![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5152535455 67> |
Автор | |
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kad bi čovjek
Kad bi čovjek mogao reći ono što voli, kad bi čovjek mogao uzdići svoju ljubav do neba, kao što je oblak uzdignut u svjetlosti; kad bi poput zidova što se ruše da bi bila pozdravljena istina uzdignuta u središtu, kad bi čovjek mogao razoriti svoje tijelo, ostavljajući samo istinu svoje ljubavi, istinu samoga sebe, koja se ne zove slava ili sreća, nego ljubav ili želja, ja bih konačno bio onaj, kako sam se zamišljao, onaj što svojim jezikom, svojim očima i rukama objavljuje pred ljudima nepoznatu istinu, istinu svoje istinske ljubavi. ... Ne poznajem slobodu, osim slobode
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Bavno umira toj sto ne patuva toj sto ne cita toj sto ne slusa muzika toj sto ne naogja zadovolstvo vo sebe Bavno umira toj sto ja unistuva sopstvenata ljubov toj sto ne prifaka pomos Bavno umira toj sto stanuva rob na navikite postavuvajki si sekoj den isti ogranicuvanja toj sto ne ja menuva rutinata toj sto ne se osmeluva da oblece nova boja i sto ne zboruva so onie sto ne gi poznava Bavno umira toj sto bega od strasta i od nejzinata topla emocija onaa sto dava sjaj vo ocite i napustenite srca Bavno umira toj sto ne go menuva zivotot koga ne e zadovolen so svojata rabota ili svojata ljubov toj sto ne saka da se otkaze od svojata sigurnost zaradi nesigurnosta i sto ne odi po svoite sonista toj koj sto nema da si dozvoli nitu ednas vo zivotot da pobegne od smislenite soveti Zivej denes! Rizikuvaj denes! Napravi denes! Ne dozvoluvaj bavno umiranje! Ne zaboravaj da bides sreken! Pablo Neruda |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Заслепена сум од гневот
и со отровни стрели во устата шетам наоколу. Плукам по секого пред да прозбори, пред да ме погледне. ...со поглед убивам... |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
![]() ![]() ![]() Изменето од ekszi88 - 14.Август.2011 во 00:17 |
|
![]() |
|
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Prica Ciroki indijanaca
Pricu je pricala baka indijanka svojoj unuki Znas li sta je duga? Da, prelepi most boja na nebu. Znas li sta je ratnik? Ratnik je hrabra osoba. Onaj ko ima hrabrosti umesto da se plasi. Sada mi dozvoli da ti postavim pitanje. Volis li, ili mrzis zivotinje? Volis li, ili mrzis drvece? Volis li, ili mrzis ljude? Volis li, ili mrzis dugu? Pa, ako volis zivotinje i drvece, ljude i duge, onda si mozda "Dugin Ratnik" |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Ako ikada odem, odoh nepovratno...
Jer, nema smisla vraćati se... Ostavila bih sebe, ovde... Na ovoj tački, kako žmurim gledajući... Bacila bi "nikad" i "uvek"... Uspomene spakovala u levu hemisferu... Ponela... misao da to pamtim... O, daaa.... Ne bi imalo smisla vraćati se... Jer, ne bi imalo čemu... Kad bi jastuci pričali...Nedosanjane snove... |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
bluebell ![]() Сениор ![]() ![]() the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
znaev deka ke zamines,
te vidov povtorno i se pokajav vo sonot. se udaviv vo poslednite neprolieni solzi i opijaniv od tvojata ubavina, bev izguben. znaev deka ke zamines no ne znaev kade? me smirija senkite za da ne lutam naokolu, uste sum izguben i ne mozam da go najdam patot sto ke me odvede daleku od pomislata za tebe.. |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
![]() |
|
bluebell ![]() Сениор ![]() ![]() the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Pred mene million patista...
mi se otvoraat million porti... site vodat nekade daleku... tolku daleku od mene...a tolku blisku do mojot svet... million prasanja...vo glavata haos a mene me vodi...srekja... Gi shiram krilata...sakam da letnam... Gi dopiram oblacite... Seushte me vodi ona cuvstvo na srekja... Milion boi...me dopiraat...jas seushte letam Baram ... ja baram ljubovta... Kojznae kakva e vo mojot svet... Svet poln so iluzii, svet koj e dalecen od realnosta kojznae shto baram... cekam da stignam... Vo mojot svet... |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
TA LJUBAV
Ta ljubav Tako silna Tako drhtava Tako nežna Tako očajna Ta ljubav Lepa kao dan I ružna k'o vreme Ta ljubav tako stvarna Ta ljubav tako divna Tako srećna Tako vesela I tako jadna Drhteći od straha k'o dete u mraku A tako sigurna u sebe K'o neki spokojni čovek usred noći Ta ljubav koja je izazivala strah kod drugih Gonila ih da govore I primoravala da blede Ta ljubav vrebana Jer te druge mi smo vrebali Ganjani ranjavani gaženi dotucavani poricani zaboravljeni Zato što smo tu istu ljubav mi ganjali ranjavali gazili dotucavali poricali zaboravljali Ta ljubav cela celcata Još toliko živa A sva ozarena To je tvoja ljubav To je moja ljubav Ona koja je bila To osećanje je uvek novo I nije se izmenilo Toliko stvarno kao neka biljka Toliko drhtavo kao neka ptica Toliko toplo i živo kao leto Možemo oboje Otići i vratiti se Možemo zaboraviti A zatim ponovo zaspati Pa probuditi se patiti bditi Pa ponovo zaspati Sanjati i smrt Zatim probuditi se osmehnuti se smejati se I podmladiti se Naša ljubav zastaje tu Tvrdoglava kao magare živa kao želja Svirepa kao sećanje Glupa kao kajanje Nežna kao uspomena Hladna kao mermer Lepa kao dan Nežna kao dete Gleda nas smešeći se I kazuje mnogo ne govoreći ništa A ja je slušam drhteći I vičem Vičem za tebe Vičem za sebe I preklinjem te Za tebe za sebe i za sve one koji se vole I koji su se voleli Da ja im vičem Za tebe za sebe i za sve druge Da ne znam Ostani tu Tu gde si Gde si bila nekad Ostani tu Ne pomiči se Ne idi Mi koji smo voleli Mi smo te zaboravili Ali ti nas ne zaboravi Jer nemamo drugog do tebe na zemlji Ne dopusti nam da postanemo hladni Da se udaljavamo sve više Odemo gde bilo Daj nam znak da si živa A mnogo docnije na ivici nekog šipražja U šumi uspomena Iskrsni odjednom Pruži nam ruku I spasi nas Zak Prever |
|
|
|
![]() |
|
Daj pogledni mi vo ocive,
i se ke pronajdesh, shto ne sum rekla i prerekla, vo ovoj pogled shto go isprakjam, se stari vistini,a na niv prashini polsani. Od edno vreme shto ne umira, a nas ne ostava, za da ne stasa i prestasa, a jas ne sakam da znam ne jas ne sakam da znam. Shtom drugi ochi ke ne gledat, so lazni nasmevki, a dlabok prezir vo mislata deka sme slucajni i premali za da ni izprati kakov dar za nas sudbinata I ne sakam da znam..... Ne jas ne sakam da znam deka ti kje bides sam,koga prokleto ti tre*am i ne sakam da znam, shto po tebe umiram, dali nekoj ke me gleda Ne sakam da znam...... Da se plasham vekje ne sakam, nitu da veruvam vo tugji rozovi sonovi, so site bolki se razminuvam, od sari otrovi vo kadifeni fustani. No ovoj pat so tebe trgnuvam bez da gi ponesam so sebe starite kuferi Ne ne sakam da znam..... |
|
|
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Will I be alone this morning
Will I need my friends Something just to ease away the pain And now I never see the loneliness Behind my face I am just a prisoner to my faith If I could only stand and stare in the mirror would I see One fallen hero with a face like me And if I scream, could anybody hear me If I smash the silence, you'll see what fame has done to me Kiss away the pain and leave me lonely I'll never know if love's a lie Ooh - being crazy in paradise is easy Can you see the prisoners in my eyes Where is the love to shelter me Give me love, love set me free Where is the love, to shelter me Only love, love set me free Set me free |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Life has betrayed me once again,
I accept some things will never change. I've let your tiny minds magnify my agony, and it's left me with a chem'cal dependency for sanity. Yes, I am falling... how much longer till I hit the ground? I can't tell you why I'm breaking down. Do you wonder why I prefer to be alone? Have I really lost control? I'm coming to an end, I've realised what I could have been. I can't sleep so I take a breath and hide behind my bravest mask, I admit I've lost control. |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Солзи
Пушти ги низ образите, по вратот, по градите Пушти ги по стомакот во мевот, во желудникот, нека продрат подлабоко Земи ги во дланките, измиј ги колената, затриј се меѓу нозе, и ете си: чиста но, не за мене Пушти ги низ образи, пушти ги по јазикот, нека протечат низ грло, право до желудникот Отвори ги шишенцата да испарат отровите, наполни ги до горе но, не ми ги давај мене Друг нека ги пие |
|
![]() |
|
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Ja radim svoje, a ti svoje,
Ja nisam na ovom svetu da bih zadovoljio tvoja očekivanja, Ti nisi na ovom svetu da bi zadovoljio moja, Ja sam ja,a ti si ti, Ako se slučajno sretnemo biće divno, A ako ne - šta se tu može. F. Perls |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5152535455 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |