|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 148149150151152 229> |
Автор | ||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
гледам фирмата што ја правеше калдрмата кај стара железничка....пред Рамстор,сега игра и губи на пенали со нова работа..пред Владата на РМ.
свашта... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како прво, морам да те просветлам дека твојава реплика немаше никаква врска со мојот коментар, па чисто тресеш што ќе ти текне од што нема што да кажеш бидејќи тоа што го зборам во дотичниот пост е вистина, но сепак... друже, не знам како очекуваш последниот пост на било кој начин да го оправда проектов, со него ти само ми велиш дека потекнува од личните фрустрации на луѓето во државава и нема врска со било какви општествени промени на подобро... само кажуваш дека некој си ги лечи тие фрустрации со тоа што собрал мнозинство... и сега ни вика нешто во стил „хаха имам мнозинство ќе си правам што си сакам“ и некако не си ми јасен и малку си контрадикторен, прво викаш како мнозинството е на сила, а после викаш демократија е прекрасна работа... а и пази да не се работи за мнозинство тука, поддржувачите на оваа гарнитура одамна не се мнозинство, некој нешто погрешно те информира, и не зборам тука за поддржувачи на партија, туку општо за револтот кој се појави во изминативе две-три години кај народот, без разлика дали некој поддржувал СДСМ и ВМРО што мислиш, зошто инаку толку лагано си извади избори владата минатиот пат, а овој пат ги прифати со паника, се е тоа одиграно убаво Изменето од zabegan - 07.Јули.2011 во 17:08 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Даме брат - се гледа дека си опседнат со Грујо (не заборавај - грујо не е ВМРО а вмроОВЦИТЕ како тебе и него државата ја доведоа до овој степен)
Чуден феномен - “македонец“ и тоа вмроовец (а не ја знаат историјата на ВМРО) и тоа вмроовец од кога од 2004 или 2006... од такви вмроовци и кич патриоти... .... споменикот ти дава идентитет - јас сум изгубена овца, па ако не беше Грујо да ме затвори во кошарата, до сега волкоте ќе ме имаше изедено... Грујо - навистина ти благодарам... а и тебе Даме... |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
До забеган:
Демократијата подразбира дека партијата што освоила мнозинство на парламентарни избори добива мандат да ги спреведува политиките и ветувањата за кои што добила најмногу гласови од народот. Скопје 2014 беше во изборната програма во 2008. Да не му се свиѓаше на народот таа програма - во 2011 ќе победеше друга партија. Ама победи ВМРО-ДПМНЕ. И ќе го доврши проектот Скопје 2014. Тебе очигледно правилата на демократијата не ти се јасни. (а тоа „друже“ да не ти е рецидив од минатата комуњарска политичка активност?) До Тетратка: Не ме читаш ти во сите мои постови. Не сум воопшто опседнат со Грујо. Јас сум негов голем поддржувач и голем критизер. Ама тој најверојатно е паметен па некои од моите критики, кога неговите чмаролизи овде на форумов му ги пренесле, тој ги прифати (моите критики за глупирањето со црквата на плоштад). Некои пак од моите критики се предупредување до него да не се изглупира со некоја си придавка „Северна“ за на референдум. Во исто време забележувам дека некои (не сите) од моите фалења овде на форумов, неговите чмаролизи си ги прифаќаат, си ги видоизменуваат или пак во оригинал си ги кажуваат како свои во парламентот. Изменето од DameMak - 07.Јули.2011 во 20:25 |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
изборите подразбираат демократски избор на власт со тоа што секој граѓанин им право да гласа, откако ќе се избере власт, таа треба да работи за сите подеднакво, а не да си го прибира „мнозинството“ и да ги клоца другите, а твојот став околу „мнозинството“ беше далеку од демократски, повторно ја вртиш дискусијата како ти одговара
и ако не си прочитал изборни програми, Ск2014 онака како што го имаме денес никогаш не беше најавено, најавени беа индивидуални проекти и тоа само 5% од целиот план и тоа во форма на ветување без специфичен план, така да, никој не ја гласаше владава поради Ск2014, тоа е факт и тоа „друже“ нема никаква друга намера освен тоа што се има врежано во говорот на многу луѓе, а јас по некоја случајност сум го прифатил, ако ти ги разгорува личните фрустрации, во ред, нема да го користам, ама сепак да знаеш, и јас си имам фрустрации од комунизмот и од одредени политички персони и настани, па тие фрустрации не си ги лечам на тебе и на општествово при секоја прилика и реченица... и дај олади малку со тие фрустрации, сам на себе си штетиш во дискусијава и се помала потреба чувствувам да дискутирам со тебе ако вака се продолжи |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Не ме читаш ти во сите мои постови. Не сум воопшто опседнат со Грујо. Јас сум негов голем поддржувач и голем критизер. Ама тој најверојатно е паметен па некои од моите критики, кога неговите чмаролизи овде на форумов му ги пренесле, тој ги прифати (моите критики за глупирањето со црквата на плоштад). ............................................................................................................................................. ...kakov li narcis ova moze da go napishe ,...a, pred toa i da go smisli!?
...''moite kritiki''...vika...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Даме брат убаво ме изнасмеа пред да си легнам... секоја чест за тебе - навистина го оБожаваШ премиеров и владата
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
zverka_
Сениор Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SKOPJE 2014......pa bash ubavo mi izgleda na toa youtube.....bar ke zalici na edna normalna metropola.....sekade,ama bash sekade turistite gi baraat spomenici,za da mozat da se slikaat pokraj niv,za da imaat spomeni od gradot koj go posetile ......kade ke se slikaat vo Skopje.......pokraj vlezot na Zooloshkata?????????????........a siromashtijata sekade ja ima i vo Pariz, i vo Moskva, i vo Istanbul(da ve podsetam de).....taka da komentari od tipot "narodot nema leb da jade,a Gruevski spomenici postavuva" mislam deka se izlishni.....
|
||
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денес уште една глупост море, ГЛУПАВОСТ,за тоа скопјето,кое јаде нејаде и ја еба мајката на македонија и на народецо кој не знае што да прави,па сега го гледаат и ова...
Денес во ДНЕВНИК,бесплатен(еејј бесплатен,а од каде е печатењето и уредувањето)примерок на град скоје- демек инфо гласило и на прва страна ,да гледа човек и на иронијата и ступидноста да се смее. Па оваа копучанава од дпмне,не се знае што уште нема да измисли,не ви беа доволни досегашните оваа е ШЛАГ на тортата, ГРАДСКА КУЧА на градоначалникот во скопје во нео класичен стил,а го гледаш вака чиниш АКРОПОЛ во АТИНА. Па добр бе дунстери едни до каде со трескањето глупости,па кој стил е ваш немој сега да речете дека и Јонските столбови се ваши,па барокот ваш ли е ,па по што че ви го препознаваат градот,по глупости,по ИНАЕТ, или се ќе тера на ЗОРТ И СРАЊЕ. Дај пронајдете си ваш стил МАКЕДОНСКИ,како што обичате да се идентификувате,туку дали имаат памет тие што свршуваа кога го стававте Букефал ,дали имаат лице и малку знаење да видат што се прави. |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gledam na voinot mu ja donele i falangata...da ne e sam...e oti falanga ako voinot ne e Ace Makedonski?
tuku drugo sakav da prasam ke mu ja donesat li i 10000ta vojska na Samoil? ako Ace ja ima falangata,pa zosto bre carot ni da dreme sam na plostad??? vsusnost...koga dobro ke razmislam...ke ima i Samoil vojska be...sekoj den okolu Samoil ke marsiraat eden kup slepci |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе сум чул дека Самоил уствари се прогласил...
за Бугарски цар... а битката кај Беласица уствари ја изгубил... од војсководец од Македонската лоза... ако ме лажат мене... ве лажам и јас вас... и уствари ова не е за тема политика... туку за историја... ама ме мрзи да барам сега во историја за ова тема... и ај колку да искоментирам нешто без везе... ако не нека брише модераторот... ако уопште го има... |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Скроз ми е застрашувачки ликот на Самуил на плоштадон.
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 148149150151152 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |