|
foto.idividi.com.mk/ |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |||
de-mak
Група Регистриран: 01.Јуни.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Текстови на фотопортал??? Па нели фотографијата “кажува 1000 зборови“!!! И ќе има работи што ги нема никаде!!! За тоа сме прваци, да направиме нешто што никој нема - и после да не функционира!!! Има толку убави фотофоруми во кој човек може да “листа“ - по тема, - по фотограф, - по област (регион), и тоа на долго и на широко ... пс. и зошто кога има клубови и интернет страни на тие клубови не се проба да се подобре ситуацијата таму - туку одма правиме нешто “ново и подобро!!!“ |
|||
pecok
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да текстови на фотопортал. Не. Да направиш нешто што нигде го нема е создавање на нов производ, иновација, револуција, како сакаш кажи го. За функционирање, ќе функционира. Затоа што потешко е да средуваш нешто што не функционира (фото клубови и нивните сајтови) отколку да направиш нешто ново. Плус тие фото-клубови си имаат некои свои организации, свои идеи, свои сајтови, кои за жал не функционираат како што треба, па не би сакал да поправам нефункционални клубови, повеќе сакам да формирам нов сајт кој ќе биде репер за сите останати. Ги видов идеите и залагањата на нашиве клубови и сајтови и за греота се. Нема идеја, нема сајтови, нема фотографии, нема ништо освен мизерија. На страна тоа ама уникатни идеи не планирам да им предавам на тацна на некои кои ионака ништо не направиле во своето многугодишно постоење. И не планирам јас да ги средувам нивните клубови кога тоа си е работа на членовите и отварачите на тие клубови. А и што правеле до сега ех? Сајтот ќе биде направен и отворен со или без други соработници. И сајтот ќе направи своевидна револуција така да на вас останува дали сакате да бидете дел од Winds of Change или сакате да продолжи оваа состојба на мизерија која владее сега и која ќе биде променета со или без соработници. Се ова ми заликува на еден проект кој го направив пред неколку години, за потоа да ме нападнат дека некои веќе планирале таков проект и дека јас сум им ја украл идејата. Проектот го затворив, а планираниот проект од типците кои ме нападнаа никогаш не го виде дневното светло. Македонштина. И така пропадна еден одличен преокт. Тоа сега нема да се случи. Така да, поканата стои, ќе биде нов проект, нов сајт... со или без соработници. Изменето од pecok - 27.Јули.2011 во 18:41 |
|||
de-mak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Песок,
директно да помогнам - неможам. Ама еден член и посетител на порталот сигурно имаш! се надевам дека ќе биде за малку подобар од foto.idividi.com.mk и би ја поздравил одлуката ако се постават “фото полицајци“ кој ќе спречат да се става се и сешто... (мислам на некои флеки наречени фотографија направени со мобиљки и испод секој стандарт) |
|||
ptr
Нов член Регистриран: 10.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мене повеќе ме загрижуваат лоши фотки направени со посолидни апарати. |
|||
de-mak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И сега???? два месеци по ова??? каде е револуцијата? или преминува полека во еволуција? |
|||
pecok
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислев дека ќе имам доволно време за да го направам сајтот, ама немам. За жал!
Штета. Веќе многу години имам блог со мото „Револуција. Сега.“ Штета што тоа „Сега“ не се случи многу години порано, во времето кога го отворив блогот зошто сега е малку касно за револуции. Било какви. Но тогаш немав ни фотоапарат за фото револуција. Ќе заборавев за малку. Тоа еволуција е малку дискутабилно. Ама барем мислам дека им помогнав на некои фотографи да евоулираат и да се пронајдат себе си. За жал можеби и не им се допаѓа што пронашле. Но тоа не зависи од мене, за жал. Изменето од pecok - 17.Септември.2011 во 23:07 |
|||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |