IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Теологија и биотехнологија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Теологија и биотехнологија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2011 во 14:01
Originally posted by spiros spiros напиша:

Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Но ти не си Мудроста Божја па за да можеш од неа да делиш совети.

Сите кои (поради Милоста БОЖЈА) Ја носат Мудроста БОЖЈА во себе, ги познаваат советите кои потекнуваат од Неа!

Зошто ти пречи ако некој ја извртува вистината? Бог ќе се погрижи за таквите. Дали ти пречи тоа можеби затоа што и ти самиот ја извртуваш вистината?

Кога и јас би ја извртувал Вистината, тогаш твоите зборови не би биле грев, но јас сведочам за Вистината Којашто вистинските Апостоли лично ја видоја и за Неа посведочија, а ти (помеѓу другите) се противиш на тоа сведоштво!

Ti svedocish za Vistina koja apostolite licno ja videle ???? se slushahs li ili citas sto pisuvas.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2011 во 15:28
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Naukata doadja od covekot, a covekot e stvoren od boga - taka da se e ok i se sto naukata moze da napravi za i protiv covekot e od boga.

Се не е ОК, да простиш. Нуклеарните бомби секако не се во ред, ниту се во ред бојните гасови кои се фрлале врз цивилно население, ниту експеримнтирањата врз луѓе, ниту се во ред разни други страшни нешта. Најзлосторничките режими и личности се криеја зад науката,а а свесни сме зад ѕверствата кои ги сторија.

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Zamislite go svetot bez PENICILIN ???
Bez VAKCINI ????
...itn.

Pa zarem Bog ne e vo seto toa ...

Да, Бог е во полезните и нештата кои спасуваат живот, без да повредат нечиј друг, или да повредат нечие друго право.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2011 во 17:19
mozebi bog i ova namerno go napravil,збунетост

...i taka ima mnogu shto nalikuvaat na svinji,...i po ponashanje i po....drugo neshto svinsko.намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2011 во 19:23

Но ти не си Мудроста Божја па за да можеш од неа да делиш совети.

Сите кои (поради Милоста БОЖЈА) Ја носат Мудроста БОЖЈА во себе, ги познаваат советите кои потекнуваат од Неа!
Ако би ја носеле поради Милоста, тогаш и би го слушале гласот на истата.

Зошто ти пречи ако некој ја извртува вистината? Бог ќе се погрижи за таквите. Дали ти пречи тоа можеби затоа што и ти самиот ја извртуваш вистината?
Кога и јас би ја извртувал Вистината, тогаш твоите зборови не би биле грев,
Ти не знаеш дали се моите зборови грев, ти само забележуваш дека не ти се допаѓаат, како што ниту на фарисеите ерусалимски не им се допаѓаа зборовите Христови, но тоа Него и Неговите Апостоли не ги прави грешници.

но јас сведочам за Вистината Којашто вистинските Апостоли лично ја видоја и за Неа посведочија, а ти (помеѓу другите) се противиш на тоа сведоштво!
Во темата „Чуда Божји„ ти рече:

Да не даде БОГ да се пофалам со мојот слух, туку само со Неговата Милост, довека!
Значи ти не го слушаш Бог, т.е. Божјиот глас, оттаму неможеш ни да знаеш за Вистината која вистинските Апостоли лично ја виделе ниту да сведочиш за истата. А ако не сведочиш за витстинта тогаш сведочш за нешто друго!

За Вистината можат да сведочат оние на кои им се објавила - вистинските пророци. Ти не си пророк ниту пастир(Христос).

Изменето од Majkl - 02.Јули.2011 во 19:24
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2011 во 21:15

јас сведочам за Вистината Којашто вистинските Апостоли лично ја видоја и за Неа посведочија, а ти (помеѓу другите) се противиш на тоа сведоштво!

Ova e laga koja ne bi ja definiral so toa ime zatoa shto spored komentarite i objasnuvanjata napishani od onoj koj toa go izjavuva ochigledno e deka ne znae shto znachat zborovite svedochenje i svedok.   

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2011 во 22:40

Совршената Вистина за којашто сведочат вистинските Апостоли и следбеници Христови е практички доживлива во животот!

Набрзо сите ќе увидат дека сведоштвото е потполно вистинско!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 00:53
Jas ne komentirav za "Sovrshenata Vistinska Vistina na Vistinskite Apostoli i Vistinskite Sledbenici na Vistinskiot Zhiv Vistinski Bog Vistinski Isus Hristos", tuku za TVOETO SVEDOCHENJE.

Изменето од Messenger - 03.Јули.2011 во 00:54
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 01:15

Јас пак сведочам дека баш Таа Жива Вистина е практично доживлива и дека секој набрзо ќе Ја увиди!

Случките коишто се случуваат после големите глобални војни - меѓу кои се и човековата биоманипулација - само го докажуваат тој факт!

Денеска се’ повеќе и повеќе се манипулираат дури и семињата (кои сите ни се дарени од БОГА и многу важни за нашето преживување) на еден таков рафиниран начин, така да манипулаторите си земаат за право за себе да го регистрираат авторското право на истите, небаре тие се исклучиво нивен изум и сопственост!

(2 Солун. 2)

in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 01:28

Spiros, nemam namera da se nadmudruvam i popusto da si trosham vreme so tvite tvrdenja i svedochenja, no samo sakam da ti svrtam vnimanie na neshtata koi, na eden ili drug nachin, postojani gi govorish:

јас сведочам за Вистината Којашто вистинските Апостоли лично ја видоја и за Неа посведочија, а ти (помеѓу другите) се противиш на тоа сведоштво!

Ti mozhesh da svedochish samo za onoa shto lichno si go videl i slushal. Bidejkji ne veruvam oti lichno si odel so Isusa i si bil prisuten na momentite koga Apostolite neshto doznavale i gledale, tvoeto tvrdenje deka ti lichno svedochish za site tie neshta e krajno neseriozno, pretenciozno i prelestno.   

Изменето од Messenger - 03.Јули.2011 во 01:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 01:31

Совршената Вистина за којашто сведочат вистинските Апостоли и следбеници Христови е практички доживлива во животот!

Набрзо сите ќе увидат дека сведоштвото е потполно вистинско!

in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 01:34
Hristijanski i doblesno e chovek da si gi priznae greshkite...

... se razbira samo ako ne ja znae Vistinskata Sovrshena Vistina na Vistinskiot Zhiv Bog na Vistinskiot Sin Bozhji koj se ovoploti vo Vistinskiot Isus Vistinski Hristios i ja prenese Vistinskata Vistina na Vistinskite Apostoli, pa zatoa e nepogreshliv.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 01:54

Ние живееме во време кога самобендисани луѓе со помош на сознанието (коешто го обожаваат повеќе од Творецот) го манипулираат незаслужниот дар БОЖЈИ за егоистички цели, а ти уште имаш доблест да се мајтапиш со оние кои укажуваат на таа неправда?

Нека ти служи на чест, заедно со оние коишто ги затвараат очите пред фактите и наместо да Го следат Светиот Христов пример,прават тоа што прават!   

Не очекувам од таквите да бидат Христијани нити да бидат доблесни, но да прекинат со своите алчни злодела во еден свет во кој стотици милиони луѓе гладуваат ... !

Изменето од spiros - 03.Јули.2011 во 01:58
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2012 во 23:30
.

Во моментов на баварската телевизија се врти документарката “Купена вистина, во магнетното поле на гентехнологијата“, режирана од : Bertram Verhaag.

Би му препорачал на секого кој е заинтересиран ако е во можност и му се отвори прилика да ја погледне оваа документарка.

Купена вистина, во магненото поле на гентехнологијата.

.

Изменето од spiros - 02.Мај.2012 во 23:31
in Time & Eternity!

Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2012 во 23:32

.

Во моментов на баварската телевизија се врти документарката “Купена вистина, во магнетното поле на гентехнологијата“, режирана од : Bertram Verhaag.

Би му препорачал на секого кој е заинтересиран ако е во можност и му се отвори прилика да ја погледне оваа документарка.

Купена вистина, во магненото поле на гентехнологијата.

ДА

.
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.