IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Давинчи и неговите (со) верници
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Давинчи и неговите (со) верници

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Давинчи и неговите (со) верници
    Испратена: 09.Јуни.2011 во 01:26

Ме интересира што верувал Давинчи и што веруваат неговите (со) верници.

Дали ќе може некој накратко (но јасно) да ми го објасни тоа?

Поздрав

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
pecok Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2011
Поени: 300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2011 во 01:50
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2011 во 21:19
Hahahaha ovdeka pak ce bide lov na vesterki..

Hmmm vo sto veruval Da Vinci...

Pa veruval deka treba da se veruva, no, ne veruval vo se sto mu kazale popovite i crkvata, negovata ljubov kon boga bila tolku golema sto ne dozvolil taa da bide zatvorena pomedju koricite na evangelieto.
Negovite istrazuvanja i otkritia i den denes se aktuelni i da toj ima sovernici, zasto i samiot bil sovernik na nekoj koj pak bil sovernik na nekoj i se taka do Hrista.
Nema nekoja golema misterija vo sto toj veruval, samo prashanje e kolku toa moze da se prifati. Dali sekoj ima tolku doblest i hrabrost da svojata ljubov kon Boga ja oslobodi i ne ja zatvara pomedju koricite na evangelieto ???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
rabani Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 02.Август.2008
Поени: 490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rabani Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2011 во 20:05
na edno platno od davinchi hristijanite se stari i vo izumirajne, kako da im chuka smrtta na vrata , a ovie so jovan krstitel se mladi i polni so zivot
ochigledno e deka bil jovanit po jovan krstitel
znachi bogohulie e da kazish deka krstitelot e pogolem od isus hristos,
antihristijanizam
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2011 во 00:18

А дали Давинчиевите соверници хомосексуалноста ја третираат како “богопријатна“?

На националната германска телевизија имаше една репортажа кадешто беше кажано дека Давинчи бил хомосексуалец и дека во Мона Лиза всушност го има “вткаено“ неговиот сексуален партнер!

in Time & Eternity!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2011 во 02:49
Ne e toa nishto, jas imam ushte podobra konspiracija:

Isus bil homoskesualec bidejkji nikade ne pishuva oti bil zhenet, a postojano bil so 12 mazhi.

E ajde sega da vidime koj argumentirano kje ja pobie ovaa konspiracija.

P.S. Bog da chuva od demoniziranje na site onie koi ne gi spodeluvaat tokmu nash*te veruvanja i ubeduvanja.

Изменето од Messenger - 29.Јуни.2011 во 14:58
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2011 во 14:57
Originally posted by spiros spiros напиша:

So pravo velat deka slikata kazhuva povekje od iljada zborovi.

Odgovorot e ochebien vo "Tajnata vechera" koja si ja postiral vo svojot voveden komentar. Toa Davinchi genijalno go napravil, tokmu onaka kako shto gi napravil i site drugi svoi dela.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2011 во 15:41

Е па нпогледни ги подобро Давинчиевата “Марија Магдалена“ (во “Тајната вечера“), Мона Лиза и скицата на неговиот љубовник и ќе видиш нешто што со илјадници зборови не се искажува!   

in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2011 во 17:16
E shto e toa spirose zaednichko megju Mona Lisa, Marija Magdalena i skicata na mladiot chovek shto go definira veruvanjeto na Davinchi?

Ajde da vidime shto veli za toa Prachistata Apsolutna Vistinska Vistina na site vistini, se razbira argumentirano, bez visokoparni zborovi i bez istoporuvanje i sokrivanje zad avtoritetite na Boga ili Isus.

Istovremeno argumentiraj mi deka Isus ne bil homoseksualec. Jas posochiv dovolno argumenti za konspiracijata deka bil - vo Svetoto Pismo ne pishuva deka bil ozhenet i postojano bil vo tesna vrska so 12 mazhi. Se razbira, kje gi koristish istiot nachin na argumentiranje posochen i vo konspiracijata so Davinchi.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2011 во 20:02

списи, скици, слики, учења и мисли кои што за Вистинскиот Исус Христос и Неговите вистински сведоци шират гнасни лаги, имаат негативна (нечесна) вредност и нивното наречување како чесни баш ништо неможе да ја промени нивната вистинска (не) вредност!

Запомни: Вистинскиот Исус Христос е Инкарнација на Мудроста БОЖЈА Која е нашата крајна цел, кадешто нема потреба од (телесна) женачка и мажачка!

Сите списи, учења и мисли коишто учат дека Исус бил телесно (сексуално) женет или дека телесно (сексуално) ќе се жени во иднина, не потекнуваат од Чистиот Извор на Совршената Вистина!

Изменето од spiros - 29.Јуни.2011 во 20:19
in Time & Eternity!

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2011 во 23:10
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by spiros spiros напиша:

So pravo velat deka slikata kazhuva povekje od iljada zborovi.

Odgovorot e ochebien vo "Tajnata vechera" koja si ja postiral vo svojot voveden komentar. Toa Davinchi genijalno go napravil, tokmu onaka kako shto gi napravil i site drugi svoi dela.

Дали би бил љубезен да споделиш и со нас што означува "Тајната вечера" од верски аспект, односно како таа го означува верувањето на Леонардо?
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2011 во 16:04
Postavuvanjeto na Marija Magdalena kako najblizok Isusov apostol, koja sedi od negovata desna strana, neprijatelskiot stav na Petar vo odnos na nea, kako i iznenaduvanjeto na Toma, Levi i drugite apostoli poradi takviot odnos, pokazhuva deka Davinchi bil gnostik.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2011 во 21:33

Tajnata e vo toa sto Da Vinci so ovaa slika prasuva - Kolku daleku sme sposobni da odime vo naseto veruvanje i da istrazuvame, da postavime prashanja direktno do Boga, bez da se plasime od nego, ovaa slika tera na razmisluvanje, mnogu podaleku duri i od denesnite kanoni koi crkvata gi ima postaveno.

Slikata e takva kakva sto e (duri "denes" doznavame za nekoi detali okolu nea) , tokmu od pricina kako sto mozeme da vidime vo pogornite postovi, zatoa sto vednas bi bil demoniziran i vo toa vreme najverojatno ubien.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2011 во 21:39

Za poznavacite na "Vistinskata vistina" ovaa slika prestavuva pogolema zakana od Tajnata vecera, eve tie neka se izjasnat zosto ...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,453 секунди.