IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8586878889 173>
Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2011 во 22:35
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

... о жална ти Македонска земја,пак те предадоа за грст грошеј.

Па нели сите вие кои сакате да си го промените името на државава за да влезете во ЕУ, тоа го правите за (наводоно) побогат живот?
Нели е тоа истата причина - „за грст гроешеј“?збунетост

Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2011 во 01:29
Мене ,ТИ ме прашуваш,

ДАЛИ ТИ мене ми се обраќаш,поддржувач на ФАШИСТ,ДИКТАТОР и ИЗОЛАТОР.

Ако не разбираш можам и да ти објаснам,само мислев дека доволно ја ПОЗНАВАШ сопствената ИСТОРИЈА и кој како се Продавал и КАКО сега СЕ ПРОДАДОВТЕ, а јас,

ПА ЈАС, и ногу слободоумни ГРАЃАНИ на оваа ВУКОЈЕБИНА,сакаат да мислат за СЛОБОДА НА ИЗРАЗУВАЊЕ(а не кодошите латасовци,мирки,јанковци.. да ви кажуваат како да мислите), И ЈАС И многу други сакаме и иМАМЕ право да се побуниме,за СОПСТВЕНИОТ ЖИВОТ и да ги гледаме своите ДЕЦА како растат во ПРИСТОЕН ЖИВОТ,и да ЈАС

Не наседнувам на финтата дека ИМЕТО ви е пречка за НАТО и ЕУ,ПЉАЧКАТА;АРАМИЛАКОТ,БОГАТЕЊЕТО,тоа ВАС ви е САМО СВЕТО и на оваа власт,затоа се борите и ширите ПРОПАГАНДА...

ЌЕ ТРЕБА НЕКОЈ ДА ГИ/ВЕ КОНТРОЛИРА,ОД ТОА СЕ ПЛАШИТЕ...
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2011 во 18:19

Мене ,ТИ ме прашуваш, ...

Да де, тебе те прашав! Зарем неможеш тоа да го воочиш од претходниот пост во кој е наведен твојот цитат?
Ти (и други како тебе) си тој кој „за грст грошеи“ сакаш да си го промениш името на државата, а овде критикуваш дека некој друг ни дава „грст грошеи“.
Еве ти само еден од твоите постови каде тоа го изјавуваш:

Како и да вртиш,како и да сучиш пријателе за ПАРИ е работава,ами за татковината не се работело. ...

И да даваат „грст грошеи“ во ЕУ (гледам колку грошеи собраа Бугарија, Романија, балтичките земји...), која е разликата помеѓу тие грошеИ и овие, арапскиве? Разликата е во тоа што овој „со чаршавите“ (како што некој претходно го нарече) не бара од нас да си го промениме името.
Ама тоа за тебе (вас) не е важно.
Вие неможете да се помирите со друго!
Вие неможете да се помирите со фактот дека некој друг, а не вие, е на власт.
Затоа, секој друг (а не само Груевски) кој ќе дојде на власт, за вас ќе биде тиранин, фашист, диктатор, а луѓето кои го поддржуваат (целосно или само делумно во некои работи), ќе бидат умоболни, прости. И да, без вас Македонија ќе биде „вукојебина“!
Навистина, дај бе Горазде, може ли да напишеш барем еден пост каде нема да се спомнат овие (и други) епитети за македонски Премиер, за македонскиот народ (кој не мисли како вас), за државата Македонија?

... ДАЛИ ТИ мене ми се обраќаш,поддржувач на ФАШИСТ,ДИКТАТОР и ИЗОЛАТОР.

Ќе поддржувам секој кој нема да се согласи со промена на името на државава.
Не затоа што тој така вели, туку затоа што тоа е мој став.
Само те молам, немој да сфатиш дека оваа поддршка се однесува и на други негови работи. Уште еднаш потенцирам, ова поддршка се однесува само за проблемот со името.

...
Ако не разбираш можам и да ти објаснам,само мислев дека доволно ја ПОЗНАВАШ сопствената ИСТОРИЈА и кој како се Продавал и КАКО сега СЕ ПРОДАДОВТЕ, ...

Да, точно е дека не разбирам! Немам поим ниту од историја ниту од економија, ниту од политика.
Затоа те молам, дај објасни ми малку подетално.
Посебно тоа околу продавањето. Кој како продавал и како сега продава.
Бидејќи имам ограничени ментални капацитети, не би можел да апсорбирам информации од повеќе години наназад (во времето кога владееле комунистите, удбашите ...).
Затоа, а и за да не се заморуваш со подолг временски период, еве, почни од 1991 па наваму. ОК?
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2011 во 21:43
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Ти (и други како тебе) си тој кој „за грст грошеи“ сакаш да си го промениш името на државата, а овде критикуваш дека некој друг ни дава „грст грошеи“.
..................................

И да даваат „грст грошеи“ во ЕУ (гледам колку грошеи собраа Бугарија, Романија, балтичките земји...), која е разликата помеѓу тие грошеИ и овие, арапскиве? Разликата е во тоа што овој „со чаршавите“ (како што некој претходно го нарече) не бара од нас да си го промениме името.
Бугарија очекува 14 милијарди евра од еврофомдовите во периодот од 2014 до 2020 година

...ete,  kolku groshei misli  taa da sobere!

....vide?

...ili  ti, sepak ,.......sakash preku nokj nekoj da ti frli milioni i milijardi...kako letki shto frlaa porano....od avion !

...ili mislish deka toa i ke ti go napravi,...onoj so charshavite,...........noviot ''najgolem'' prijatel na makedonija?

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2011 во 13:36

Мене ,ТИ ме прашуваш, ...

Да де, тебе те прашав! Зарем неможеш тоа да го воочиш од претходниот пост во кој е наведен твојот цитат?
Еве ти само еден од твоите постови каде тоа го изјавуваш:

Како и да вртиш,како и да сучиш пријателе за ПАРИ е работава,ами за татковината не се работело. ...

Вие неможете да се помирите со друго!
Вие неможете да се помирите со фактот дека некој друг, а не вие, е на власт.
Затоа, секој друг (а не само Груевски) кој ќе дојде на власт, за вас ќе биде тиранин, фашист, диктатор, а луѓето кои го поддржуваат (целосно или само делумно во некои работи), ќе бидат умоболни, прости. И да, без вас Македонија ќе биде „вукојебина“!
Навистина, дај бе Горазде, може ли да напишеш барем еден пост каде нема да се спомнат овие (и други) епитети за македонски Премиер, за македонскиот народ (кој не мисли како вас), за државата Македонија?

... ДАЛИ ТИ мене ми се обраќаш,поддржувач на ФАШИСТ,ДИКТАТОР и ИЗОЛАТОР.

Ќе поддржувам секој кој нема да се согласи со промена на името на државава.
Не затоа што тој така вели, туку затоа што тоа е мој став.
Само те молам, немој да сфатиш дека оваа поддршка се однесува и на други негови работи. Уште еднаш потенцирам, ова поддршка се однесува само за проблемот со името.

...
Ако не разбираш можам и да ти објаснам,само мислев дека доволно ја ПОЗНАВАШ сопствената ИСТОРИЈА и кој како се Продавал и КАКО сега СЕ ПРОДАДОВТЕ, ...

Да, точно е дека не разбирам! Немам поим ниту од историја ниту од економија, ниту од политика.
Затоа те молам, дај објасни ми малку подетално.
Посебно тоа околу продавањето. Кој како продавал и како сега продава.
Бидејќи имам ограничени ментални капацитети, не би можел да апсорбирам информации од повеќе години наназад (во времето кога владееле комунистите, удбашите ...).
Затоа, а и за да не се заморуваш со подолг временски период, еве, почни од 1991 па наваму. ОК?

Бреее, пријателе си се изнамачил,да го исецкаш мојот пост,да посолиш акл, па дури и граматика да предаваш,ама ако со тоа ти се ГЛЕДА ПРОСТОТИЛАКОТ,а сетне и ЗНАЕЊЕТО,зашто прво ти реков не МЕНУВАЈ исказ на друг,затоа што е НИСКО и ПОДЛО,КОДОШКИ,а мислам имаш знаење за АВТОРСКА СЛОБОДА,но сега за ГРАМАТИКАТА.

Немој да ме исправаш за Македонскиот јазик и неговите наречја,зборот ГРОШЕЈ е токму така,а не ГРОШЕИ- како ти го претставуваш еве ти и доказ на наична основа
      МОРФОЛОГИЈА

Именки. Материјалите од Струга и Струшко за кои овде стануваше збор, ги покажуваат резултатите од оној процес на распаѓање на деклинацијата на именките што е општа појава за сите македонски говори. Тенденцијата кон аналитичност на искажувањето на падежните односи овде е сосем доминантна, иако овде-онде се среќаваат и синтетичките форми на деклинацијата. Најмногу остатоци од деклинациј ата на именките се срекаваат, како и во другите западномакедонски говори, кај личните именки од машки род и, помалку, кај именките од женски род. Кај именките од среден род такви архаични форми среќаваме сосем ретко. Кај именките од машки род имаме обично остатоци од дативот, акузативот и вокативот. Последниов и во современиот струшки градски говор е сосем жива форма.
        Овде ќе укажеме на некои дативни и акузативни форми што сè уште во употреба во некои од струшките говори. Стари дативи: "Богу се молет", (К. М. - Скърсти") "Се молиме господу" (К. М. белешка), брату, татку, мажу, попу, цару, коњу, домаќину, беќару и др. Акузативи: Жими бога, брат брата не ранит, "Вервам на еден господа татка" (Молитвеник), "Вервам на еден Јисуса Христоса (Молитвеник), "И заедно со татка и со сина" (Молитвеник), вујка, стрика Марка, "Ќе ти фаљам името твоје до века и век по века" (Молитвеник), "На времето од Ноета" и др.
        Ќе спомнеме некои примери што претставуваат остатоци од стариот инструментал, коишто често преминуваат во прилози редум, патем, назорум; "Книга пеит градум, слдзи ронит" (Зборник, 54, 126).
        Множината кај именките од машки род, особено едносложните, во овој говор е иста онаква каква што е во другите западномакедонски говори. Таа се образува со наставките -ој, -еј, -иј, -је, -ишча, -овци. Еве некои примери варвоијте (СР. 9), трупојте, царојте: царејте, зетој, зетеј, снегој, грошеј, сватој, ножеј, огнеј и сл.

а е преземено од следната веб страна
http://www.org.mk/struga-heritage/tekst.asp-lang=mac&tekst=410.htm

Сега малку за ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИТЕ НАСТАНИ, не пријателе не си ја разбрал прикаската,јас не се продавам и предавам за грошеј,ЈАС барам ЧЕСНОСТ;СЛОБОДА И ПРАВО да имам пристоен живот за мене и моето семејство,а со тоа и за сите во оваа земја,а ПРОПАГАНДИТЕ од различен тип за ИМЕ; ЈАЗИК и други слични НИСКИ работи не ПАЛАТ,посебно за оној кој ги разбира работите,а уште ПОМАЛКУ ако се продаваат од СИТНИ ДУШИ КАКО ПАТОРОТ И НЕГОВИТЕ ПОДАНИЦИ нас кои им се важни само БОГАТСТВАТА,а преку тоа го лажат и НАРОДОТ.
Понатаму остави ги Бугарија,Романија и другите тие си ги решаваат работите на свој начин, го спомнуваш тој со "чаршафите",е тој и таквите како него после продажбата на ВЛАДИН стол, го прошетаа кај МУСЛИМАНИТЕ,не го однесовте да ја види нашата КУЛТУРА,во КОЈА СЕ КРСТИТЕ,( инаку тој е потомок на муслиманите ОТОМАНИ,тие кои овде 5 века не уништуваа и го сееја нивното семе,но вие тоа не го разбирате,за вас тоа не е свето,само пред месец дена вашите пратеници ги продадоа своие и ги ПОМИЛУВАА ТЕРОРИСТИТЕ)а за тоа што се криете зад Македонскиот народ тоа е КУКАВИЧЛУК и ПРОПАГАНДА.затоа што за овој ВОЖД,немам ништо добро да кажам,ГО ПОЗНАВАМ МНОГУ ДОБРО и ОДПОВЕЌЕ и неговата ГНАСНА ДУША,а за народот па го има различен ,но најмногу од типот на КОДОШИ и ПОЛТРОНИ,затоа што тој кој има свест реагира од почеток ,а не после 20 години кога ќе му се наместат работите и ќе се изнапикаат секаде да крадат,да ве видев кога се ГРАДЕШЕ ДРЖАВАТА и кога ви беше страв од В.М.Р.О.,да ја кажете буквата В,а сега како ДУШЕГРИЖНИЦИ се јавувате.

За предавањето од политика,економија историја,кој и како продавал,на овој подфорум не е место ,би ти посочил вистинска ЛИТЕРАТУРА од ОНИЕ КОИ ЈА ДЕЛЕА по затворите КОГА ЛЕЖЕА ЗА МАКЕДОНИЈАи беа ДУШМАНСКИ САКАТЕНИ,ја користеа и ја донесоа по своите домови(и ЈАС ИМАМ ДЕЛ) и на крај пак за ИМЕТО

ДАЈТЕ ВЕЌЕ оваа КУКАВИЦА ОД ПРЕМИЕР кој се лути КАКО МАЛО ДЕТЕ на Европа и другите,нека го исплеска некој по ГАЗЕТО,нека не го држи народот во ЗАЛОЖНИШТВО,со неговата ПРОДАДЕНА ПОЛИТИКА И АЈДЕ НЕКА РАСПИШЕ РЕФЕРЕНДУМ,ако МУ Е СТРАВ И ДА ГО РЕШИМЕ ПРОБЛЕМОТ;па НЕКА БИДЕ ТЕРЕТОТ на СИТЕ ,а не само НА НЕГО ,само да не е работата во друго ДА НЕ МУ Е ПОМИЛ АРАМИЛАКОТ....

ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2011 во 14:47

Мене ,ТИ ме прашуваш,

ДАЛИ ТИ мене ми се обраќаш,поддржувач на ФАШИСТ,ДИКТАТОР и ИЗОЛАТОР.

Бреее, пријателе си се изнамачил,да го исецкаш мојот пост,да посолиш акл, па дури и граматика да предаваш,ама ако со тоа ти се ГЛЕДА ПРОСТОТИЛАКОТ,а сетне и ЗНАЕЊЕТО,зашто прво ти реков не МЕНУВАЈ исказ на друг,затоа што е НИСКО и ПОДЛО,КОДОШКИ,а мислам имаш знаење за АВТОРСКА СЛОБОДА,но сега за ГРАМАТИКАТА.

Без јавни етикетирања и навреди!
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2011 во 17:28
За политички личности(првиот дел),може да СЕ ИСКАЖУВА и да се презентираат ставови,,ТОА Е ДЕМОКРАТИЈА,освен,ако ОВДЕ СЕ УШТЕ НЕ Е СТИГНАТА.

Во однос на вториот дел ,претставува само посочување(ЕКСПЛИЦИТНО и НАУЧНО),повторно во духот на ДЕМОКРАТИЈАТА, но ДОСТА доблесно би било да се изнесе и СТАВОТ (НАВРЕДЛИВ) на спротивната страна,за да се споделат ЗНАЕЊАТА.

Впрочем овде сме да споделиме мислења,а не да СУДИМЕ.

Изменето од Gorazd777 - 23.Октомври.2011 во 17:29
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2011 во 17:52

Па на одреден начин ,ако не и ГЛАВЕН,за ова се работи Zlatnik,сите ние сакаме ИДНИНА за НАС и нашите деца,разум, ДЕМОКРАТИЈА,а не

ПРАЗНИ ФРАЗИ,СТРАВ, ДЕМАГОГИЈА, ДИКТАТУРА,

Ова се случува ДЕНЕС во светот,А КАДЕ СМЕ НИЕ, ВО КОЖУРКАТА на ПАТОРОТ и НЕГОВИТЕ ОПИЈАТСКИ ФРАЗИ,за ИМЕТО, ЈАЗИКОТ,па тоа е излитено ,тој е на власт повеќе од 5 години, ТОЈ СЕГА СЕ РАСПРАВА СО ЕВРОПА,а ВАС ве лаже дека ТИЕ ни се криви,

ПОЧНЕТЕ СО СОПСТВЕНА ГЛАВА ДА МИСЛИТЕ и Мислете на ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЈА,...
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2011 во 18:11
Во однос на граматиката.
Да, точо е дека со тој збор, кој го земав како пример, сакав да ти воочам дека на форумов треба да се пишува на литературен македонски јазик. Речиси сите пораки кои ти ги пишуваш се на некаков извитоперен јазик т.е. мешавина од повеќе дијалекти, разни архаизми ... Навистина, незнам што сакаш со тоа да постигнеш? Дали сакаш да пркосиш на правилата на форумов, дали сакаш (мислиш) дека со тоа твојот сарказам ќе добие поголема вредност, дали сакаш да се докажеш дека знаеш нешто повеќе од нас, или пак намерно сакаш да го избегнуваш литературниот јазик затоа што е македонски, а тоа за тебе претставува тешка, неподнослива фрустрација? Замисли - македонски/а/о!
Е сега, при тој мој обид, сосема случајно и самиот сум направил грешка во пишувањето, па наместо буквата Ј, сум ја пишал И.
Во секој случај, во конкретниот пример треба да биде „грошеви“.
Реков, да ги оставиме архаизмите и дијалектите и да се придржуваме кон (за ваша жал сеуште), македонскиот јазик.

Верувам дека примети кога во претходниот пост го пишав следново:
Originally posted by Златник Златник напиша:

Но, ти го направи сосема спротивното. Пак си „писна“ по тоа што ти си го знаеш и што ти „лежи“:
Originally posted by Corazd777 Corazd777 напиша:

... би ти посочил вистинска ЛИТЕРАТУРА од ОНИЕ КОИ ЈА ДЕЛЕА по затворите КОГА ЛЕЖЕА ЗА МАКЕДОНИЈАи беа ДУШМАНСКИ САКАТЕНИ,ја користеа и ја донесоа по своите домови(и ЈАС ИМАМ ДЕЛ ...

Дај човече, можеш ли барем еднаш да одговориш на тоа што конкретно те прашав? Кој се продавал од 1991 година наваму?

... а ПРОПАГАНДИТЕ од различен тип за ИМЕ; ЈАЗИК и други слични НИСКИ работи не ПАЛАТ ...

За тебе националната припадност и националните обележја се „ниска работа“? Тоа за тебе е само пропаганда?
Тогаш што уште мајка бараш во оваа (како што ти ја нарекуваш) „вукојебина“? Штом е така, што не си отидеш таму каде што знаат да ги ценат сите тие работи кои ти ги сакаш:

... јас не се продавам и предавам за грошеј,ЈАС барам ЧЕСНОСТ;СЛОБОДА И ПРАВО ...

Претпоставувам во некоја од земјите на ЕУ има се од тоа што бараш, дека таму ќе најдеш чесност, слобода и правдина. Искрено, ти посакувам да си најдеш и народ кој сосема ти одговара, а не како овој народ овде, кодошки, прост, удбашки, слабоумен, кој нема поим кој е добар, а кој го оштетил, па соодветно на тоа не го гласал ...
Ц, ц, ц! Навистина незнам како може да има вакви луѓе.
Незнам кој збор да го употребам за да дадам квалификација за каков тип на луѓе се работи, а притоа да не ги навредам!

... го спомнуваш тој со "чаршафите", ... го прошетаа кај МУСЛИМАНИТЕ,не го однесовте да ја види нашата КУЛТУРА,во КОЈА СЕ КРСТИТЕ,( инаку тој е потомок на муслиманите ОТОМАНИ, ...

1. На секој гостин кој ќе ти дојде во куќата треба да му угодиш. Зарем ти, ако ти дојде на гости некој муслиман и посака да отиде во џамија, ќе го однесеш во синагога? Или во катедрала?
2. Муслиманството е дел и од македонската култура. Да, верувам дека ова не ти е сфатливо, но помисли дека, меѓу другото, имаме македонци муслимани, а тие како дел од македонскиот етнос, се составен дел на македонската култура.
3. Ниту се крстам ниту се клањам на некој бог, а уште помалку на некој човек.
4. А велиш шеикот Ал Тани е потомок на ОТОМАНИТЕ, а?
Е, ова последново не сум го знаел. Навистина сум бил заостанат. Добро е што овде имаме овакви луѓе, па да не’ просветлат.

Р.Ѕ.
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Без јавни етикетирања и навреди!

Нема проблем Сантијаго.
Ги разбирам и не им замерувам на тие кои во својата немоќ да излечат некои свои фрустрации, употребуваат методи како нашите стари баби, во стилот: „ Е, арно му ја влепив што му реков така“!
Секој нормален човек, според нашите пишувања на форумов, ќе може да сфати со каков тип на луѓе си има работа.
да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2011 во 20:32
Само една има вистина, ...но колку и да ти се отвара пред тебе Zlatnik, повторно ќе одиш на сопственото толкување.

Се оставам што со благослов на администраторите ме навредуваш и пак ти повторувам, не се работи за ВАС ,ДИКТАТОРОТ и КАТАДНЕВНИТЕ ПРОПАГАНДИ,се работи за НОРМАЛНИОТ живот,кој го заслужува секој,..но ве разбирам, ПРОПАГАНДАТА ви е единствено оружје,

АРГУМЕНТИТЕ ги немате ГИ ИЗМИСЛУВАТЕ ГИ ФАБРИКУВАТЕ... и на крај

за периодот од 1991 наваму,па СИТЕ ОВИЕ ШТО СЕ СЕГА НА ВЛАСТ ос ГРУЈО,Братучед му Сашо се УДБАШИ или поколенијата на таа КЛАСА,а за понатаму нема потреба и да ти објаснувам,се зависи од ПЕРЦЕПЦИЈА,

П.С.Граматиката ја посочуваш(си измислуваш свој термин,Грошеј е народски,нема литературно),а одиш сам против тој јазик и дајте ве молам еднаш без ЕТИКЕТИРАЊЕ,вашата СПОСОБНОСТ за ОБВИНУВАЊЕ ПРЕТОЧЕТЕ ја во нешто ХУМАНО,а не со ПОСОЧУВАЊЕ НА ВИНОВНИЦИ;КОГА САМИ СТЕ ВО СОПСТВЕНИТЕ РЕДОВИ.
И на крај пак за 1991,само не разбираш изгледа, ТИЕ ШТО СЕ БОРЕВМЕ ЗА САМОСТОЈНОСТ и НАШИТЕ ПРЕТЦИ,во голем ДЕЛ СМЕ ТРГНАТИ, ВИЕ,и УДБАШКИТЕ ПОКОЛЕНИЈА,ДЕЦАТА НА ЦРВЕНАТА БОРЖУАЗИЈА се ИНФИЛТРИРАНИ ВО СЕГАШНИТЕ СТРУКТУРИ,
ОД ОВА НЕМАМ ШТО ПОВЕЌЕ ДА ТИ ОБЈАСНУВАМ;да ТИ СИ ПОКЛОНИК НА ЗЛАТО(ник).

И мошне смешно и апсурдно,одеднаш чаршафестиот ви е ГОстин, мил и драг со ПАРИЧКИ,а ваму се РАЗМАВТУВАТЕ СО ПАТРИОТИЗАМ,па од тоа ако има поголем ИДИОКРИТЕТ,незнам што е?

Моето обраќање на форумот со различни дијалекти од македонија е само богатство на изразување и зависи во каков конѕекст,но не знам за тебе колку е изразувањето на форумџиите и толеранцијата за употреба на бугарскиот јазик,а и во голем дел на Латиницата.

П.П.С.ЕТЕ ти ЗЛАТНИКУ,еден свеж доказ, на Томе Неноски му даде ДПМНЕ-ОВЧАРСКАТА партија(која е преземена од УДБАШИ) 23 -Октомвриска награда, ИРОНИЈА,

Сега и ова е за тебе сигурно нормално,како што сакаш и султанот дома да си го пречекаш,ПА ДОБРО се има ли малку МОРАЛ и чувство кај ВАС,НЕ НЕМА ВИЕ СТЕ ПРЕДАВНИЦИТЕ,а НА ДРУГИТЕ ИМ ВЕЛИТЕ ДА СЕ ИССЕЛАТ од Македонија,САМО КОГА ЌЕ ГИ НАПЛАТИМЕ СМЕТКИТЕ, од КРВТА ШТО ЈА ПРОЛЕАВТЕ, ПРЕДАВНИЦИ.

Изменето од Gorazd777 - 24.Октомври.2011 во 02:22
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2011 во 12:32

...........................................
Секој нормален човек, според нашите пишувања на форумов, ќе може да сфати со каков тип на луѓе си има работа.
да
...eee, tuka si potpolno vo pravo !изненадување

...a,od tvoeto pa,chovek moze samo da zakluchi  deka nemash popametna rabota , pa samo gledash  i analizirash  koj , kako i shto pishuva,..( iako , priznavam, retko onilne,... najverojatno mnogu povekje kako ''gostin'' ),....za da mu popuvash posle za ,..jazikot...gramatikata ,...patriotizmot...i sl....

...tuku, ako tolku vekje sakash da solish pamet na drugi za jazikot,...trkni  do parliamentot makedonski,...tamu za tebe ima  non-stop rabota,...да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2011 во 12:34

... и на крај за периодот од 1991 наваму,па СИТЕ ОВИЕ ШТО СЕ СЕГА НА ВЛАСТ ос ГРУЈО,Братучед му Сашо се УДБАШИ или поколенијата на таа КЛАСА,а за понатаму нема потреба и да ти објаснувам,се зависи од ПЕРЦЕПЦИЈА, ...

Ааахххааа ... ! Значи Грујо & Со од 1991 па наваму! ОК, сега разбрав!
Со ова конечно ми ја затна муцката и, со тоа се ослободи од уште еден предавник, крвник, удбаш, провокатор ...
Да не заборавив некој друг епитет?

Р.Ѕ. Со ова уште еднаш се потврдува вистинитоста искажана во мојот потпис.да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2011 во 13:17
Генерациите кои БЕА ОКОРЕЛИ ПОКЛОНИЦИ на КОМУНИЗМОТ и НИВНИТЕ РАЗГАЛЕНИ ДЕЦА од т.н. ЦРВЕНА БОРЖУАЗИЈА ,сега се најголеми ПАТРИОТИ,ДПМНЕ-овци и борци за ЗАКОНИТОСТ.

Е ова е да ти се ЗБЛУЈА ОД СОДОМА-ГОМОРСКИОТ  МОРАЛИТЕТ, и да со тоа завршува ДИСКУСИЈАТА,ПРОДОЛЖУВА сагат ,за ова парче земја со ИЗДАЈЦИТЕ и НИВНИТЕ ПОДРЖУВАЧИ.

Едно време така за тиле не веруваа,но сега се најголеми плукачи...

П.С.Мојот ПОТПИС уште повеќе ги Дообјаснува сите тие што се од таа група и нивните поддржувачи,..и лесно е само да се прочита и да се пронајдат.

Изменето од Gorazd777 - 24.Октомври.2011 во 13:28
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2011 во 08:23
Море вие само расправајте се, ама ако се исполни сето она што го вети оној со чаршафите, дури и не мора се, Грујо уште сега може да спие мирно за изборите во 2015 год. и тоа со повеќе од 63 пратеници.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8586878889 173>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.