IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 146147148149150 229>
Автор
Порака
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Статус: Офлајн
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2011 во 16:48
Колку е интересно кога со објаснување ,демантирање и пласирање на демагогии за одредена тема,навлегуваш во тоа дека си ти истиот поддржувач,па макар и поголем на уште погнасни работи,но само во обратна насока.
Идентитет,самопочит,моја држава... и многу куп глупости самобендисани работи искажани,ама исто како оние од времето на комунизмот,кога тие се фалеа за своето,па така
еден период имаше страв после војната(други ги ставаа по затвори за Македонија),потоа сите станаа комунисти и си ставаа обележја,штафети ид руго,е сега
20 години самостојност,едни комуњари -останати,други дпмне-овци(но тогаш само идеалисти,овие ПУТКИВЕ сегашни,вгаз напикани),сега по толку време пак демагогии,сега станаа сите дпмне-овци,демек сите биле потомци на антиката,па се испоплукаа,а ваму на тоа Скопјето се изнаредија,како да се испосраа,па по што сега домаќини ќе се идентификувате
по Букефал,коњаникот,царот Самоил со бугарска жица и трезори надвор од државата(тогаш во Дубровник).по Јустинијан,кој овде го испилиле(знак прашалник) а сеел семе насекаде,по Ченто,за вас капиталисти едни,обичен малтарџија,по Гоцета или Дамета,по што ќе ве препознаваат по ништо,пак ќе помине и оваа,ама човечност нема да имате уште долго,ИСТАТА грешка ја правите во името на ГЛУПАВОСТА,пак луѓе газите и крв до рамена имате,нема никогаш да се свестите,по кого и да се истоветите,се знае што сте,,ама барем малку човечност соберете сила да изградите,е тогаш ќе биде од вас нешто кои и да сте???
Зборувам само за Раселовиот синдром и градењето цпоменици на куп крв човечка.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2011 во 21:42
Дал некој споменик од 2014 вдума те кладе,
ил погибелта политичка што на изборите народот ти ја даде,
та пишуеш саде чемер и јад,
како некогаш во театарот „Солзи и смев“
кога ја читаше поемата „Град“.

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2011 во 21:58
Она што најмногу ми пречи кај овој проект иако генерално го подржувам, е нетранспарентноста и пред се непланското поставување на дел од спомениците. Секако врв на ова појава е споменикот на Цар Самоил кој е преблиску до Александар. Метото дефинитивно не му е таму туку според мене на место каде што се наоѓат Гемиџиите.
Кон врв
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2011 во 01:11
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Колку е интересно кога со објаснување ,демантирање и пласирање на демагогии за одредена тема,навлегуваш во тоа дека си ти истиот поддржувач,па макар и поголем на уште погнасни работи,но само во обратна насока.
Идентитет,самопочит,моја држава... и многу куп глупости самобендисани работи искажани,ама исто како оние од времето на комунизмот,кога тие се фалеа за своето,па така
еден период имаше страв после војната(други ги ставаа по затвори за Македонија),потоа сите станаа комунисти и си ставаа обележја,штафети ид руго,е сега
20 години самостојност,едни комуњари -останати,други дпмне-овци(но тогаш само идеалисти,овие ПУТКИВЕ сегашни,вгаз напикани),сега по толку време пак демагогии,сега станаа сите дпмне-овци,демек сите биле потомци на антиката,па се испоплукаа,а ваму на тоа Скопјето се изнаредија,како да се испосраа,па по што сега домаќини ќе се идентификувате
по Букефал,коњаникот,царот Самоил со бугарска жица и трезори надвор од државата(тогаш во Дубровник).по Јустинијан,кој овде го испилиле(знак прашалник) а сеел семе насекаде,по Ченто,за вас капиталисти едни,обичен малтарџија,по Гоцета или Дамета,по што ќе ве препознаваат по ништо,пак ќе помине и оваа,ама човечност нема да имате уште долго,ИСТАТА грешка ја правите во името на ГЛУПАВОСТА,пак луѓе газите и крв до рамена имате,нема никогаш да се свестите,по кого и да се истоветите,се знае што сте,,ама барем малку човечност соберете сила да изградите,е тогаш ќе биде од вас нешто кои и да сте??? Зборувам само за Раселовиот синдром и градењето цпоменици на куп крв човечка.

Искажувањето став е демократско право на секој поединец. Исто е и ломотењето. Кај мене се поставува прашањето за тебе Горазд: зошто сиот тој гнев, сета таа жолчност која ги апсорбира сите твои витални и позитивни сили?!

Небаре ако немаше споменици таквите како тебе ќе отстапеа од својата надалеку позната конструктивност?

До гуша во морални долгови, а најгласни за критики, ама "средни", да не се сетат Власите. И така сега стигнавме до Раселовиот синдром.

Се гледа дека најдобро пливаат тие дома, во време кога јужниот сосед е пропаднат до гуша во измет, што ја моделираат политиката на гневен и незадоволен народ за да не го изгубат незаслужено добиеното колаче.

Фазонот е Горазде, дека заборавеноста на некои дома, па и на Западот, за тоа што и како било, е приказна на која наскоро и се гледа крајот.

Од тие причини, наместо жестење, плукање и исмевање на спомениците, сосема држи и размислувањето за судбината откако ќе спласне вештачки наталожената еуфорија.

Пред десетина години, исто така од позиција на опозиција, некои се исмеваа и се закануваа дека ќе го демонтираат Милениумскиот крст на Водно, но, сепак, и покрај закоравениот атеистички дух во нив, не го сторија тоа.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2011 во 01:29
Originally posted by DameMak DameMak напиша:

Дал некој споменик од 2014 вдума те кладе,
ил погибелта политичка што на изборите народот ти ја даде,
та пишуеш саде чемер и јад,
како некогаш во театарот „Солзи и смев“
кога ја читаше поемата „Град“.

Дал во историјата че се пишит,вашиот КРВНИК,че се ставит,како победа однесе со крв до муцката му негова.
Но таму нема негова сал биста да стои и скопје 2014 да гнаси,тук
биста во вашите калој(села) че стои,та вие со чакшири там ќе се радувате и восклик на глупоста че прајте,јаааа.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2011 во 01:39
Originally posted by Persej7 Persej7 напиша:

по Букефал,коњаникот,царот Самоил со бугарска жица и трезори надвор од државата(тогаш во Дубровник).по Јустинијан,кој овде го испилиле(знак прашалник) а сеел семе насекаде,по Ченто,за вас капиталисти едни,обичен малтарџија,по Гоцета или Дамета,по што ќе ве препознаваат по ништо,пак ќе помине и оваа,ама човечност нема да имате уште долго,ИСТАТА грешка ја правите во името на ГЛУПАВОСТА,пак луѓе газите и крв до рамена имате,нема никогаш да се свестите,по кого и да се истоветите,се знае што сте,,ама барем малку човечност соберете сила да изградите,е тогаш ќе биде од вас нешто кои и да сте??? Зборувам само за Раселовиот синдром и градењето цпоменици на куп крв човечка.

Искажувањето став е демократско право на секој поединец. Исто е и ломотењето. Кај мене се поставува прашањето за тебе Горазд: зошто сиот тој гнев, сета таа жолчност која ги апсорбира сите твои витални и позитивни сили?!

Небаре ако немаше споменици таквите како тебе ќе отстапеа од својата надалеку позната конструктивност?

До гуша во морални долгови, а најгласни за критики, ама "средни", да не се сетат Власите. И така сега стигнавме до Раселовиот синдром.

Се гледа дека најдобро пливаат тие дома, во време кога јужниот сосед е пропаднат до гуша во измет, што ја моделираат политиката на гневен и незадоволен народ за да не го изгубат незаслужено добиеното колаче.

Фазонот е Горазде, дека заборавеноста на некои дома, па и на Западот, за тоа што и како било, е приказна на која наскоро и се гледа крајот.

Од тие причини, наместо жестење, плукање и исмевање на спомениците, сосема држи и размислувањето за судбината откако ќе спласне вештачки наталожената еуфорија.

Пред десетина години, исто така од позиција на опозиција, некои се исмеваа и се закануваа дека ќе го демонтираат Милениумскиот крст на Водно, но, сепак, и покрај закоравениот атеистички дух во нив, не го сторија тоа.

На погрешна адреса за сето ова ти се обраќаш,и на многу прашања не одговараш.
Зарем мојот разговор со тебе и откривањето ШТО СОРТА СТЕ ВИЕ,те плени мене да ме критикуваш,а не тоа што стои таму во Скопје,каде што се и сешто се изнакладе,само човештилак не остана.
Па уште крвта ја носите на рацете,кога славеникот го сотревте,тоа покажа кои сте вие.
Но јас прашав која е вашата идентификација,затоа што зборувате за милоста со Букефал и неговиот јавач и како сега во победа со своите уживате,а цела држава во апсана сакате да ја ставите.
Безпредметни се сите дискусии,читај ги само прашањата од последните постови,во која група се сврстувате со спомениците со периодот во оваа земја?
Зарек каменот и бронзата,вас ви даде храброст ,да се кочоперите и да кликате,но прашувам кои сте вие,оти ова не се Македонци,тие кои се бореа за незе и вистински гинеа,тие не се во вашите крвнички редови,тие стојат понастрана и се борат за голиот живот, за тоа ве прашувам и уште долго ќе ве прашуваме,додека и последниот диктатор не си замине,а разумот да завладее.

И за Крстот на Водно,и со тоа ли ќе се поистоветувате,пријателе тоа е друга прикаска,да не спомнувам што велите за тој што го направи,а и плус тоа е ХРИСТИЈАНСТВО,а сега се поистоветивте со ПАГАНИН,па одберете еднаш што сте,бидете ХУМАНИ,барем за своето или...

Изменето од Gorazd777 - 30.Јуни.2011 во 17:26
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2011 во 23:43

И за Крстот на Водно,и со тоа ли ќе се поистоветувате,пријателе тоа е друга прикаска, да не спомнувам што велите за тој што го направи, а и плус тоа е ХРИСТИЈАНСТВО,а сега се поистоветивте со ПАГАНИН,па одберете еднаш што сте,бидете ХУМАНИ,барем за своето или...

Не знам кој си и каков си... но ова заслужува аплауз
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2011 во 09:45

Дал во историјата че се пишит,вашиот КРВНИК,че се ставит,како победа однесе со крв до муцката му негова.
Но таму нема негова сал биста да стои и скопје 2014 да гнаси,тук
биста во вашите калој(села) че стои,та вие со чакшири там ќе се радувате и восклик на глупоста че прајте,јаааа.

Некадарниот со душа и тело болни,
во немоќта своја пророштва дава,
а всушност колни.

Ако, нека колни,
неговата клетва е една,
а пророштвото негово
че има судбина бедна.
Кон врв
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2011 во 19:10
Зорт, а Горазд?

Уште кога се најде прозван и изреагира како да си како жоснат, видов дека не си во ред и дека не е добро да ти ја ранам болката.

Инаку Скопје 2014 ни е супер, еве ни пристигна и Цар Самоил, а градот полека го добива обликот додека нацијата удри цврст темел за своето постоење со кое се скршија досега вештачки приспособуваните окови да не си ја знаеме историјата и потеклото.

А дури какви убави мостови ќе имаме...

P.S. Да те потсетам за да немаш дилеми: јас ниту сум во владата, ниту сум поврзан со неа ниту пак зависам од неа. Јас сум симпатизер на ВМРО-ДПМНЕ (но не и член) и тоа отворено го кажувам.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2011 во 01:10
Персеј 7,jac убаво ти кажав некои работи,нема да се повторувам,но ти не ми одговри ИСКРЕНО за твојата идентификација,вртиш,ваму-таму и се вадиш со други,..но добро си кажа крвта ја пролеавте,за со своите удобно да живеете и ТИ кажав не знаеш што сте,немаш ОДГОВОР,дали ПАГАНИ или РИСЈАНИ,што и да кажеш попуста ви е идентификацијата со тоа на плоштадот,за кое се фрлија стотици милиони евра,а народот,да народот сега почнуваме да ги гледаме последиците.
Не е доблест да лаете и да се удирате попусто во гради,туку нешто човечно да направите.
А за тоа дали си член или не на ДУПКИТЕ,не ми е битно ,тоа си е твоја работа,само ТИ велам ти незнаеш што е да се лежи во затвор и да се страда за Македонија,затоа колку и да се трудиш да ме навредиш и сатанизираш, само ќе имитираш некој.Затоа што НИЕ кои ги знаеме одредените вистини и за тоа имаме прострадано ,нема потреба таквите како вас и овој од горе да ни кажуваат за морал и тоа како на власт дошол светол лидер(УДБАШ И НИШТО)
А за л.....т од претходно дамемак,со кој велиш дека ме прозвал,па прашај само од каде потекнува и таквите како него како ги викале вистинските ВМРО- борци кои лежеле за Македонија.

П.С.И без разлика дали си во влада,ТИ и таквите како тебе(а ги има многу,се знаат),ВИЕ коиристите да користите не само од владата,од НАРОДОТ и нека ви служи на чест...ако ја имате?

Изменето од Gorazd777 - 02.Јули.2011 во 01:12
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2011 во 09:40
Ранета (и сеуште) не-дотепана хиена ви/ни завива на Форумов..трепкање
Или „наранете„ ја..со демо(н)кратија..или елиминирајте ја..збунетост
Поинаку..хиеништето не разбира..голема%20насмевка
пс
Ако (еветуално нели) бара вонредни Избори..нека ги ПЛАТИ трошоците наместо Народот..од однапред познат Извор на 100% легални средства..кои ги има (ако ги има) на располагање..
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2011 во 13:05
Најтажно е тоа што тие кои се поистоветуваат со ЖИВОТИЊЕ ,одсекогаш во оваа копучана го сметале за доблест и чест на нивните карактери.

Ооо Содома и Гомора,никој за темата ,секој за некого,е тоа ти е смрдеж до смрдеж- абе иста сорта ал комуњари,ал комуњари во ДПМНЕ-овска кожа,сето тоа е УДБАШ до УДБАШ.

Така се лока крв,ве знаеме каква ви е пропагнадата,само сами одлуче те си кај СТАЛИН или ХИТЛЕР.

И тие да си ги ставите за СПОМЕНИЦИ на славното 2014 Шкуп,а ние народецо че се снајдеме.

Зар само тие со смреда на ЛЕПЕШКИ ,останаа на ФОРУМОВ да дискутираат и ДИКТАТУРА да бранат?

Изменето од Gorazd777 - 02.Јули.2011 во 13:06
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2011 во 16:43
...pred nekoj den, se ''simnav'' od charshijata preku kameniot most,...
i shto da vidam?!изненадување
...vistinski,permanenten cirkus stana ploshtadot,да

...samo,..... pod otvoreno nebo !

...ama , koj znae,...moze i ke go pokrijat vo idnina,збунетост

...ne za drugo,tuku...za da ne gi strefi antichkite nekoe gromche !намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2011 во 22:18
...a, preeska ''i se kachiv'' i na ''novata'' zeleznichka i pak,...shto da vidam?!изненадување

...grozomorna betotija ....nema zborovi vo makedonskiot jazik koja shto mozat da ja opishat aktuelnosta nejzina,...prava avetinjska stanica,

...em temno nasekade ....eskalatoprite vekje  ne lichat na toa ,...ziv chovek nema ,...se e ruinirano i oshteteno,..nema zdrava plochka ni vnatre , ushte pomalku nadvor na peronite...
..monitorite,..aaahhahahahah,...shto lupam jas ,..kakvi monitori ,..kakvi ebani semafori,...toa e vekje odamna unishteno ,...
......muvlosano,

...duri i na dva perona i shinite im gi izvadile!!!.....

...koga KENZO bi mozel da ja vidi ,...bi se prevrtel vo grobot,...od toa shto (o)stanalo od negovoto reme- balkansko arhitektonsko delo ,

...na vremeto...i ne tolku dalechno!

...ili pak ,...mozebi i chul ili ushte polosho,go   videl na video ...pa , od maka go strefilo,....pred vreme.тага

...ama skopjeno  1814...ima za merak da bide!да

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 146147148149150 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.