IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали најдоброто допрва доаѓа?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали најдоброто допрва доаѓа?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 789
Автор
Порака
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 22:18
Zivotot, zivejte go zivotot.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 23:15

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Те молам не ми замерај што ова ќе го пишам сега, бидејќи твоиве зборови ме подсетија на еден Доктор Примариус.

Кога бев малечок, во месната болница добив една редовна вакцина. Но вакцината се искомплицира, раката ми поцрвене, па ми “поцрна“ и ме пратија в главниот град.

Кога дојдов таму, на влезот од болницата имаше една табла на која пишуваше дека медицинските уреди се дар од една швајцарска фондација. Во тоа време неможев баш да ја разликувам таа средноевропска земја со северноевропската шведска.

Одкако и таму докторите неможеа чаре да ми најдат, со еден шофер и еден Доктор примариус - чие име сега не го публицирам - одевме во една уште поголема болница, на испитување и сликување.

Еднаш кога се враќавме докторот го советуваше шоферот - велејќи му одприлика - вака: “Живеј го животот ... јади, пиј, ... што ќе фатиш *** ... зошто тоа ќе ти остане!“

Се надевам дека ти со твоето советување, не го мислеше истото и не учеше нешто поинаку од она што Го учи и советува Евангелието БОЖЈЕ. Така?

Поздрав

п.с. Сите луѓе заедно да бидеме благословени и да го живееме животот како што Совршениот БОГ - во Господа Исуса Христа - рекол и покажал!

Амин!

Изменето од spiros - 11.Мај.2011 во 23:39
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 22:58
Originally posted by spiros spiros напиша:

Те молам не ми замерај што ова ќе го пишам сега, бидејќи твоиве зборови ме подсетија на еден Доктор Примариус.

Кога бев малечок, во месната болница добив една редовна вакцина. Но вакцината се искомплицира, раката ми поцрвене, па ми “поцрна“ и ме пратија в главниот град.

Кога дојдов таму, на влезот од болницата имаше една табла на која пишуваше дека медицинските уреди се дар од една швајцарска фондација. Во тоа време неможев баш да ја разликувам таа средноевропска земја со северноевропската шведска.

Одкако и таму докторите неможеа чаре да ми најдат, со еден шофер и еден Доктор примариус - чие име сега не го публицирам - одевме во една уште поголема болница, на испитување и сликување.

Еднаш кога се враќавме докторот го советуваше шоферот - велејќи му одприлика - вака: “Живеј го животот ... јади, пиј, ... што ќе фатиш *** ... зошто тоа ќе ти остане!“

Се надевам дека ти со твоето советување, не го мислеше истото и не учеше нешто поинаку од она што Го учи и советува Евангелието БОЖЈЕ. Така?

Поздрав

п.с. Сите луѓе заедно да бидеме благословени и да го живееме животот како што Совршениот БОГ - во Господа Исуса Христа - рекол!

Амин!

Zivotot Spirose brate, Zivej go zivotot onakov kakov e, sekoj den e dar od Boga i moze da e posleden.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 23:44

Zivotot Spirose brate, Zivej go zivotot onakov kakov e, sekoj den e dar od Boga i moze da e posleden.

Тогаш - брате - имаме една многу добра причина повеќе, да го живееме животот баш како што Совршениот БОГ - во Исуса Христа - ни кажа и покажа!

Така?

Одсрце ти го посакувам тебе, на твоите и на сите луѓе - како што го посакувам себеси и на моите - најдоброто.

Амин!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2011 во 23:54

Тогаш - брате - имаме една многу добра причина повеќе, да го живееме животот баш како што Совршениот БОГ - во Исуса Христа - ни кажа и покажа!

Така?

Одсрце ти го посакувам тебе, на твоите и на сите луѓе - како што го посакувам себеси и на моите - најдоброто.

Амин!

Amin !
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2011 во 04:38
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

... Амин!

... Amin !

Е ај, амин!намигнување
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2011 во 16:00

Kreatorot ja sozdal svojata Kreacija kako neshto najdobro.

A bidejki najdobroto e sozdadeno od Nego toa ne se gubi tuku postoi vechno.

A shtom e taka, najdobroto sekogash postoi SEGA pred nas.

Samo treba da go vidime.

Koj go videl se prosvetlil.

Koj ne go videl... kje cheka.

No toa e tuka.

SEGA.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2011 во 16:32
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 08:36
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2011 во 19:50
alf, da se prochita neshto ili da se slushni od nekogo e edna rabota, a da se razbere e sosem drugo.

I site problemi vo svetov nastanuvaat od nerazbiranje na neshtata.

Zatoa postoi patenjeto.

I zatoa prosvetluvanjeto, spasenieto ili stanuvanjeto kako deca ( nekolku pati ti posochiv deka toa ne e "stanuvanje dete" ) ne e lesna rabota i malkumina toa kje go postignat.

Ne postoi nikakvo masovno spasuvanje, prosvetluvanje, stanuvanje prv od posleden i stanuvanje kako dete.

Takvo neshto ne postoelo, ne postoi i nema da postoi. Isus ne umre za toa.

Portata e tesna i malkumina kje minat niz nea. Toa se negovi zborovi, a ne moi...

Sekoj treba da se izbori samiot za sebe si... a ti prevrtuvaj ja slikata kako shto miluvash da ti bide poubava.

Изменето од Messenger - 21.Мај.2011 во 19:52
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 789
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.