|
СВЕТА ГОРА |
Внеси реплика | страница 123 17> |
Автор | |
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Јули.2006 во 09:41 |
Бил ли некој на Света Гора, или барем блиску до неа? Знае ли некој нешто повеќе за тоа како може да се посети ова свето место?
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу агенции организираат посети на Света Гора, децата од брат ми беа, прекрасно е
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ama zenskite ne gi pustaat vo manastirite....gledav sliki oddaleku shto slikala moja prijatelka....prekrasno e
|
|
|
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги пуштаат но само облечени во сукња или фустан, ако се во панталони, тогаш не, но имаат таму некои сукњи кои може да се облечат , па да се покријат панталоните.
|
|
abu al zarkawi
Сениор Регистриран: 27.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ups... , pa neli vie (Hristijanite) go kritikuvavte Islamot deka bara zadolzitelno zenata da se pokriva , sto stana sega ,zs vo Vasite manastiri zabraneto e da vleguvaat zeni so Farmerki i slicno... (znaci zabraneto "golotija " i nosenje tesni Farmerki")?цензурирано од Православие
Изменето од Pravoslavie - 13.Јули.2006 во 16:03 |
|
angelwings
Сениор Регистриран: 10.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1927 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од angelwings - 13.Јули.2006 во 16:22 |
|
laki
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BRAVO ANGELCE
|
|
abu al zarkawi
Сениор Регистриран: 27.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Pravoslavie" vaseto prav na "Cenzura" treba da go iskoristite vo slucaj kade ima pisuvano Kleveti ,Lagi i Navredi ... ,vo gorenavedniot tekst nemam nisto napisano osven toa sto e vistina i ne znam zs takva reakcija od vasa strana... ,baram objasnuvanje ,ako vo slucaj nekoj da se navredil od mojot post togas jas eve vi se IZVINUVAM...
|
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако не знаеш, Света Гора е во Грција , и таму во црквите и манастирите жените не можат да влезат ако се во панталони. До пред неколку години и во училиштата во Грција , на девојчињата не им беше дозволено да бидат во панталони, но тоа е друга држава каде религијата и државата се цврсто споени. |
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На Света Гора на жените не им е дозволено да влегуваат независно како се облечени.
|
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море ни во Harrods ( трговски центар во Лондон ) не те пуштат по фармерки и куси пантолони, па камоли во манастир. Јас да сум одговорен таму, и машко да е непристојно облечен нема да го пуштам ни на сто метра од манастиро, па камоли женско непристојно облечено, по куси пантолони и суќна. Не е работата дали монасите можат да одолеат на искушението, туку дали посетителите го почитуваат светилиштето, не за друго.
Православие, секоја чест, ако не го цензурираше, јас лично ќе протестирав. Шо е ова ред да се немало. Си има потфорум Секс, таму нека си пишат вакви работи. |
|
и то...
|
|
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lesno kje stignes tamu kje se prijavis na pristanisteto vo solun za srpskiot manastir HILANDER tamu kje vidis eden cempres visok 50 metara lozenka sto izvira od kamen stara 150 godini 6 groba i 1000 lobani so iminata na monasite sto ziveele tamu no ima eden uslov treba da si ORTODOXEN Изменето од mikus - 19.Јули.2006 во 00:02 |
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се работи за непристојно облекување, туку дека една жена не може да влезе во црква во Грција ако е облечена во панталони, што сепак е дискриминација . За непристојно облекување , јас прва сум против тоа |
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што значи за вас Света Гора? И зошто таму нема македонски манастир, знае некој? Или имало ли порано? Уште нешто, дали знае некој до кои граници достигнувала јуриздикцијата на старата Охридска Архиепископија, пред да ја укинат 1762? Многу ме интересираат овие работи!
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Внеси реплика | страница 123 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |