|
Смртна казна за напуштање на Ислам |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | |||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имаш, имаш, ама кога не ти одговара ги бришеш или сокриваш постовите. Со оглед дека не разбираш што ти пишувам на македонски јазик еве ти линк каде ти е напишано и објаснето на англиски јазик: http://www.islambosna.ba/forum/dijalog-sa-nemuslimanima/apostazija-u-islamu/ |
|||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ама среќна си што не те убија кога го напушти христијанството, како што некаде кажа дека од христијанка си станала муслиманка... |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму поради ваквите размислувања и обидот тие да се наметнат насекаде, ги поддржувам строгите законски регулативи за оние кои законот го земаат во свои раце и борбата против тероризмот. |
|||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Prashanjeto e dali covek moze da odlucuva za sudbinata na drug covek koga toj ne go stvoril? So koe pravo covek odlucuva za covecki zivot bazirano na svoi svakanja? Ima 6 milijardi lugje i 8 milijardi mislenja. Dali toa znaci deka jas mislam poinaku od tebe i deka toa mi dava za pravo da ti go odzemam zivotot?
Изменето од sk - 16.Октомври.2011 во 22:27 |
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Но тоа тогаш е противно на волјата на Аллах(Бог) бидејќи Тој е оној кој што има моќ да даде и да одземе живот. Не случајно се нарекува Господар на световите и Господар на судниот ден. |
|||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е ова е веќе пасурд над апсурдите. Од една страна си акнал постер од цар Константин кој на некој начин теократски управувал со државата и палел и жарел у име оца, сина и светога духа, а од друга страна ги поддржувал строгите регулативи за оние кои законот го земаат во свои раце. Па и јас ги поддржувам , и исламот ги поддржува и шеријатот ги поддржува. Уште ли не научи дека шеријатот е државно уредување и право и дека во поглед на тоа право (поготово казненото) никој нема право и не смее сам на свои раце да суди и пресудува според него. Тоа ти е исто како секој да ја зема правдата во свои раце и да не остава судот да си ја заврши работата. Друг пат немој да се служиш со вакви подмолности својствени за тебе и дузина слични на тебе овде на форумот, кои по секоја цена секој наш пост криво го толкуваат за да покажат демек ние сме некаква закана за мирот овде или некакви терористи. Ај сега препрочитај што напиша сестрата и што напиша ти, па ѓентлменски убаво да и се извиниш ! Во спротивно ќе останиш тоа што си: ИНСИНУАТОР и КОДОШ!!! Изменето од deshad - 17.Октомври.2011 во 12:57 |
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
veke i gospod ne ve saka ., pa vo kontekst da mu se dopadnete i /ili priblizhite ., morate da se samoubivate., i najloshata varijanta uskratuvate elementarni chovekovi prava., sekoj e individua sam za sebe ., i od kade na nekoj pravo ako ne e soistomislenik so islamot smrtno da mu se sudi.,
paradoks.,., vsashnost celava ovaa rabota e paradoksalna sama po sebe ., bidejki pena na usta vi izleguva za da ubedite deka vo islamot imalo pravo i na sopstveno mislenje ., i sijaset drugi .prava ., a vamu elementarnoto ne se pochituva., dali neshto vi e sveto ............sekako osven vie samite zaglibeni vo dogmi |
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Најдобро би било првин да се информираш што е шеријат, што опфаќа тој,кои се неговите цели, каков е неговиот начин на имплементација итн., па после да се јавиш да дискутираш, вака само ми го допотврдуваш уверувањето дека си апла. |
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ubivanjeto(pod bilo koi okolnosti) e grev i tochka. Kako i ne pochituvanjeto na "drugiot". Изменето од viktorija123 - 17.Октомври.2011 во 15:29 |
|||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно е тоа дека постојат луѓе кои во име на исламот се разнесуваат себе си и другите со бомби во име на исламот но тоа не значи дека тие постапуваат во согласност со Quran-от.
Поентата ми е додека не се исчисти во сопствениот двор, постојано ќе се сретнуваме со идеологии и општества кои ќе ни бидат непријатни во поглед на слободата и правото на живот. Но тие се, како што вели Исус во споредбата со трнот и гредата во сопственото око, само огледала какви сме ние самите како општества и континент сеуште или макар делумно. |
|||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se soglasuvam so tebe Majkl, treba i da gi zhiveeme Isusovite zborovi |
|||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Deshad, ne me interesiraat tugji mislenja, tuku lichno tvoeto. Dali imash doblest javno da odgovorish, bez nepotrebno filozofiranje, na prashanjeto: Dali ja podrzhuvash smrtnata kazna za napushtanje na Islamot ? Ochekuvam i prifakjam samo kus i ednoznachen odgovor - DA ili NE. P.S.
Sekogash brisham koga komentarot namerno izlaga nadvor od temata. A sega poveli, napishi go tvojot konkreten odgovor na postavenoto prashanje i ako ne begash od temata ti garantiram deka nema da bide izbrishan. Изменето од Messenger - 17.Октомври.2011 во 20:10 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zamisli, ubeduvanje deka Islamot ne e nishto drugo tuku chista ljubov, bratstvo i podrshka... i mozhna egzekucija dokolku nekoj reshi deka ne saka povekje da bide musliman, osobeno ako saka novata vera da ja propagira isto onaka kako shto do togash ja propagiral muslimanskata. Ljubov ?!?! Mozhebi egzekutiraat so mnogu ljubov, koj znae ? |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Надвор си од темата ... |
|||
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |