![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 67> |
Автор | |
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prica Ciroki indijanaca
Pricu je pricala baka indijanka svojoj unuki Znas li sta je duga? Da, prelepi most boja na nebu. Znas li sta je ratnik? Ratnik je hrabra osoba. Onaj ko ima hrabrosti umesto da se plasi. Sada mi dozvoli da ti postavim pitanje. Volis li, ili mrzis zivotinje? Volis li, ili mrzis drvece? Volis li, ili mrzis ljude? Volis li, ili mrzis dugu? Pa, ako volis zivotinje i drvece, ljude i duge, onda si mozda "Dugin Ratnik" |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
![]() ![]() ![]() Изменето од ekszi88 - 14.Август.2011 во 00:17 |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Заслепена сум од гневот
и со отровни стрели во устата шетам наоколу. Плукам по секого пред да прозбори, пред да ме погледне. ...со поглед убивам... |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Bavno umira toj sto ne patuva toj sto ne cita toj sto ne slusa muzika toj sto ne naogja zadovolstvo vo sebe Bavno umira toj sto ja unistuva sopstvenata ljubov toj sto ne prifaka pomos Bavno umira toj sto stanuva rob na navikite postavuvajki si sekoj den isti ogranicuvanja toj sto ne ja menuva rutinata toj sto ne se osmeluva da oblece nova boja i sto ne zboruva so onie sto ne gi poznava Bavno umira toj sto bega od strasta i od nejzinata topla emocija onaa sto dava sjaj vo ocite i napustenite srca Bavno umira toj sto ne go menuva zivotot koga ne e zadovolen so svojata rabota ili svojata ljubov toj sto ne saka da se otkaze od svojata sigurnost zaradi nesigurnosta i sto ne odi po svoite sonista toj koj sto nema da si dozvoli nitu ednas vo zivotot da pobegne od smislenite soveti Zivej denes! Rizikuvaj denes! Napravi denes! Ne dozvoluvaj bavno umiranje! Ne zaboravaj da bides sreken! Pablo Neruda |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
Kad bi čovjek
Kad bi čovjek mogao reći ono što voli, kad bi čovjek mogao uzdići svoju ljubav do neba, kao što je oblak uzdignut u svjetlosti; kad bi poput zidova što se ruše da bi bila pozdravljena istina uzdignuta u središtu, kad bi čovjek mogao razoriti svoje tijelo, ostavljajući samo istinu svoje ljubavi, istinu samoga sebe, koja se ne zove slava ili sreća, nego ljubav ili želja, ja bih konačno bio onaj, kako sam se zamišljao, onaj što svojim jezikom, svojim očima i rukama objavljuje pred ljudima nepoznatu istinu, istinu svoje istinske ljubavi. ... Ne poznajem slobodu, osim slobode
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Opomena Čuj, reći ću ti svoju tajnu: Mogu mi se učiniti Može mi se učiniti Može mi se učiniti Ili mogu kom reći u tome О, ne ostavljaj me nikad samu Učiniće mi se negde u šumi Učiniće mi se crn leptir jedan Učiniće mi se negde kroz tamu О, ne ostavljaj me nikad samu, Desanka Maksimovic Изменето од Andjelina - 08.Август.2011 во 22:22 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
![]() |
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Do not stand at my grave and weep
I am not there; I do not sleep. I am a thousand winds that blow, I am the diamond glints on snow, I am the sun on ripened grain, I am the gentle autumn rain. When you awaken in the morning's hush I am the swift uplifting rush Of quiet birds in circled flight. I am the soft stars that shine at night. Do not stand at my grave and cry, I am not there; I did not die. |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
bluebell ![]() Сениор ![]() ![]() the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Пред да ме запрашаш мене,
запрашај се прво себе си. Мојот молк звучи сосем исто како и твоето премолчување. Во гласно изговореното е разликата. Ти сакаш да сокриеш, а јас да не дознаеш. Уморни сме одговарајќи на прашањата без одговори. Ти трагаш по речникот на мојата тишина, а јас знам да молчам на 1000 различни јазици! |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
![]() |
|
dejanpp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
dobar sum. odmoren. kako leto na 12 avgust. i jas se pocesto se smeam. ubava si. kako i jas. ajde dojdi tuka ti e mestoto. i taka ovaj den e moeto vreme. znaes denes mozes i da letas. ne e dosadno vo cisto nebo. ostani, imas pravo na mnogu zelbi. |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
подари ми нешто
тоа што веќе го имам тоа што го знам а сепак копнеам подари ми нешто тоа што го имам видено допрено, прежалено подари ми нешто што не ми треба ех, сега излажав подари ми себе |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
bluebell ![]() Сениор ![]() ![]() the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
MI NEDOSTIGAS ZA DA SE GORDEES SO MOITE USPESI MI NEDOSTIGAS ZA DA SE SMEES NA MOITE GLUPOSTI MI NEDOSTIGAS ZA DA SE RADUVAS NA MOJATA SREKJA MI NEDOSTIGAS ZA DA SE GRIZIS KOGA KASNAM MI NEDOSTIGAS ZA DA ME TESIS KOGA SUM TAZNA MI NEDOSTIGAS ZA DA ME OHRABRUVAS KOGA SUM NESIGURNA MI NEDOSTIGAS ZA DA IMAME BAREM USTE EDEN SPOMEN MI NEDOSTIGAS ZA DA MI KAZES DEKA SUM UBAVA MI NEDOSTIGAS ZA DA SE LUTIS KOGA NESTO TI SMETA MI NEDOSTIGAS ZA DA MI DAVAS PAMETNI SOVETI MI NEDOSTIGAS ZA PRV DA SE SETIS NA MOJOT RODENDEN MI NEDOSTIGAS ZA VO ZIVOTOT DA TI BIDAM SVETLA TOCKA MI NEDOSTIGAS ZA DA ME SAKAS BEZ USLOVI A NAJMNOGU MI NEDOSTIGA TVOJATA PREKRASNA NASMEVKA... I LUGETO KE SE MENUVAAT KAKO I GODISNITE VREMINJA... I VO SEKOJ KE BARAM BAREM DEL OD TVOJOT SJAJ... I ZNAM DEKA SO TEK NA VREMETO KE PLACAM SE POMALKU I SE POTIVKO... A TI KE MI NEDOSTIGAS SE POVEKE I POVEKE I KE MI NEDOSTIGAS VO SITE MOMENTI, I SEKADE KE TE BARAM, I GOLEM DEL OD MENE KE BIDE PREPOLN SO TEBE, I TOJ DEL KE GI PREKIE SITE NASI SPOMENI...TAMU ZIVEAT SITE DENOVI NA TAGA I SREKJA... |
|
|
|
![]() |
|
Znaev deka ke zamines,
te vidov povtorno i se pokajav vo sonot. se udaviv vo poslednite neprolieni solzi i opijaniv od tvojata ubavina, bev izguben. znaev deka ke zamines no ne znaev kade? me smirija senkite za da ne lutam naokolu, uste sum izguben i ne mozam da go najdam patot sto ke me odvede daleku od pomislata za tebe........................ R.MaDzunkov |
|
|
|
![]() |
|
Загадочно загрнат со наметка Духот на Сите Нешта подзастанува во одењето
Со таинственост испрсканите патишта дијалектички свртуваат налево: Злокобно се накострешени мртви оџаци на фабриките во небото ... Пополека налик на немиот грч на зајдисонцето Настапува апокалиптичната ноќ, и Неверојатно! како облачна сенка ползи врз сите нешта неизбежната Противречност... Не е тоа небото во последните доблесоци на сонцето перверзно да крвавее.. Тоа е агонија на еден умирачки ред на нештата, Лом и сотирачка И сеопфатно откупување Во самите нас, Вон нас, Последен пат Засекогаш! Гледајте! Осамнува! Во противречности! |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |