IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Фатима ќерка на Мухамед
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Фатима ќерка на Мухамед

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Фатима ќерка на Мухамед
    Испратена: 02.Октомври.2011 во 00:57
Fatima se omazi za Ali koga imase 12 godini a umre koga imase 18 za tie 6 godini vo brak rodi 5 deca , zarem toa ne e mlaku nastrano ????

Inaku uste nesto okolu Fatima, taa e od brak pomedju Muhamed i Hatidza i e rodena 5 godini posle Hidzra.
Ako odime hronoloski doadjame do ovaa :

Muhamed se zeni so Hatidza koga toj ima 25 godini a Hatidza 40.
Potoa Muhamed se prestavuva kako prorok koga imal 40 godini sto avtomatski znaci deka togas Hatidza imala 60 godini - pa zarem na 60 godini ja rodila Fatima ??????

Ce moze li nekoj ovaa da mi go objasni ???

Изменето од Templarius - 02.Октомври.2011 во 00:59
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2011 во 17:16
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Fatima se omazi za Ali koga imase 12 godini a umre koga imase 18 za tie 6 godini vo brak rodi 5 deca , zarem toa ne e mlaku nastrano ????

Ne e nastrano.

Vo toa vreme, a i porano, zhenskite deca se mazhele praktichno od momentot koga stanuvale zheni (koga ja dobivale prvata menstruacija). Zatoa evreite i denes pravat celi proslavi koga mashkite i zhenskite deca kje napolnat 13 godini (Bar i Bat Mitzvah).

Isto taka, mozhelo mladite da bidat venchani ushte pred oficijalniot den na brachna zrelost (predvremen dogovoren brak megju semejstva za da se vrzat mladite i da ne im se dade mozhnost na eventualno zaljubuvanje ili pobegnuvanje so nekoj drug)  so toa shto se chekalo so seksualniot akt do potrebnata starost na edniot ili dvata sopruzhnika.

Inaku uste nesto okolu Fatima, taa e od brak pomedju Muhamed i Hatidza i e rodena 5 godini posle Hidzra.

Potoa Muhamed se prestavuva kako prorok koga imal 40 godini sto avtomatski znaci deka togas Hatidza imala 60 godini - pa zarem na 60 godini ja rodila Fatima ??????

A na kolku godini Sara mu rodila sin na Avram ? намигнување

Ako nemash problem so toa togash ne znam zoshto bi imal i so ova ?

Изменето од Messenger - 02.Октомври.2011 во 17:17
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2011 во 19:53
"One of the visitors told Abraham that upon his return next year, Sarah would have a son. While at the tent entrance, Sarah overheard what was said and she laughed to herself about the prospect of having child at their ages. The visitor inquired to Abraham why Sarah laughed at bearing a child for her age as nothing is too hard for God. Frightened, Sarah denied laughing."

Ma so toa nemam problem se raboti za bozja intervencija . Ama ovdeka ne veruvam deka ima nekoja intervencija, mislam barem ne od Boga, mozebi od nekoj drug ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2011 во 22:56
Ганди се ожени на 13 чинам. Какви времиња (и подрачја) такви обичаи. Друга приказна е дали тсе тоа корисни, бескорисни или неповолни работи.
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
Кон врв
sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 515
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2011 во 21:50

http://www.cbsnews.com/stories/2006/02/19/national/main1330442.shtml

http://www.metro.co.uk/news/825906-mother-62-gives-birth-to-twin-girls

Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2011 во 22:45

Ако е настрано тоа што Марија роди син на 13-14 години засенета од светиот дух а потоа уште еден куп други и се омажи за старецот Јосиф (имал 90 години), тогаш во право си!
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2011 во 22:49

Според твојава математика погоре што си ја навел излегуваат 55 а не 60 години.
Кон врв
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2011 во 15:24
Kolku godini imase Abraham (Ibrahim Alejhi selam) Koga mu dade bog sin ishmail so negovata zena sara i taa bese nerotka, pa ibrahim imase 70 godini, a taka isto i sara,sto e tolku cudno toa,bog dava na komu saka i koga saka deca, Allah veli vo k*ranot: Kun feje kun (bidi i toa bidnuva)/. zatoa neka ne nie cudno nisto,zasto bog stvara sto saka toj e moken i kadar za sve,

Изменето од MUSLIMA_1 - 06.Октомври.2011 во 15:25
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2011 во 22:00
Da beeeeeee vie ste vo pravo, jas sum ja utnal matematikata, ajde sega srecni i veseli ...uzivajte .... VE SAKAM SITE...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2011 во 23:48
Ne nie ne sme vo pravo nie sme obicni smrtnici samo bog e praveden,i samo toj sudi pravedno,
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2011 во 23:51
Originally posted by MUSLIMA_1 MUSLIMA_1 напиша:

Ne nie ne sme vo pravo nie sme obicni smrtnici samo bog e praveden,i samo toj sudi pravedno,

ako i toj ne zaboravi nekoj den....se e vozmozno
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2011 во 18:54
Epa veruvaj,i pocituvaj, i ne bidi pesimista i nacionalista, za da ne te zaboravi boga a ako te zaboravi bogoa togas moze da se sluci illa dzehhenem fi nar
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2011 во 19:20
Originally posted by deshad deshad напиша:

Ако е настрано тоа што Марија роди син на 13-14 години засенета од светиот дух а потоа уште еден куп други и се омажи за старецот Јосиф (имал 90 години), тогаш во право си!

Аллах ќе те казни за овие изјави.
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2011 во 22:07
Nema da go kazni Allah za ova sto go rece, on te nasoci deka vie go izmisluvate ova deka marija imala maz,a marija nikogas nemala maz i nikogas ne se omazi znaci tebe ke te kasni ALLAH A NE NEGO STO VIE IZMISLUVATE POTVORI ZA MAJKATA NA ISA (ISUS)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.