|
САИ БАБА |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | ||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Саи Баба си ја промаши датата на сопствената смрт. Тој предвивде во 1960 год. дека ќе почине 2019.
За веродостојноста на таа изјава гарантира следниот сајт: http://www.sssbpt.org/Pages/Trust/AboutSite.htm Предвидувањето е документирано во Sathya Sai Speaks vol.1, говор од 29.септември 1960 тој тогаш изјави: цитат: "I will be in this mortal human form for 59 years more and I shall certainly achieve the purpose of this avathaar; do not doubt it." превод: „Во овој смртен човечки облик ќе бидам уште 59 години и ќе ја постигнам смислата на оваа аватара; не се сомневајте во тоа.„ официјален link - текстот е во pdf формат: http://www.sssbpt.info/english/sssvol01.html точка 31. 29/09/1960 Sathya Sai Geetha (III) Изменето од Majkl - 05.Јуни.2011 во 17:12 |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оке, ако поаѓаме од христијанска гледна точка, Саи Баба би бил лажниот месија. Браво! Од хиндуистичко -будистичка гледна точка е пак светец, као демек аватар, т.е боженствена душа во тело со човечка форма. Е, од моја гледна точка па, глупости на кубен.
Ја прочитав книгата за него (од млад психијатар од САД, не ми текнува на авторот) и не бев ни малку воодушевена. Глупости живи според мене, мас медиумите го прават да изгледа толку изопачено и бизарно според мене, премногу форсирање не е на арно. Го превртуваат до степен на морбидност. Изменето од Tiggy Vicious - 06.Јуни.2011 во 11:20 |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Други хиндуси му забележуваа на плагијатите т.е. умееше речениците на Ганди, Шивананда и други цитати да ги претставува како свои и тн... Поентата не ми е да навредам некого со ова, секој има право да верува во што сака и како и колку сака. Но за волја на вистината, не му тргна од рака да си ја предвиди сопствената телесна смрт. |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа да. А што е со претворањето на светата прав во ете ко што викаш -накит, облека, други работи... Што мислиш за тоа?
П.С: Мислам, само барам мислење вака, од постар (пардон, повозрасен) човек на форумов. |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da beshe barem sai dedo ., avaka sai baba pa mashko
|
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://youtu.be/EwOecpMkHH0
Изменето од Majkl - 10.Јуни.2011 во 00:08 |
||
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |