|
Што е ИСУС ХРИСТОС? |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 17> |
Автор | ||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas ne go znam i baram pomosh da mi objasnite. Vo shto e teshkotijata? |
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кратко, Исус дошол во човечка форма, за да ги доживее страдањата и искушенијата. Неговите страдања, се страдања за одкуп на човечките гревови. Со неговата смрт и страдања ги одкупил нашите гревови, не спасил. Затоа е спасител.
|
||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Potrebni se fakti za toa shto go velish. Posebno me interesira ona shto go velish da go potvrdish so stariot zavet, zo dokazi, pritoa vnimavajki na Jovan 7:16. |
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема факти нема докази, затоа се вика ВЕРБА.
Не е поентата да наведуваш цитати, можеш да наведуваш од секоја верска книга. Барањето докази е скепса во вербата. Или веруваш или не. Изменето од pHp - 06.Септември.2011 во 16:11 |
||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci 10 lughe site mozat razlicno da veruvaat i site da se vopravozoshto "nema dokazi". Zoshto togash postojat proroshtvata? Zoshto se napishani stihovite vo matej 5:17-19? Zoshto veli da Go barame vo Prorocite i Torata? Za da barash neshto znaci deka ima fakti, pa koi se tie? |
||
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da jas iskreno se slozuvam so PiejchPi, zatoa shto negovite ili nejzinite objasnuvanja se najrealno opisani i prifatlivi za eden sosem obicen vernik.
ZAshto eden golem Um eden den ednas bese rekol> Ako se obides da go spoznaes i osoznaesh celosno Boga ke ti se zeme Umot, ama ako pak go otrgnesh nego od sebesi, si bez Um I Razum, bez razlika koj si i shto jesi... |
||
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека не се разбираме. Те разбирам дека бараш факти. Факти разноразни можеш да најдеш во секоја релегија, па дури и во книгата на Anton Szandor LaVey за сатанизмот.
Поентата ми е, важно е да веруваш, факти нема. Сето тоа се разноразни толкувања, поентата е дали ќе прифатиш нешто или не. Според мене, идиотско е толкувањето дека сме направени од кал, кога ФАКТ е дека сме 80% вода. За такви факти говориш? |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Amin i za ednoto i za drugoto! Kako prvo, se raboti samo za veruvanja, a ne za samoevidentna vistina ili za nauchno dokazhana rabota. Kako vtoro, na faktite i dokazite ne im treba verba. Изменето од Messenger - 06.Септември.2011 во 16:22 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sepak toa ne se fakti.
|
||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако одиме по научни факти, не постои научен факт дека самиот Исус како човек и постоел. Телото не му е најдено, нема гроб, нема ништо од него. Само пишува во некоја книга наречена Библија, ако гледаме научно. На исто ниво е како кралот Артур, пишува за него, ама нема докази. Едниот е Бог, другиот мит. Поентата е дали веруваш или не.
|
||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da za takvi. Ako Bog go rekol toa togash e taka. Zatoa bi sakal takvi fakti da mi pokazesh i za spasenieto od "Isus Hristos". |
||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Primer: malo dete veruva vo zborovite na tatko si, iako ne razbira zoshto tatkoto toa gopravi. Jas sakam da znam zoshto tatkoto toa go pravi. Verata na deteto vo tatkotot ne se menuva, tuku znaenjeto zoshto taka e napraveno.
Zatoa prashuvam za fakti za procesot na "spasenieto". |
||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Научен факт е дека човекот е скоро 80% вода. Научен факт е дека за оган треба кислород. Научен факт е дека F=MxA, и т.н. ... Во верата не ти требаат факти. Во верата ти треба ВЕРА. |
||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja sfativ peontata, so zabeleshka deka "Isus Hristos" ne e Bog. |
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |