|
Коренот на терористичката исламска идеологија |
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Автор | ||||
dobrilcho
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 17.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 209 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
""
Изменето од dobrilcho - 31.Мај.2011 во 07:59 |
||||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
nema nikakva logika toaa sto go zborvaas zs nemas nikakvi argumentii samo kolku se ubieni nevini lugee lesno e da se rece niee gi barame talibancite .. demek da se rece nesto za odbrana . no relanosta e druga sto ke reces za oniee koi od zabava ubivale civili i im go odsekuvaale prstitee i si pravele gerdani se natprevaruvale koj kolku ke ubiee .. no oviee zivoti ne vredat ,, no aj da ne odime of topik pozdrav. Изменето од el_kevser - 30.Мај.2011 во 16:00 |
||||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тоа е тактиката на сите кои не ја следат Мудроста БОЖЈА (Исус) и не Ја ставиле истата на првото место од својот живот! Зарем не беше генералштабот на србската војска сместен во непосредна близина на породилиште полно со новороденчињата, во Белград? Зарем нато не гаѓаше и покрај можноста на т.н. колатерални штети? Посебно грозно е кога духовно и телесно се злоупотребуваат дури и децата од страна на слепците кои се водени од слепи! |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Vojnata e VOJNA.... Sekogash imalo i ce ima civilni zrtvi.
Vojnata doktrina i taktikite koi se koristat vo vojuvanje pred se se AGRESIVNI, se koristi razno oruzje koe normalno e napraveno za unistuvanje na ziva sila. Nekogash toa izleguva od kontrola NENAMERNO, dodeka pak nekoi toa go koristat namerno TERORISTITE za da ubivaat civili. Vojnite nosele i ce nosat civilni zrtvi. Nie nisto ne mozeme da storime za da go sopreme toa. |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Токму затоа постојат право и политика и затоа војската секогаш треба да биде потчинета, а не надредена, не зависно што често слушаме поплаки од војниците како тие биле потчинети, немале слобода токму од политичарите и слично. И затоа за сите злосторства треба да бидат гонети и казнувани, а изговори од типот како тие се бореле за татковината да не бидат земани в предвид од судовите, исто како што некој лекар не може да се оправдува за сторено убиство со спасувањето животи на стотици болни. |
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Vojskata e sila koja dobrovolno se stava vo sluzba na drzavata i politikata. Imame milion primeri niz istorijata koga Vojskata menuvala vladi carevi itn. Vojskata teznee da gi ispolnuva naredbite na politicarite, no do odredena granica a taa granica nikogash ne e jasno definirana, pak zatoa sto se raboti za sila. Nekoja sila moze da se kontrolira no nekoja ne. Inaku toa sto go velish za kaznuvanje na vojnicite bez da se zema vo predvid deka tie se borele za tatkovinata, ne e fer prema onie koi 2001 gi polozija svoite zivoti za da mozes ti i jas i site nie ovdeka da izigravame pametni, i ziveeme vo opstestvo vo koe kolku tolku vladee red. |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Токму затоа што доброволно се става во служба на државата треба и да поседува одговорност и да одговара за сите свои дела. Во историјата можеби и менувала влади и Цареви, но денес, за среќа е само потчинета, а не надредена сила во општеството и така и треба да остане. Онаму каде што е надредена јасно гледаме на кој степен на развиток се. А и на силата, верувај, може мошне ефикасно да и се одговори и да се постави онаму каде што и е местото. Не би сакал да ја водам дискусијата во таа насока, но постојат многу свежи примери за тоа како се потчинува војската на наредбите на владите, а доколку се постави спротивно на тоа, како бргу и ефикасно се постапува со неа и се доведува во ред. Доколку секој човек сам не си ги знае границите, тука е законот или другите да му ја постават. Така е насекаде, така e и во војската. Toa што јас го говорев, не го говорев за нашите бранители, туку за воени злосторници и такви кои извршиле злосторства против човештвото. И верувал или не, кога тие лица ќе се изведат на суд, а вршителите на такви дела не се бранители, туку се нестабилни личности, веднаш започнуваат да се правдаат дека се под стрес, плачат, или се обидуваат да го убедат судот дека друг ги сторил тие дела. За среќа, повеќетоо такви случаи се предаваат на судии кои воопшто не се сожалуваат над такви нешта. Во право се некои членови кои забележуваат дека коалицијата треба повеќе да внимава во Ирак и Авганистан, затоа што и во војната треба да постои одговорност. Изменето од Македон - 01.Јуни.2011 во 10:23 |
||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Se izvinuvam sto loso sum te razbral. Voenite zlostornici treba da se kazanat. Vo prviot del velis deka vojskite se potcinuvaat na naredbite na vladite, tocno no ima slucai kako sto velis ti koga ne go pravat toa, vo tie slucai na sila i se odgovara so sila. Ima mnogu stari zakoni (od viteskiot kodeks) koi i den deneska se koristat vo vojskite, no kolku tie ce bidat praktikuvani na bojnoto pole zavisi od kulturata na taa vojska. Vo konkretniot slucaj so talibanite, dobivas misija da go unistis neprijatelot, no toj ne pocituvajci nikakvi normi i pravila se krie zad civilni celi i ponatamu te napadja i ubiva tvoi ludje. So godini pregovaras so lokalcite da ne gi pribiraat teroristite no tie znaejci deka se civili i deka ti ce se nosis po pravila na vojnata se cuvstvuvaat siguurni i ponatamu im pruzaat pomos na teroristite, vodis vojna so prljav duh, koj nema nikakvi kodeksi vo odnesuvanjeto i e spremen na site valkani trikovi, nekogas ne znaejci gresis toa novinarite so golema pompa go soopstuvaat i ti si losiot, nikoj ne ja gleda pozadinata na celata prikazna. Teroristite tolku se vesti vo predizvikuvanje na civilni zrtvi da toa im e edna od glavnite taktiki, cesto bez nikakva takticko operaciona vrska napadjaat samo za da go navlecat ognot na civilini celi, celi koi se nivni rodnini prijateli..itn |
||||
Give me your secrets
||||
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |