|
Коренот на терористичката исламска идеологија |
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Автор | ||||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
se prifaka izvinuvaanjeto. |
||||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
el_kevser, go imam chitano K'uranot, go imam doma i redovno se navrakjam na nego. Imam videno deka toj ne proklamira povikuvanje na vojna bez prichina, no isto taka znam deka iako veli oti site veruvanja treba da se pochituvaat, isto taka veli deka seto onoa shto ne e prifateno kako shto e napishano vo Knigata ili objaveno od negoviot pratenik deka e rabota na Shejtanot. I tokmu onie neshta koi gi boldirav vo tvojot komentar e onoa shto pretstavuva koren ili izvor na islamskata teroristichka ideologija. Teroristite ne velat "ajde da se organizirame vo vojna protiv agresorot (SAD, NATO...) za osloboduvanje na nashata zemja", tuku velat "ajde vo dzhihad, vo odbrana na nashta vera, vo odbrana na vistinata i protiv Shejtanot". Gledash kade lezhi problemot? SAD, NATO ili muslimanskiot narod koj misli podrugo od ekstremnite muslimanski grupi ne povikuvaat na religijska vojna, na dhihad ili borba protiv Shejtanot. Toa go pravat samo islamskite terirosti. Toa ne mozhe nikoj da go porekne! Nie sme srekjni shto te imame tebe na forumot, pa ti otvoreno govorish za niv i gi osuduvash nivnite akcii iako si musliman. No, kako shto rekov ednash, imavme muslimanski chlenovi koi nikogash otvoreno ne gi kritikuvaa, pa duri se obiduva na sekakov nachin da gi opravdaat. I toa e onoa shto e problematichno so niv vo svetot. Toa pak, od svoja strana, ne vodi nikade tuku do opshto i potpolno osuduvanje na Islamot, shto i ne e najpravichno kako shto velish i samiot ti. Faktot deka Islamskata doktrina dozvoluva da se tolkuva na potpolno razlichni nachini e nejzinata najgolema slabost. Kaj Hristijanstvoto, Budizmot, Hinduizmot ili nekoja druga religija toa ne postoi. Zatoa vernicite od drugite religii ne mozhat da go svatat Islamot kako miroljubiva religija, zatoa ne mozhat da gi razberat muslimanite koga odat na vandalistichki protesti niz gradovite vo svetot koga nekoj javno ne gi spodeluva nivnite vrednosti. Tokmu taa netolerantnost na tugjiot verski sentiment, koja ne smee da postoi spored K'uranot, e postojano prisutna kaj muslimanite pothranuvana tokmu od toj ist K'uran! |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Многу, многу одамна пред раката на љубоморните кyраишки книжници да ги (пре)пише овие БОЖЈИ Совети во кyранот, тие БОЖЈИ Совети се дадени и спроведени од Исламот на БОЖЈОТО Евангелие (Исус)! Тој Исус (и неговите вистински следбеници) - за разлика од љубоморните кyраишки книжници и нивните следбеници - никогаш, никого не убиле нити капка крв пролиле! Сваќаш ли ја одлучувачката разлика? |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ne toj ne moze da ja razbere razlikata zatoa sto toj veruva vo nesto sosema drugo...
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
За жал, тој не е еднствениот што неможе да ја разбере разликата. Кога би било поинаку не би следувала најголемата војна воопшто, која ќе биде водена помеѓу неверниците и кривоверниците! Ти Templarius, ја разбираш ли разликата помеѓу Патот на БОЖЈОТО Евангелие (Исус Христос) и крвавите патишта на овој свет? Изменето од spiros - 29.Мај.2011 во 17:30 |
||||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
site tie k*ranski tekstovi asociraat vo vremeto na muhamed..a.s, sekogas muhamed.a.s bil napagaan od musricite, mnoguboscite, ,i od evreite.muhamed.a.s vklucuval dogovor za ne napagaje no tie sekogas toaa go prekrsuvaale , sekogas gi napagale vrsele nasilstva , kon muslimanite do toagaas ne mu bese propisana borba, , potoa allah mu ja odobruva borbata , vo tie teski zivotni uslovi vo koi sto direktno bilo vovedeno vo opasnost muslimanskoto bitisuvaanje i masakriraanje vo medina , i imalo se pocesti zakani doagaale od meka kade vo toa vreme k*rajsite, musrici, ne se budele od temninata i idolopoklonstvoto, allah dz..s na muslimanite im objavil.t.e im dozvolil borba, no ne vo forma na zapoved , kade allah dz.s veli; dadeno vie sekakvo ovlastuvanje na onie koi se ubivaat, zosto vrs niv zulum se pravi, `,, vo ovaa sura jasno se govori deka na muslimanite vo pocetokot im bilo spreceno da se borat protiv oniee koi im vrsea nasilstvo i masakriraanje , i im bilo naredeno da bidat strplivi i da gi podnesuvaat makite,, no kogaa toaa izmacuvaanje na musricite doslo do vrvot na granicite , vo toaa vreme muhamed .a.s ja napustil meka i se preseli vo medina, toagas kako sto kazuvaa ovaa suraa , allah im dozvoluva na muslimanite da se boraat protiv zulumot i nepratelstvoto na koi bea izlozeni, muslimanite , im e nareden dzihad da se boraat protiv tiee koi vojuvaat i im prkosat,, pa potoaa jasno govorii pa ako se povlecat i ne i ne se borat protiv vas i vi ponudat mir,. allah ne vi dava pravo da vojuvate protiv niv.(en nisa.90.. dali priateelce razbiraas stoe dzihaad(vojuvanje na allahoviot pat) se trudam da objasanm no neznam kako ke me svatis ,i drugite kako ke go svatat, mislam za oniee koi se narekuvaat muslimani a zapoveduvaat vojna a gi prekrsuvaat allhovite zabrani , t,e zbrana ubivaanje na nevini lugee zabrana da se samoubivaas, zabrana da ubivaas zeni strci deca , i site oniee koi ne ti pravat nisto .. vojnataa vo allahoviot pat e toj odbrmbena , ane napagacka , zatoa kolku pat rekov i pak ke kazam islamot nosi poraka za mir, prvo sto muslimanot ti izjavuva mir pa ako ti go napagas i go proteruvaas od svoeto rodno mesto vrsis torturaa nad niv tiee imaat pravo spored islamot da se borat protiv niv , pa ako posakaat mir i se dogovorat da zivaat vo mirr , togas na muslimanot mue zabraneto da vojuva protiv niv , togas toj stanuva nasilnik kako sto bil i oni, Allah .dz.s.toaa go zabraanuva. ako me prasas menee jas go osuduvaam sekoe nasilstvo bilo da se od muslimani ili od drugi, nasilstvo ne vodi vo nikoja polza, no fakt dali se slozuvas so mene. sakam navistina da spodelis iskreni custva kon oniee koi ziveaat vo takvi mizerni uslovi i na koi im se vrsi sekakvi nasilstva , zboruuvam za palestina ,jas go opravduvaam sekoe palestiski otpor bilo na voeno ili na zbor,ili vo delo ili bilo kakvo za nav e opravdano da vojuvaat protiv izraelcite, moe mislenje se dodeka se tie tuka nema da ima mir nikogas ,zs tiee propagirat nasilstvo i odzemnaje teritorii od palestincite gradenje na evrejski naselbi i poreteruvaanje na palestincite.,, dali viee kako hristijani ste rekle zasto toaa go pravat ,zosto ne go osuduvaate tuku mnogu od vas toaa go opravduvaat,naravno so isklucoci. zarem nee takaa . priatelce. i ne samo vo palestina , toa go imave i vo bosna , iljadnici masakriraani muslimani , pa koga zedoa muslimanite oruzje vraka i da se borat odma gi narekoa teroristi , mudzehadini .i.t.n. pa ne samo bosna i palestina toaa go ima sirum svetot , fakt e deka vo islamskiot svet postoi nasilstvo, no tiee nasilstva si ima svoi motivi i pricini. fakt e deka islamot e mirolubivaa religija, no koj kako ke svati zatoa milioni luge go prigakaat, so odobrenie na boga , tiee vandalisti sto gi narekuvaas, jas sum siguren deka nosat druga pozadina, i se ohrabreni od drugi koi go krojaat svetot, iskrenite muslimani se potisnati i ne se slusa nivniot zbor., site oniee koi sledat nasilstvo a se povikuvaat na k*ran kerim ste tie se izbuvlivi, prosti povrsni luge koi sledat samo povrsno ne navleguvaat podlaboko vo vistinskite vrednosti , koi se zaslepeni za pari ,i se pravaat za nivnite sojusnici, kako sto onie ke im kazat. zarem zaboraavvat, NE PRODAVAJTEJA VERATA ZA MALKU STO VREDI,. i kade lezi problemot priatelce? islamskata ideologija nee teroristicka , kako sto mnogu taka sakaat da ja pokazat, no vo stvranost taa e merolubiva koja povikuva na lubov na mir na obozavanje na eden i edinstven bog , taa nee nova religija tuku istata religija koja ja porpovedase i nnoe i abraham, i mojsej i isus, taka i muhamed.a.s eden e bog i edna e religija , veruvanje kon eden i edinstevn bog bes prposivaanje na drugi bozestva ili sinovi ili ortaci ili bilo kakvi. no da se navratime, kon temata, ovaa sto se slucuva denes i narekuvanjeto na muslimanite kako teroristi , e pogresno, toa e najgolemo nedorazbiraanje za islamot, ako nekoj musliman napravi nekoja, teroriticka akcija vo imeto kako sto on veli vo islamot , ne treba da se obvninuva islamot za tiee nepromisleni akcii na nekoi emocionalni poneseni prosto povrsni individui,. kolku pati kazav i pak ke kazam islamot ja dozvoluva vojnata, ,no ne prostuva napadi protiv bespomosni mazi zeni i deca , i moee mislenje sekoja religija ili kako sakas narecigi civilizacija, ako ne ja dozvoluva vojnata mislam za odbrambena cel, onaa civilizacija ne bi prozivealaa.,, e takaa e islamot, religija koja povikuva mir no i vojna protiv oniee koi siraat nasilstvo i gi ugnetuvaat i gi proteruvaat muslimanite. no pred se da se zapazi mirot , ako veke bi postoeel. , neka e mir kon tebe priatelce pozdrav. Изменето од el_kevser - 01.Јуни.2011 во 17:18 |
||||
|
||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
za vakvi kako tebe ne gubam vreme tvojata dusa tee zapecatenaa, pa ne mozes da si ja sogledas ralikata . |
||||
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Големиот Ден доаѓа побратиме кога секоја душа Гласот на Совршената Вистина ќе Го послуша и секој потполно ќе ја согледа разликата! Секој! |
||||
||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
iako sum van temaaa sto se oniee koi ubivaat neveini lugeee,, ,, zosto nikoj ne gi osuduva niv , sto mislitee ? kakva e taa religija koja dozvoluva ubivanje nevini lugee,, samomkolku gi imaa demek tiee se borat protiv terorizmot , a u stvarnost pogolemi teroristi se oni. no sekoj si ima svoe mislenje , spletkite koi gi krovaat ke bidat ispletkani , spletkite se polosi i od ubistvoto.
najnova vest;; Во воздушниот напад на НАТО силите во јужен Авганистан доцна синоќа се убиени 12 деца и две жени, објавија денеска авганистанските власти Базата на американските маринци во покраината Хелманд вчера се најде под силен напад од талибаните, поради што маринците побарале воздушна поддршка. „Во нападот се погодени две цивилни куќи. За жал, загинаа 14 цивили. Седум момчиња, пет девојчиња и две жени“, соопшти денеска гувернерот на Хелманд. Портпаролот на ИСАФ во Кабул изјави дека во Хелманд е испратен истражен тим, кој ќе истражи што точно се случило. Колатералните цивилни жртви, кои најчесто страдаат во текот на ноќните бомбардирања, се најголемата причина за конфликти помеѓу авганистанскиот претседател Хамид Карзаи и земјите кои учествуваат во мисијата ИСАФ. Изменето од el_kevser - 29.Мај.2011 во 20:57 |
||||
|
||||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
nitu da mi repliciras nitu da ti repliciraam , , tebe sovrsenata vistina kako sto si ja znaes mene mojataa , moze taka priatelce, Изменето од el_kevser - 30.Мај.2011 во 15:56 |
||||
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Procitaj go mojot potpis ... |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Taktikata na talibanite da se krijat zad civili sekogas donesuva nevini zrtvi, sto znaci nivna e vinata za nastradanite ... |
||||
Give me your secrets
||||
dobrilcho
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 17.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 209 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
""
Изменето од dobrilcho - 31.Мај.2011 во 08:00 |
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
dobrilcho, во инкарнацијата на се'опфатната Мудрост БОЖЈА (Исус) - од којашто потекнува се' што е добро во универзумот - е и совршениот католизам, и совршениот таоизам, и совршеното православие, и совршениот ислам, и совршениот будизам, ...! Во Духот на Таа се'опфатна Мудрост БОЖЈА е Љубов и Мир, во Кого нема тероризам! Изменето од spiros - 29.Мај.2011 во 22:31 |
||||
||||
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |