|
Најтешките моменти во животот |
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Автор | |
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sigurna sum deka "mirnoto plovenje" ne e ladnokrvnost tuku ne vrzuvanje. A toa pak ne znachi i -" sedenje so skrsteni race",ama... Nekolku pati sme zborele okolu ova i mene povekje ne mi se pishuva ... P.S Egoto mora najprvin da sozree, pred da "otpadne", slichno kako i plodot... Изменето од viktorija123 - 01.Јули.2011 во 13:24 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13942 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prashanje e dali voopshto egoto mora da otpadne., dokolku ne pravi zlo togash bez egoto sme nikoj i nishto., ako toa ne postoelo i najgolemite kreacii na chovekovit um ne bi bile sozdadeni ., iako site naznachuvame deka se toa bilo talent ili bozhja darba
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mora ..., sekoj si go izbira patot... a jas izbiram da si zamolcham na temava - da ne iskrsne na videlina i nekoja druga "filozofija" pokraj ekartovata, ne za drugo tuku da ne ispadne kriminal - narechen "reklama" Zborovite se prazni, koga se neiskuseni... Ne e dovolno samo da se chitaat...i citiraat... i ne e dovolen samo Ekart... |
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... i toa ne e folozofija na Ekart.
Ekart e samo nejzin glasnogovornik i promoter vo deneshno vreme. Budnosta e temelot na Budizmot, Zenot, Taoizmot, Vedantata, Isusovoto uchenje... Budnosta bila temel i pred nivnoto pojavuvanje. Budnosta e temel na s'e i postoela pred pojavata na s'e onoa shto go znaeme i govorime denes... ... Samo so vreme lugjeto se uspale i se nashle vo dlabok son koj s'e ushte trae. Ekart Tol e samo eden od lugjeto koj se razbudil i koj denes zboruva za toa budenje... kako shto pred nego zboruvashe Ospenski, a pred nego Gurdjiev, Sri Ramana Maharishi... i t.n... i t.n... Budnosta treba da se razbere kako normalna sostojba na bituvanje, dodeka seto drugo kako nejzina korumpiranost. Religiozno ilustrirano, budnosta e rajska sostojba na bituvanje, a spienjete e pekolnata. Изменето од Messenger - 01.Јули.2011 во 18:31 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas i ne rekov deka e filozofija na Ekart, toa beshe samo odgovor na eden komentar od predhodnata strana |
|
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако дека ако спиеш и живееш во заблуда дека ќе те одминат проблемите се лажеш, затоа се вели дека трагедиите и многу тешките моменти ќе те разбудат а ќе ти стават очи и на тилот. Многумина низ тие тешки моменти дошле до болни или нови сознанија кои длабоко менуваат. Но за да некогаш дојдеш во мир со себе и светот и да почнеш да набљудваш будно и свесно треба да поминеш низ некој прдизвик или болно искуство кое ќе ти го овозможи тоа.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Речиси една година го минувам најтешкиот пат во мојот живот,а одејќи по него се соочив со стравот,а тој пак вселувајќи се во моето тело како да предизвика чудна промена кај мене...
Оддеднаш ја снема онаа Рената која трепереше кога звонеше телефонот и која се препотуваше додека збираше храброст да го слушне гласот од другата страна,која се плашеше наутро да ги отвори едвај склопените очи плашејќи се дали ќе ги види отворени едни други очи.....таа Рената сега е многу посилна личност,се опреми со квалитетни ''обувки'' и одлучи храбро да го изоди трнливиот пат....во нив лежи тајната ....... |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13942 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako lichnosti mora da otfrlime mnogu nekreativni kreacii naumot ., za da se otkrie nashata vistinska lichnost., i realnoto ratio na sega i tuka koe ke ne vodi sekogash ispraveni., <>
<> nadvor so demonite vo nas ., nadvor so stravovite odnekoj drug vsadeni., nadvor so ., ., ako ., ., dali ., ., kako ., ., shto ., koga ke bideme sami na svoe ., e togash navistina sme jaki ., ., ., zoshto i od shto da se plashime ., koja ironija na igrata ., ., zhivot., Изменето од pajser - 03.Јули.2011 во 20:52 |
|
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Болнo е плачење без солзи, спиење без сон, зборување без глас.. Празен е
животот без желба, душа без нежност, срце без топлина.. Тешко е да се сака изгубеното, да се има непотребното.. Пусто е да чекориш сам, а незнаеш каде.. Да бараш нешто што не си го барал, да изгубиш нешто што си имал.. |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Првиот тежок момент од кој сеуште си имам последици е средбата со педофил на моја осум годишна возраст. На моја осум годишна возраст прв пат имав и средба со пиштол (среќа не ми беше вперен во фаца?). Друг тежок момент ми беше средба со уште еден педофил (на мајка ми тетин) а тогаш имав само 10 години (барем така ми стои запишано во меморијата).
Тешко ми беше што не бев прифатена на училиште во основно. Тешко ми беше кога јадев дома ќотеци и кога ме навредуваа секако. Тешко ми беше кога мајка ми се разболе, ја чував десет месеци и на крајот умре пред мои очи. Навистина тешко се справив со тоа. Тешко ми е што сум бездомник, што немам кај да се приберам, па спијам во нечија канцеларија и се прехранувам - некако. Тешко ми е што татко ми ми глуми загриженост, а у суштина пет пари не дава. Што подразбирам под тешко ми е? Во мене има насобрано многу тага, лутина, разочарување, болка, вина, срам - коктел од непријатни емоции. |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Особено успешна е во тоа психотерапијата(внимавајте, нема никаква врска со психијатрија&кљукање апчиња), која може да биде групна или поединечна(индивидуална). Помеѓу терапевтот и клиентот низ специфични облици на разговор се гради висок степен на доверба за потоа раскажувајќи за своите проблеми и потиштености клиентот не ретко и самиот да дојде до решението и/или чувството на олеснетост. Во секој случај се работи за постепен процес и не се случува преку ноќ. Изменето од Majkl - 18.Август.2011 во 22:56 |
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
|
|
|
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,,,dali voopshto posjtojat najlesni momenti,,,,,i najubavoiot perduv na lebedot si ima svoja tezhina,,,,
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |