|
Свети рамноапостолни цар Константин и царица Елена |
Внеси реплика | страница <1 141516 |
Автор | ||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Грешка си, ниту едно тврдење не ми падна во вода, тоа е само твоја пуста желба, немир што те прогонува секој пат кога ги читаш откако ќе отворена темава :) Ѓаволот преку Константин и направи големо зло на офицјалната институционализирана „црква“ со тоа што ја венча за световната власт (со која во позадина владее токму тој - ѓаволот). Тоа е непобитен историски факт. Од тогаш започнува перверзијата во ткн. „христијанство“. На православните цркви им одговара да го прават светец, затоа што и самите си шуруваат со власта - исто како и нивниот светец Константин. |
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Се додека не покажеш историски извори со кои ќе ме демантираш, можеш да говориш што сакаш, но тоа не е историја, туку само желба. Не ме прогонува никаков немир, напротив, мошне сум задоволен што за разлика од некои, имам историски извори на кои ќе се потпрам и не морам да фабрикувам историја и да си измислувам нешта за да си создавам "историја". А и најмалку ги читам твоите коментари на оваа тема, немам потреба да читам произволни толкувања непоткрепени со историски извори. За разлика од другите членови, кои понудија некакви историски извори, твоите коментари беа произволни толкувања, а јас сеуште и верувам на историската наука и изворите со кои таа располага.
Никогаш немој да заборавиш дека членови токму на таа Црква, под водство на Светиот Дух и црковното предание, одлучуваа кои книги ќе влезат во рамките на Светото Писмо, а кои нема. Колку и да не ти се допаѓа, тоа е така. И во тоа време тоа е единственото Христијанство, покрај некои други, помали заедници, како што биле гностиците и некои други, но меѓу кои нема такви кои го имале уверувањето кое го имаш ти.
Овие приказни одамна сме ги слушале, не се веќе интересни. Не е првпат некој да се жали дека е онеправдан, затоа што верската заедница која е мала не успева да постигне голем успех. Изменето од Македон - 28.Јули.2011 во 00:55 |
||||
Внеси реплика | страница <1 141516 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |