|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 150151152153154 229> |
Автор | ||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Premnogu energija troshish vo pogreshna nasoka , nemoj da se trudish da mi ja analizarsh potsvesta . Jas samo sakav da kazam deka nishto ne e vechno , se ima kraj . |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе знаеш како викаат кој високо лета ниско паѓа,вие ептен се исиливте па сега и до 2021 ќе владеелеЗатоа требаше да се прават превари и да се апсат опозиционери и да се затвораат телевизии,само да се победи на последниве избори и пак на толку притисок и репресија добивте со мала разлика односно колку вмровци толку антивмровци имавте.... |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам кај да го ставам овој коментар ама ај нека седи тука. Шпартајќи денес по дневните весници, на една тема не ми текнува за што се работеше прочитав неколку коментари од читателите дека откако ја затворија А1 на државата некако и тргна.
Си викам да бре мајку му, има некоја вистина у тоа. Па можно ли е да биле такви малери за Македонија. |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ееее јас од ова се плашев
Пророштвото се оствари: Фонтаните во Вардар почнаа да фрлаат... се надеваме кал |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
но и покрај тоа што не се работи за фекалии (чиста среќа сме имале) ова покажува колку неозбилни се ваквите проекти и дека буквално на ништо што е поврзано со нив не се помислува, освен на самата реализација... тука не е земен во предвид ниедна пиродна појава која им влијае на фонтаните, ни дождови, ни водостој, ни ветер, ни корито на вардар, ни брзина на тек... апсолутно ништо, ко да се работи за некоја обична чешма по пешачките зони фонтаниве најверојатно, со својата полна грандиозност и убавина, најверојатно би требало да бидат исклучени во голем дел од годината, ак осакаат да функционираат ко што треба без проблем плус, за разлика од обична фонтана, овие ќе бараат повеќекратно чистење на самите фонтани е и целиот водоносен систем |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кога ќе се расипе има да дреме како руина на сред плоштад со години...!како онаа во паркот...
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja samo ke kazam deka mnogu mi precese sto se "frlija" silni pari za Skopje 2014 ,smetav deka treba tie pari da se vlozat za drugi celi so druga namena ...no denes bev na plostad i koga ja gledav fontanata i Ace ja se vooduseviv od kompletniot izgled na plostadot ......
|
||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас пак ќе кажам дека и јас бев во почетокот скептик за трошењето на толку многу пари за Скопје 2014 поготово во услови на криза, не знаејќи како сето тоа ќе изгледа. Откако почна со привршување на проектот можам да кажам дека е ОК, ама сепак е малку пренатрпано. За Самоил, Јустинијан, Ченто, и другите ликови од нашата историја требаше да се најдат други места, не сите на плоштад да се набутаат. А дефинитивно според мене требаше и црквата да се стави на плоштад како што и беше предвидено.
А споменикот на Александар е величествен, невероватен. Штета што летоска го видов кога не беше завршен, ама здравје догодина... |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...eve i eden objektiven (od stranec!) pogled na ,...makedonskiot (skopski).....cirkus:
Балкански илузии за величественост На Балканот, спомениците имаат функција да ги надоместат реалните или замислените историски празнини Јурица Павичиќ ...Балкански илузии за величественост |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тука во овј коментар,има и добри и лоши страни,
Глобално,од страна на науката и Иторијата На уметност,тоа стварно не да е КИЧ, подолу е од секој вкус. Но тоа е одлика и слика како на ВЛАСТА,така и на самиот народ кој толку си ја познава Историјата и за нешто се бори. Ако само пред некоја година сите се Колнеа во Тито и тоа минато го сметаа за доблест,одеднаш се откажаа за Поткастрениот Патлак на тој коњ со Воин. Ако дојде некое друго време и го смени тој споменик,народот два дена ќе си почалами и ќе си покрка,па дури и од трите подолгото да го стават за споменик,сеедно ќе им биде. Историјата го покажува најцрното за овој народ,а тоа е Манипулацијата и Кодошењето.тоа е одлика за овие простори, Но за да биде потполн коментарот,тој кој го пишува мислењето ,не знам што е ,но се гледа дека е Балканец,ако е од Хрватска,не е ништо подолу,таму кога беше Туџман, сите се префрлија на Усташките споменици и дури и Улици преименуваа,никој не писна,дури и новинарите се престорија ,како овие овдешните сега(значи се оди како во Југославија,па и сега,најпоследно се случува во оваа Вукојебија),ако пак е од Србија,прикаската е уште поистоветна,таму цели автобуси се носеа на Авала и други места,па дури и посмешно,се менуваа неколку пати споменици не знаејќи на кого да му се Пучат односно клањаат, Наравоучение,не срдете се на Воинот и коњоот со поткастрениот патлак,гледајте,што утре ќе имате од синијата и државата. |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...а Воинот на коњ пред собрание да видиш каков е!. величествен,со крената глава...ми личи на еден јунак,ама што знам..да не грешам душа... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...haha...gledal li nekoj nekoi stari makedonski ''voeni'' filmovi?
...jas ne pamtam nekoj ovie ''modernive'' konjanici ,..da bil na konj...a, kamoli pa, da vodele bitki so turcite kacheni na niv... glupa rabota,..da gluplja nimo'z,........ biti ! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
најпрво, иако се работи за востаник, најпрво е дипломат и политичар, а и самите ние го возвишуваме како прв официјален претседател и треба соодветно да се претстави како таков, во било каква композиција како второ, зошто, кога веќе го ставаат на коњ, го пицнуваат во „господска“... никој, апсолутно никој во историјата не јавал коњ така... значи на некој му е битно да е коњаник и да е некаде во центар, а концептот воопшто да не се ни спомнува како збор тоа што ми е смешно е што најмногу тие продаваат м*да за историја и култура, а не знаат како се прави тоа и на ваков начин само ќе си ја извитоперат културата со која сакаат да се гордеат... |
||
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 150151152153154 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |