|
Pomos za objektiv |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
love nikon
Група Регистриран: 30.Јуни.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa posle se ova izgleda ke se odlucam za nejze AF-S DX 10-24mm f/3.5-4.5G ED. A za Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X sto nekoi vikat da preminam preku predrasudite kon treti proizvoditeli i da brkam rabota i deka tokinata ja falat malku e
|
|
procokal
Група Регистриран: 20.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 91 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ken Rockwell dosta ja fali Tokinata kako podobra i od Nikonot. E sega ako ti e pobiten natpisot od rezultatite to e veche druga rabota.
|
|
LaBo
Сениор Регистриран: 30.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 123 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 21:18 |
|
love nikon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo.znaci da se razbereme jas ne go sporam toa deka tokinata ne e dobra i deka e sosema 3 brend na pazarot i deka se raboti se za natpis kako sto veli (procokal),mozebi e podobra vo ovoj slucaj od nikonot,nitu pak go sporam toa sto go veli eden Ken Rockwell.E sega tuka se postavuva prasanjeto sto toj e profesionalec a jas sum amater .Tuka e taa razlika sto jas kako amater mislam deka nema da mozam da se snajdam tolku dobro so tokinata zatoa i izborot mi e na nikonot koj sto ima svoj avto-fokus.A labo da 10-24mm ne moze da bide kako 12-24/4 i deka za razlikata vo cena moze da se kupi fiksna 35/1.8-veke ja imam nejze i sum zadovole od nejze mi vrsi mnogu rabota.Tokmu i zatoa sakam posto ja imam nejze sakam da zemam nesto posiroko i tuka sega ne mozam da se odlucam neli pomegu Tokina 11-16 mm i Nikon 10-24 mm.
|
|
LaBo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 21:18 |
|
love nikon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Drzi voda se sto kaza.Nemam sto da dodadam osven da te prasam kako ti se dopaga eve posto navede ti deka go imas Nikon 10-24mm, a i imas slikano so 12-24mm.Koj ti e po tebe podobar?
|
|
gocemk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo,
Testovite koi sto gi navede LaBo gi citav vo spisanieto Popular Photography i toa vo ovie dva broja: 1.Popular Photography - February 2009: Test Tamron SP 10-24 f3.5-f4.5 Di II LD AF; 2.Popular Photography - December 2009: Test Nikon 10-24 vs Sigma 10-20 f3.5; Isto taka ti preporacuvam da gi poglednes i testovite na www.photozone.de (dokolku seuste ne si go napravil toa). Ako ne mozes da najdes pristap do ovie spisanija, pisi mi tvoj mail na LP i kje ti gi pratam stranicite so testovite. Pozdrav! |
|
procokal
Група Регистриран: 20.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 91 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema univerzalno "podobra" varijanta. Zemash, probuvash i ja zadrzhuvash ili barash drugo ako ne ti odgovara na stilot na fotografiranje. Isto kako pochetnici koga baraat sovet koj e "najdobar" aparat. Nema takvo neshto. Ima samo "MENE mi e OK" i "MENE ne mi e ok" :)
|
|
LaBo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 21:17 |
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |