|
Фото... што? |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | ||
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Понекогаш треба да се олабави малку од печурките.
Изменето од hypertech - 01.Јуни.2011 во 22:12 |
||
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
||
procokal
Група Регистриран: 20.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 91 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Epic |
||
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас фотографии не анализирам, ако сакам анализи, ќе седнам ќе прочитнам нешто Туку, што има за анализа паркинг сликан на магла? Или, не знам дали си забележал, ама перспективата ти е утната и хоризoнтот ти е крив во многу фотографии (пр. flood). Научи ги овие техничките работи прво, ќе видиш, ќе придонесат твоите „уметнички“ фотографии да изгледаат уште подобро. Пак ќе речам, имаш добри фотографии и смисла за сликање, ама уште не си за дигање чатал |
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga Sokrat ne znael mnogu bil ubeden deka mnogu znael... dodeka ne doznal.
Potoa skromno priznal deka nishto ne znae. |
||
procokal
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pecok, мој придонес кон твојата уметност.
Пред: И потоа: Пронајди ја симболиката во мојата алтернатива (втор поглед) од твоето дело. |
||
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве еден мој втор поглед.
Изменето од hypertech - 01.Јуни.2011 во 22:37 |
||
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
||
LaBo
Сениор Регистриран: 30.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 123 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од LaBo - 29.Декември.2012 во 11:31 |
||
de-mak
Група Регистриран: 01.Јуни.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сменувам "Canon EOS 7D + EF 24-105 4L IS" за "Smena 8" и к*рс “Како да постанам фотограф“.
Со ова мислам дека стварно ќе постанам фотограф. Зошто со овој Canon-ов никако да направам “уметничка“ фотографија |
||
procokal
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Џабе и трампи и се ако не ја разбираш Мона Лиза. Јас пак мислев дека уметноста е интересна заради просторот кој го остава за индивидуална интерпретација, но очигледно сум се зезнал. |
||
pecok
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нема поента во Blue Thorn Flower з'ш е Pink Thorn Flower. Се губи секаква симболика. А за таа сликата со 1000 денари грешно е сликана. Треба на позадина треба, да се гледа цела рамка (барав рамка каква што јас сакам ама не најдов во Скопје, а не сакам да направам рамка со некоја текстура во фотошоп). Таа ноќ е, сине, пеперуга бела: на макова вршка слета и се скри. Во маково цветје таа нoќ се вплела. He мисли ја ти. Спи, сине, спи. Таа ноќ е, сине, коњче што се спрема да замине на пат неброени дни. Сега се е мирно. Сега ништо нема. Смири се и ти. Спи. Поздрав од Ацо Шопов. |
||
pecok
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Си се зезнал. Затоа што авторот кога сликал знаел зошто ја слика така. Ако ти не можеш да го сфатиш она што авторот го сфатил тогаш можеш да се вадиш на индивидуална интерпретација. Знаеш ли дека скоро сите книги се со иста поента? Само приказната која се користи да се долови поентата е различна. Како што викаат Don't judge the book by the cover. Незнам што се замарам јас. Ајт чао. Не ме гледате тука веќе. Добра ноќ. |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Odamna e dosadna temata Analog VS Digital!!!!! I nekako me zdomrze da debatiram za izliteni temi.....
A, za umetnosta? zzzzzzzzzzzzzzz |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
procokal
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имат имат Сината боја е одраз на нестандардното додека матноќата отсликува пивотирачко движење. Двете комбинирани ги откриваат моите надреалистички погледи кон природата. Али ако ги оставиме печурките настрана, тогаш (помалце романтичарскаta) варијанта е да авторот љуби фотошоп богохулие и само малце си поиграл со балансот на бои и плеснал radial blur. Како и да е, не откри ни една од двете, а за човек кој ја разбрал Мона Лиза ова требаше да е гола вода. |
||
ang3l4o
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Реков јас дека после затишје следува бура. Само мора да сме благодарни на оној кој го прати човекот да ни каже дека сето време до сега сме талкале во празно, сме барале уметност во Photoshop, а сме немале и ф од фотографи. Човече, фала ти што не просветли!!!...
@pecok Кога ја покажа твојата прва фотографија, мислв дека си некој кој има минат труд и оставени дела зад себе, па до некаде и има право да коментира. Ама од останатите фотографии, ми личиш на тип вработен во невладина организација, кој добил за задача да направи некакви фотографии за брошура за проект, а за да невладината агенција заштеди на буџет. Ете толкава уметност гледам јас, а верувам и повеќето свадбарски квази фотографи овде на форумот. Се извинувам, ама вакви фотографии досега не сум сретнал во ниту едно фотографско списание...Можеби си неоткриен талент. Само знам дека она што јас сум го прочитал за уметничка фотографија, и тоа од доста релевантни извори, е дека фотографија со еден куп детали кои треба да се анализираат е далеку од добра фотографија. Ама да ги баталиме нив...Можеби и тие биле свадбарски сликари...Додуше, во нивно време немало Photoshop, ама сепак го рушеле филмот. Абе ајде... И ако на форумот нема ништо што да се научи, да се дознае, кој цацко те натера да направиш профил и да пишуваш. Мислам дека е попаметно да прочиташ нешто за Да Винчи, пошто ти лежи при срце и мислиш дека ја разбираш неговата уметност, само да знаеш дека со читање уметник не се станува... Е да, и Антонио Гауди си добивал инспирации од пежурки, ама бар создал уметнички дела...а за тебе...абе ајде... |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |