m/
|
Датум на внесување: 28.Октомври.2011 во 10:33
Azra - Filigranski pločnici
|
Датум на внесување: 28.Октомври.2011 во 10:37
Crass - Penis envy ... Еден од најдобрите анархо-панк албуми на сите времиња...
|
Датум на внесување: 28.Октомври.2011 во 10:46
The Exploited - Death before dishonour... жестоко, многу жестоко.
|
Датум на внесување: 28.Октомври.2011 во 11:07
Testament - The New Order.... само кратко ќе кажам TESTAMENTS CROWN JEWEL !
Overkill - The Years Of Decay. Се заљубив на прво слушање на албумов.
Kreator - Pleasure To Kill. Еден од најагресивните, ако не и најагресивниот албум издаден досега.
|
Датум на внесување: 28.Октомври.2011 во 16:36
R.E.M. - Out of time ... Ремек дело.
|
Датум на внесување: 02.Ноември.2011 во 14:46
KUD Idijoti - Megapunk ... Омилен ЕХ Ју панк албум... баш сега го слушам...
|
Датум на внесување: 04.Ноември.2011 во 13:52
Green Day - Dookie i American idiot... останатите се безвезе...
|
Датум на внесување: 04.Ноември.2011 во 15:35
Xentrix - For Whose Advantage. Ретко кој го знај овај бенд. Потекнуваат од Англија. Албумот излегува во 1990 година. Тој што сака добар метал, нека го преслушне овај албум.
Protector - A Shedding Of Skin. Германците дефинитивно го прават најдобриот метал во Европа, ако не па и во светот. Protector се треш метал бенд кој вметнува и дет метал елементи во својата музика. Германското треш трио ни е добро познато: Kreator, Sodom и Destruction. Бендов не ја добил репутацијата која ја заслужува. A Shedding Of Skin е перфектен албум, па можи и да е подобар од мастер писот на Kreator "Pleasure To Kill". За секој треш/дет фанатик, овај албум мора да го преслушате.
|
Датум на внесување: 08.Ноември.2011 во 10:52
Омилени рап албуми... Notorious B.I.G. - Born again i Ice T - Home invasion...
-------------
|
Датум на внесување: 08.Ноември.2011 во 22:09
Arctic monkeys - Whatever people say I am, that's what I'm not од овој албум ми се свиѓа буквално се, од самата музика, па се до омотот и насловот, кој е најдолг што сум го сретнал досега
Омилените три албуми од Green day, све друго што е нивно множам со нула (освен Dookie)
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2011 во 12:57
Warbringer - Worlds torn Asunder. Иако албумов е пресен (издаден во септември 2011), се заљубив на прво слушање. Со овај албум Warbringer се докажаја како едни од најдобрите нови треш метал бендови. Одлична музика + одлични текстови + одлична продукција = феноменален албум. Овај албум дефинитивно го завзема првото место кај мене за албуми од 2011 година.
|
Датум на внесување: 24.Март.2012 во 01:36
Дечки кај сте ? Нигде ве нема. Ај си реков да споделам уште нешто со вас :). Overkill - The Electric Age. Новото студиско остварување на ветераните само потврди дека имаат да дадат уште од себе. Со Ironbound (2010) се вратија на старите патеки, а со овај албум потврдија дека уште го имаат она трешерското. Албумов има се што е потребно за да биди метал. Едно нешто што ми остави впечаток е вокалот на Боби Блиц. И на 52 годишна возраст уште си го држи гласот, ако не е и подобар. За секој треш фанатик, албумов е задожителен.
|
|