IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести > Избори
  Активни теми Активни теми RSS - Бранко се повлече?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бранко се повлече?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Прашање: Dali e dobro za demokratijata vo Makedonija sto se povlece B.Crvenkovs
Одговор Гласови Статистика
12 [70,59%]
3 [17,65%]
0 [0,00%]
2 [11,76%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2011 во 21:15
Бранко се повлече?
размислување
Ova e istata rabota kako shto napravija konzervativcite vo Kanada so Kim Campbell.

Zhal mi e za Shekerinska. тага

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2011 во 21:49
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Бранко се повлече?

Не би рекол дека е глупава...
па не знае во каква авантура влегува...
и што за неа  ќе значи поразот...
а што уствари ќе изгуби...?
мора да има добра причина за тоа што го прави...
да речеме дека поразот нема да се случи...

победа е мотивација за неа...
колку и да изгледа невозможно...
во Macedonia се е можно, а богами и не зависи само од гласачите...намигнување
замисли колку само Шекеринче би добила со евентуална победа...

инаку Меси, Шекеринска ама ич не би ја жалел, поточно и веројатно мислиш сожалувал...
неа не и беше жал за народот кога беа на власт...
а и не е сиромаштија, значи си има доволно евриња...
за и повеќе од добар живот...
и зошто тогаш некој би ја сожалувал...збунетост

Изменето од којсумјас - 29.Април.2011 во 22:14
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2011 во 22:18
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Бранко се повлече?
размислување
Ova e istata rabota kako shto napravija konzervativcite vo Kanada so Kim Campbell.

Ехеее далеку сме ние од она како во канада.тага
Шекеринска е премногу интелегентна и образована жена за да дозволи да биде жртва. Таа е на политичката сцена, таа е мажена за богат човек, што значи е богата. Политички е поткована, и кај интелектуалата има симпатии. Остра е на јазик.
И реално кога таа ја водеше евроинтеграции котиравме добро и токаш нели и добивме некое си пристапно писмо за почеток на преговори.
Дека изборот е добар покажува и нервозата во спротивниот табор.
Инаку не верувам дека Црвенковски трајно се повлече и дека ќе остави СДСМ други да го раководат. Може да не се кандидира за премиер, ама дека нема да помага, не верувам.изненадување
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2011 во 09:14
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Мамамд ќе морам да се дообјаснам иако сме офтопик. Воопшто не е поинаку ''на теренот“ од она што јас го напишав. Точно е и твоето, само што јас и Кали зборевме за нешто друго: за оние што гласаат, не за оние што не гласаат или на различни избори гласаат за различни партии.
Факт е дека сите не гласаат од користнамигнување.

Тоа зборуваме- се повлекол  Бранко, не се повлекол, изборите се математика. Евала Бранко да е маката, лесно ќе го решиме.намигнување Ние имаме друга мака- ПОЛИТИКАТА ДОХОДОВЕН БИЗНИС-затоа нема стабилно членство-секој гледа да лапне мест- без да се секира го бидува/не го бидува.
Еве еден убав коментар во контекст на ова што го зборевме.
Бонева ќе ги одмерува силите со Бошкоски?

Датум: 30.04.2011 01:04:28
I vo Berovo ke bide interesno. Poradi golemata vnatrepartiska borba pomegu lokalnite vmrovci vo optek e varijanta so poranesen partiski funkcioner i direktor koj zivee i raboti kako advokat vo Skopje, a e so poteklo od Malesevijata koj bil izbor na partiskoto rakovodstvo za da gi spreci vnatrepartiskite prepukuvanja i kandidat kojsto kako postar clen mozel da gi obedini glasovite na desnicita i da gi dobie onie od nezadovolnite stari vmrovci.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2011 во 18:40

Lugje, koga mazhite vo politika kje vidat deka im se gotvi gubitok od nesogledlivi proporcii i so trajni posledici po nivnata kariera, togash mnogu disciplinirano i revno se krijat zad suknjite na svoite koleshki, koi  odusheveni od shansata koja so shiroko otvoreni race im ja nudat nivnite kolegi, presrekjni slepo se nafakjaat za gubitnichkata uloga ... za potoa vechno da ischeznat od politichkoto nebo.

Ja zhalam Shekjerinska shto ima dolga kosa, a kus... vid.

Ama naskoro kje providi.

I kje nauchi neshto na sopstvena kozha.

I onaka, za uchenje nikogash ne e docna.

Samo sledete shto kje se sluchuva... potoa kje rekapitulirame.

A Branko ne se povlekuva od nishto i od nikade, a tokmu toa e katastrofalnoto po SDSM. Toa kje napravi, za zhal, VMRO-DPMNE da dobie nov chetirigodishen mandat i SDSM da ja isprati vo podalechnata istorija.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Klucarot Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Април.2011
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Klucarot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2011 во 19:22
Мислам дека Бранко овој пат рече дека нема да биде кандидат за наредните избори, дека нема лични амбиции повеке и дека не претендира за ништо, тоа и се случи !!! На ВМРО сега му преостана да ја почне кампањата " ВРАТИ СЕ БРАНКО" бидејки изгледа дека сега немаат за кого да ги праваат оние нивни добропознати црни кампањи ...   

Изменето од Klucarot - 07.Мај.2011 во 19:24
Кон врв
robert 22 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Март.2011
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај robert 22 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 16:49
Originally posted by Klucarot Klucarot напиша:

Мислам дека Бранко овој пат рече дека нема да биде кандидат за наредните избори, дека нема лични амбиции повеке и дека не претендира за ништо, тоа и се случи !!! На ВМРО сега му преостана да ја почне кампањата " ВРАТИ СЕ БРАНКО" бидејки изгледа дека сега немаат за кого да ги праваат оние нивни добропознати црни кампањи ...   

а мислиш народот сега во памет му е дека Бранко е пензионер, и дека шекеринска е "новата" личност која ја води партијата, со нови луѓе и со нови идеи?
Од километар се гледа структурата на сдсм, лидер бранко, кукла со врвци шекеринска, и околу неа верните луѓе на бране кои тој си ги постави. Очигледно беше дека бране неможе да поднесе пораз, ја бутна шекерка да гори наместо него и сега ќе го убедуваат народот, ние се реформиравме.
Шекерка е пратеник на сдсм исто колку што и ѕинго е дел од парламентот, фаците кои ги претстави сдсм се истите, луѓето од доверба на бране+синови и ќерки на поранешни олигарси на бране, а згора на се ден денеска немаат никаква програма со која би излегле на избори, а и ги крадат идеите на вмро. Смешно е да се рече дека се реформирале кога и малите деца веќе напамет им ги знаат сите луѓе. Бранко нема потреба да се враќа, тој си е тука и си ја команда партијата како што му сака, тоа го знаат сите.
Кон врв
RedEyeDragon Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 04.Мај.2011
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RedEyeDragon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2011 во 18:33
Истото повлекување го видовме и на претходните избори... жалосно за Шеќеринска се наоѓа пред нов пораз.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2011 во 18:59
Бранко не се повлече туки ИЗБЕГА од одговорнот. Ја прати Шекеринска да изгуби , која не е ништо друго туку гласноговорник на Бранко. Не ме изненади потегот ама воопшто. ниту пак ме изненадува тактиката на Бране да ги влече конците од позадина и да жртвува политички кариери без око да му трепне. Единствено се надевам дека некогаш и негде ќе се наде МАЖ во СДС кој навистина ќе може да му се спротистави на ЕЛ БРАНКО...
Кон врв
Audiofil Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Мај.2006
Поени: 374
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Audiofil Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2011 во 21:14
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Бранко не се повлече туки ИЗБЕГА од одговорнот. Ја прати Шекеринска да изгуби , која не е ништо друго туку гласноговорник на Бранко. Не ме изненади потегот ама воопшто. ниту пак ме изненадува тактиката на Бране да ги влече конците од позадина и да жртвува политички кариери без око да му трепне. Единствено се надевам дека некогаш и негде ќе се наде МАЖ во СДС кој навистина ќе може да му се спротистави на ЕЛ БРАНКО...

Ke pocekame po izborite dali Latas navistina ima madinja da mu se sprotivstavi na Branko pod uslov da se kandidira za pretsedatel na SDSM i clenstvoto da go izbere nego.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.