IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Најтешките моменти во животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најтешките моменти во животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
Автор
Порака
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2011 во 13:21

Sigurna sum deka "mirnoto plovenje" ne e ladnokrvnost tuku ne vrzuvanje. A toa pak ne znachi i -" sedenje so skrsteni race",ama... Nekolku pati sme zborele okolu ova i mene povekje ne mi se pishuva ...

P.S Egoto mora najprvin da sozree, pred da "otpadne", slichno kako i plodot...

Изменето од viktorija123 - 01.Јули.2011 во 13:24
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13942
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2011 во 13:36
 prashanje e dali voopshto egoto mora da otpadne., dokolku ne pravi zlo togash bez egoto sme nikoj i nishto., ako toa ne postoelo i najgolemite kreacii na chovekovit um ne bi bile sozdadeni ., iako site  naznachuvame deka se toa bilo talent ili bozhja darbaнамигнување
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2011 во 14:56

Ne mora ..., sekoj si go izbira patot... a jas izbiram da si zamolcham na temava - da ne iskrsne na videlina i nekoja druga "filozofija" pokraj ekartovata, ne za drugo tuku da ne ispadne kriminal - narechen "reklama"

Zborovite se prazni, koga se neiskuseni... Ne e dovolno samo da se chitaat...i citiraat... i ne e dovolen samo Ekart...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2011 во 18:23
... i toa ne e folozofija na Ekart.

Ekart e samo nejzin glasnogovornik i promoter vo deneshno vreme.

Budnosta e temelot na Budizmot, Zenot, Taoizmot, Vedantata, Isusovoto uchenje...

Budnosta bila temel i pred nivnoto pojavuvanje.

Budnosta e temel na s'e i postoela pred pojavata na s'e onoa shto go znaeme i govorime denes...

... Samo so vreme lugjeto se uspale i se nashle vo dlabok son koj s'e ushte trae.

Ekart Tol e samo eden od lugjeto koj se razbudil i koj denes zboruva za toa budenje... kako shto pred nego zboruvashe Ospenski, a pred nego Gurdjiev, Sri Ramana Maharishi... i t.n... i t.n...

Budnosta treba da se razbere kako normalna sostojba na bituvanje, dodeka seto drugo kako nejzina korumpiranost. Religiozno ilustrirano, budnosta e rajska sostojba na bituvanje, a spienjete e pekolnata.

Изменето од Messenger - 01.Јули.2011 во 18:31
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2011 во 19:17

Jas i ne rekov deka e filozofija na Ekart, toa beshe samo odgovor na eden komentar od predhodnata strana
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2011 во 20:52
Секако дека ако спиеш и живееш во заблуда дека ќе те одминат проблемите се лажеш, затоа се вели дека трагедиите и многу тешките моменти ќе те разбудат а ќе ти стават очи и на тилот. Многумина низ тие тешки моменти дошле до болни или нови сознанија кои длабоко менуваат. Но за да некогаш дојдеш во мир со себе и светот и да почнеш да набљудваш будно и свесно треба да поминеш низ некој прдизвик или болно искуство кое ќе ти го овозможи тоа.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 11:49
Речиси една година го минувам најтешкиот пат во мојот живот,а одејќи по него се соочив со стравот,а тој пак вселувајќи се во моето тело како да предизвика чудна промена кај мене...
Оддеднаш ја снема онаа Рената која трепереше кога звонеше телефонот и која се препотуваше додека збираше храброст да го слушне гласот од другата страна,која се плашеше наутро да ги отвори едвај склопените очи плашејќи се дали ќе ги види отворени едни други очи.....таа Рената сега е многу посилна  личност,се опреми со квалитетни ''обувки'' и одлучи храбро да го изоди трнливиот пат....во нив лежи тајната  .......
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 20:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 20:45
kako lichnosti mora da otfrlime mnogu nekreativni kreacii naumot  ., za da se otkrie nashata vistinska lichnost., i realnoto ratio na sega i tuka koe ke ne vodi sekogash ispraveni., <>

<> nadvor so demonite vo nas ., nadvor so stravovite  odnekoj drug vsadeni., nadvor so ., ., ako ., ., dali ., ., kako ., ., shto ., koga ke bideme sami na svoe ., e togash navistina sme jaki ., .,

., zoshto i od shto da se plashime ., koja ironija na igrata ., ., zhivot.,

Изменето од pajser - 03.Јули.2011 во 20:52
Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2011 во 22:56
Болнo е плачење без солзи, спиење без сон, зборување без глас.. Празен е
животот без желба, душа без нежност, срце без топлина.. Тешко е да се
сака изгубеното, да се има непотребното.. Пусто е да чекориш сам, а
незнаеш каде.. Да бараш нешто што не си го барал, да изгубиш нешто што
си имал..
always look on the bright side of the life!
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2011 во 11:14
Првиот тежок момент од кој сеуште си имам последици е средбата со педофил на моја осум годишна возраст. На моја осум годишна возраст прв пат имав и средба со пиштол (среќа не ми беше вперен во фаца?). Друг тежок момент ми беше средба со уште еден педофил (на мајка ми тетин) а тогаш имав само 10 години (барем така ми стои запишано во меморијата).
Тешко ми беше што не бев прифатена на училиште во основно.
Тешко ми беше кога јадев дома ќотеци и кога ме навредуваа секако.
Тешко ми беше кога мајка ми се разболе, ја чував десет месеци и на крајот умре пред мои очи. Навистина тешко се справив со тоа.
Тешко ми е што сум бездомник, што немам кај да се приберам, па спијам во нечија канцеларија и се прехранувам - некако.
Тешко ми е што татко ми ми глуми загриженост, а у суштина пет пари не дава.

Што подразбирам под тешко ми е? Во мене има насобрано многу тага, лутина, разочарување, болка, вина, срам - коктел од непријатни емоции.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2011 во 22:54
Originally posted by Hedonistka Hedonistka напиша:

Jas mislam deka za da se oslobodime od tovarot shto go nosime e namesto da se zatvorame vo sebe si i da se pravime deka nishto ni nema a bolkata dlaboko da ne grize..da zboruvame za toa otvoreno i chesto,zatoa shto kolku poveke zboruvash i se otvarash prazninata se poveke se namaluva...
vie shto mislite?
Се согласувам но не е пожелно било каде и било пред кого да се отвора човек. Пожелно е тоа да бидат лица во кои навистина се има доверба.

Особено успешна е во тоа психотерапијата(внимавајте, нема никаква врска со психијатрија&кљукање апчиња), која може да биде групна или поединечна(индивидуална). Помеѓу терапевтот и клиентот низ специфични облици на разговор се гради висок степен на доверба за потоа раскажувајќи за своите проблеми и потиштености клиентот не ретко и самиот да дојде до решението и/или чувството на олеснетост. Во секој случај се работи за постепен процес и не се случува преку ноќ.

Изменето од Majkl - 18.Август.2011 во 22:56
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2012 во 23:05
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:00
,,,,,,dali voopshto posjtojat najlesni momenti,,,,,i najubavoiot perduv na lebedot si ima svoja tezhina,,,,намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.