![]() |
|
СВЕТА ГОРА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 151617 |
Автор | |
sard ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
На Света Гора на жените не им е дозволено да влегуваат независно како се облечени.
|
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Ако не знаеш, Света Гора е во Грција , и таму во црквите и манастирите жените не можат да влезат ако се во панталони. До пред неколку години и во училиштата во Грција , на девојчињата не им беше дозволено да бидат во панталони, но тоа е друга држава каде религијата и државата се цврсто споени. |
|
![]() |
|
abu al zarkawi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 5 |
"Pravoslavie" vaseto prav na "Cenzura" treba da go iskoristite vo slucaj kade ima pisuvano Kleveti ,Lagi i Navredi ... ,vo gorenavedniot tekst nemam nisto napisano osven toa sto e vistina i ne znam zs takva reakcija od vasa strana... ,baram objasnuvanje ,ako vo slucaj nekoj da se navredil od mojot post togas jas eve vi se IZVINUVAM...
|
|
![]() |
|
laki ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1107 |
BRAVO ANGELCE
|
![]() |
|
angelwings ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1927 |
Изменето од angelwings - 13.Јули.2006 во 16:22 |
|
![]() |
|
abu al zarkawi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Ups... , pa neli vie (Hristijanite) go kritikuvavte Islamot deka bara zadolzitelno zenata da se pokriva , sto stana sega ,zs vo Vasite manastiri zabraneto e da vleguvaat zeni so Farmerki i slicno... (znaci zabraneto "golotija " i nosenje tesni Farmerki")?цензурирано од Православие
Изменето од Pravoslavie - 13.Јули.2006 во 16:03 |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Ги пуштаат но само облечени во сукња или фустан, ако се во панталони, тогаш не, но имаат таму некои сукњи кои може да се облечат , па да се покријат панталоните.
|
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Da ama zenskite ne gi pustaat vo manastirite....gledav sliki oddaleku shto slikala moja prijatelka....prekrasno e
|
|
|
|
![]() |
|
Многу агенции организираат посети на Света Гора, децата од брат ми беа, прекрасно е
|
|
![]() |
|
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Бил ли некој на Света Гора, или барем блиску до неа? Знае ли некој нешто повеќе за тоа како може да се посети ова свето место?
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 151617 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |