IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 148149150151152 229>
Автор
Порака
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2011 во 15:48
гледам фирмата што ја правеше калдрмата кај стара железничка....пред Рамстор,сега игра и губи на пенали со нова работа..пред Владата на РМ.
свашта...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2011 во 16:47
Originally posted by DameMak DameMak напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

и така, поради тоа што на некој плоштадот му бил многу „Тирански“, сега му е „Европски“ поради тоа што на наго лупна се она што ко прво му падна на памет во рок од неколку месеци...а ако биравме власт само за да ни кажува како ни било претходно, и да не промени ништо од тоа што толку многу го плука, тогаш тешко нас...

Па да беа бевте вие критизерите во право и во мнозинство, пред 1 месец ќе си одберевте власт која ќе ги удесеше и спомениците, а после ќе ги опраеше сите работи во државата. Ама не сте во мнозинство.

Ај критикувајте уште 3 години до следните избори и пак обидете се тогаш. Демократијата е прекрасна работа - дава шанса на секого ама и ги казнува лажговците и мрзливите политичари.

како прво, морам да те просветлам дека твојава реплика немаше никаква врска со мојот коментар, па чисто тресеш што ќе ти текне од што нема што да кажеш бидејќи тоа што го зборам во дотичниот пост е вистина, но сепак...
друже, не знам како очекуваш последниот пост на било кој начин да го оправда проектов, со него ти само ми велиш дека потекнува од личните фрустрации на луѓето во државава и нема врска со било какви општествени промени на подобро...
само кажуваш дека некој си ги лечи тие фрустрации со тоа што собрал мнозинство... и сега ни вика нешто во стил „хаха имам мнозинство ќе си правам што си сакам“
и некако не си ми јасен и малку си контрадикторен, прво викаш како мнозинството е на сила, а после викаш демократија е прекрасна работа...

а и пази да не се работи за мнозинство тука, поддржувачите на оваа гарнитура одамна не се мнозинство, некој нешто погрешно те информира, и не зборам тука за поддржувачи на партија, туку општо за револтот кој се појави во изминативе две-три години кај народот, без разлика дали некој поддржувал СДСМ и ВМРО
што мислиш, зошто инаку толку лагано си извади избори владата минатиот пат, а овој пат ги прифати со паника, се е тоа одиграно убаво

Изменето од zabegan - 07.Јули.2011 во 17:08
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2011 во 17:04
Даме брат - се гледа дека си опседнат со Грујо (не заборавај - грујо не е ВМРО а вмроОВЦИТЕ како тебе и него државата ја доведоа до овој степен)
Чуден феномен - “македонец“ и тоа вмроовец (а не ја знаат историјата на ВМРО) и тоа вмроовец од когазбунетост од 2004 или 2006...
од такви вмроовци и кич патриоти... кловн....не%20зборувам

споменикот ти дава идентитет - јас сум изгубена овца, па ако не беше Грујо да ме затвори во кошарата, до сега волкоте ќе ме имаше изедено...
Грујо - навистина ти благодарам... а и тебе Даме...
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2011 во 20:24
До забеган:
Демократијата подразбира дека партијата што освоила мнозинство на парламентарни избори добива мандат да ги спреведува политиките и ветувањата за кои што добила најмногу гласови од народот.

Скопје 2014 беше во изборната програма во 2008.

Да не му се свиѓаше на народот таа програма - во 2011 ќе победеше друга партија. Ама победи ВМРО-ДПМНЕ. И ќе го доврши проектот Скопје 2014.

Тебе очигледно правилата на демократијата не ти се јасни.

(а тоа „друже“ да не ти е рецидив од минатата комуњарска политичка активност?)

До Тетратка:
Не ме читаш ти во сите мои постови. Не сум воопшто опседнат со Грујо. Јас сум негов голем поддржувач и голем критизер. Ама тој најверојатно е паметен па некои од моите критики, кога неговите чмаролизи овде на форумов му ги пренесле, тој ги прифати (моите критики за глупирањето со црквата на плоштад).

Некои пак од моите критики се предупредување до него да не се изглупира со некоја си придавка „Северна“ за на референдум.

Во исто време забележувам дека некои (не сите) од моите фалења овде на форумов, неговите чмаролизи си ги прифаќаат, си ги видоизменуваат или пак во оригинал си ги кажуваат како свои во парламентот.

Изменето од DameMak - 07.Јули.2011 во 20:25
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2011 во 21:06
изборите подразбираат демократски избор на власт со тоа што секој граѓанин им право да гласа, откако ќе се избере власт, таа треба да работи за сите подеднакво, а не да си го прибира „мнозинството“ и да ги клоца другите, а твојот став околу „мнозинството“ беше далеку од демократски, повторно ја вртиш дискусијата како ти одговара

и ако не си прочитал изборни програми, Ск2014 онака како што го имаме денес никогаш не беше најавено, најавени беа индивидуални проекти и тоа само 5% од целиот план и тоа во форма на ветување без специфичен план, така да, никој не ја гласаше владава поради Ск2014, тоа е факт

и тоа „друже“ нема никаква друга намера освен тоа што се има врежано во говорот на многу луѓе, а јас по некоја случајност сум го прифатил, ако ти ги разгорува личните фрустрации, во ред, нема да го користам, ама сепак да знаеш, и јас си имам фрустрации од комунизмот и од одредени политички персони и настани, па тие фрустрации не си ги лечам на тебе и на општествово при секоја прилика и реченица... и дај олади малку со тие фрустрации, сам на себе си штетиш во дискусијава и се помала потреба чувствувам да дискутирам со тебе ако вака се продолжи

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2011 во 22:29

"Не ме читаш ти во сите мои постови. Не сум воопшто опседнат со Грујо. Јас сум негов голем поддржувач и голем критизер. Ама тој најверојатно е паметен па некои од моите критики, кога неговите чмаролизи овде на форумов му ги пренесле, тој ги прифати (моите критики за глупирањето со црквата на плоштад).

Некои пак од моите критики се предупредување до него да не се изглупира со некоја си придавка „Северна“ за на референдум.

Во исто време забележувам дека некои (не сите) од моите фалења овде на форумов, неговите чмаролизи си ги прифаќаат, си ги видоизменуваат или пак во оригинал си ги кажуваат како свои во парламентот.""

.............................................................................................................................................

...kakov li narcis ova moze da go napishe ,...a, pred toa i da go smisli!?

...''moite kritiki''...vika...смеење

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2011 во 04:34
Даме брат  убаво ме изнасмеа пред да си легнам... секоја чест за тебе - навистина го оБожаваШ премиеров и владата
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
zverka_ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2008
Поени: 6604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2011 во 16:43
SKOPJE 2014......pa bash ubavo mi izgleda na toa youtube.....bar ke zalici na edna normalna metropolaда.....sekade,ama bash sekade turistite gi baraat spomenici,za da mozat da se slikaat pokraj niv,za da imaat spomeni od gradot koj go posetileда ......kade ke se slikaat vo Skopjeзбунетост.......pokraj vlezot na Zooloshkata?????????????изненадување........a siromashtijata sekade ja ima i vo Pariz, i vo Moskva, i vo Istanbul(da ve podsetam deнамигнување).....taka da komentari od tipot "narodot nema leb da jade,a Gruevski spomenici postavuva" mislam deka se izlishni.....
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2011 во 16:55
Originally posted by zverka_ zverka_ напиша:

SKOPJE 2014......pa bash ubavo mi izgleda na toa youtube.....bar ke zalici na edna normalna metropolaда.....sekade,ama bash sekade turistite gi baraat spomenici,za da mozat da se slikaat pokraj niv,za da imaat spomeni od gradot koj go posetileда ......kade ke se slikaat vo Skopjeзбунетост.......pokraj vlezot na Zooloshkata?????????????изненадување........a siromashtijata sekade ja ima i vo Pariz, i vo Moskva, i vo Istanbul(da ve podsetam deнамигнување).....taka da komentari od tipot "narodot nema leb da jade,a Gruevski spomenici postavuva" mislam deka se izlishni.....
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2011 во 00:40
Денес уште една глупост море, ГЛУПАВОСТ,за тоа скопјето,кое јаде нејаде и ја еба мајката на македонија и на народецо кој не знае што да прави,па сега го гледаат и ова...
Денес во ДНЕВНИК,бесплатен(еејј бесплатен,а од каде е печатењето и уредувањето)примерок на град скоје- демек инфо гласило и на прва страна ,да гледа човек и на иронијата и ступидноста да се смее.
Па оваа копучанава од дпмне,не се знае што уште нема да измисли,не ви беа доволни досегашните оваа е ШЛАГ на тортата, ГРАДСКА КУЧА на градоначалникот во скопје во нео класичен стил,а го гледаш вака чиниш АКРОПОЛ во АТИНА.
Па добр бе дунстери едни до каде со трескањето глупости,па кој стил е ваш немој сега да речете дека и Јонските столбови се ваши,па барокот ваш ли е ,па по што че ви го препознаваат градот,по глупости,по ИНАЕТ, или се ќе тера на ЗОРТ И СРАЊЕ.
Дај пронајдете си ваш стил МАКЕДОНСКИ,како што обичате да се идентификувате,туку дали имаат памет тие што свршуваа кога го стававте Букефал ,дали имаат лице и малку знаење да видат што се прави.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2011 во 23:07
gledam na voinot mu ja donele i falangata...da ne e sam...e oti falanga ako voinot ne e Ace Makedonski?
tuku drugo sakav da prasam
ke mu ja donesat li i 10000ta vojska na Samoil?
ako Ace ja ima falangata,pa zosto bre carot ni da dreme sam na plostad???
vsusnost...koga dobro ke razmislam...ke ima i Samoil vojska be...sekoj den okolu Samoil ke marsiraat eden kup slepciда
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2011 во 16:47
А бе сум чул дека Самоил уствари се прогласил...
за Бугарски цар...
а битката кај Беласица уствари ја изгубил...
од војсководец од Македонската лоза...
ако ме лажат мене...
ве лажам и јас вас...

и уствари ова не е за тема политика...
туку за историја...
ама ме мрзи да барам сега во историја за ова тема...
и ај колку да искоментирам нешто без везе...
ако не нека брише модераторот...
ако уопште го има...намигнување
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2011 во 19:04
Скроз ми е застрашувачки ликот на Самуил на плоштадон.  
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2011 во 22:27
Originally posted by Kali Kali напиша:

Скроз ми е застрашувачки ликот на Самуил на плоштадон.  
мене воопшто не ме застрашува, како некое поданиче на Александар да е личи
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 148149150151152 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.