IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Коренот на терористичката исламска идеологија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Коренот на терористичката исламска идеологија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011>
Автор
Порака Обратен редослед
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 22:54
Originally posted by spiros spiros напиша:

Да, да,(!) за душите на лажните “пророци“, “прорчици“, “просветлени“, ... (и нивните следбеници) кои без никаква здрава причина се споредуваат или дури се издигаат над Инкарнацијата на Совршената БОЖЈА Светлина, е дури поопасно од OPASNO, и - ако не се покаат и обрнат - ќе биде се' поопасно и поопасно !

[/QUOTE]

Koj e inkarnacija na Sovrshenata Bozja Svetlina, kako moze da bide Sovrshena a da ima inkarnacija, kako Sovrshena ne moze da ja snema za da posle se reinkarnira, plus e Bozja alooooo spirose brate se citash li sto zboruvash
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 22:51
QUOTE=spiros]
Денеска, твојот пост го читав на работа и кога – со овие реченици – го дочитав, ми се нажали душава и сакав да те гушнам, да те милувам, да те милувам, да те милувам ... како што мајката тоа му го прави на своето повредено најсакано !

Sorry

[/QUOTE]

@ Мајкл!

Мајкл, ти значи потполно ми го прочита егото, ми го притисна со грбот на ѕид и сигурно знаеш што како следен чекор доваѓа.

Абум дарум кабум бууууум   

Pa sega posle izliv na olku neznosti sledniot cekor hahahahahahahaha moze sesto da bide hahahahahaha

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 22:20
@ Мајкл!

Мајкл, ти значи потполно ми го прочита егото, ми го притисна со грбот на ѕид и сигурно знаеш што како следен чекор доваѓа.

Абум дарум кабум бууууум   

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Ne e najdobro, nitu e vo red, duri i e OPASNO ...

Да, да,(!) за душите на лажните “пророци“, “прорчици“, “просветлени“, ... (и нивните следбеници) кои без никаква здрава причина се споредуваат или дури се издигаат над Инкарнацијата на Совршената БОЖЈА Светлина, е дури поопасно од OPASNO, и - ако не се покаат и обрнат - ќе биде се' поопасно и поопасно !

Изменето од spiros - 11.Мај.2011 во 22:49
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 14:33
Ahhh... mislev deka kje me razberesh.

Ajde sega jas tebe da ti se izvinam shto ne bev pojasen.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 13:34

Ne pochuvstvuvav deka Majkl ubavo ne kazha, naprotiv! posakav na svoj nachin da pokazham deka se soglasuvam so nego

Se izvinuvam ako nekomu zgreshiv

Изменето од viktorija123 - 11.Мај.2011 во 13:36
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 13:14
Nemoj sega i ti taka...

... pa ovde ima nekoj koj znae s'e (iako najskromno go negira toa) za Edinstvenata i Vistinskata Mudrost Bozhja koja eden den site, kako nego, kje ja zapoznaat i kje ja uvidat (shto dokazhuva deka toj ja uvidel shtom gleda deka drugite toa ne go postignale)... oti kje im se otkrie vo Evangelieto koga kje poveruvaat kako shto poveruval i toj, a ne kako shto veruvaat, dozhiveale, doznale ili osoznale tie...

Amin!

Haleluja!

Inshalah!

Mazel Tov!

Ommmm...

Happy Simcha!

P.S. Majkl toa poubavo go srochi, ama denes neshto ne mi se pishuva nashiroko... pa taka improvizirav i sublimirav najednostavno shto mozhev.

Изменето од Messenger - 11.Мај.2011 во 13:19
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 12:50

Ne e najdobro, nitu e vo red, duri i e OPASNO - koga nekoj e ubeden i tvrdi deka ja poznava Vistinata i znae shto e najdobroto za sebe i za ostanatite!!!

Mozhe li da se doznae Vistinata??? Ne mozhe, zatoa e i opasno da tvrdish deka ja poznavash.

Prosvetlenite, ne ja ZAPOZNALE TUKU JA OSOZNALE... I samo toj shto osoznal mozhe da ti go pokazhe patot... kako Isus i...

Изменето од viktorija123 - 11.Мај.2011 во 13:04
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2011 во 10:38

Originally posted by majkl majkl напиша:

А знаеш ли ти дека не си компетентен да ми делиш духовни совети на форумов, особено кога не сум те прашал?

Ако сум го сторил тоа, тогаш сигурно затоа што не си ми сеедно!
И ние ќе го кажеме истото дека не си ни сеедно па затоа ти реплицираме, укажуваме. Ама ти некако слабо го прифаќаш сето тоа.

Јас не сум достоен ... нити Чедо БОЖЈЕ да се наречам!

Јас – поради моите гревови во мојот антихристијански живот – не сум достоен нити лебот да го јадам, нити земјава да ја газам, ...!
Тогаш не би требало да ги советуваш другите членови за духовните работи.

меѓукои некои се прикажуваат себеси како “пријатели“ на Христос, а всушност се само волци во јагнешка кожа!

Но што ако си ти еден од тие волци во јагнешка кожа?

Мајкл, верата, делата, ... и спасението се – пред се’ - незаслужен дар на Небесниот ЦАР и затоа немаме баш никаква причина да се фалиме со нашите заслуги, со нашата вера, со нашите дела, ...!
Не треба да се фалиме - фалбата на Бога му припаѓа само, но тоа не значи дека не треба да ги вршиме делата. Без вршење дела нема ни спасение.

Не смее човекот така абсолутно фаталистички да ги паушализира работите и да верува дека сите луѓе што живеат во такви земји (или услови) се самите криви, или пак дека сите оние кои што се болни и умираат (како на пример Св. Пророк Јов и неговите 10 дечиња) се исклучиво самите заслужни за таквата катастрофа!
Секако дека не се само тие криви. За кавга се потребни двајца, за светските неволји и повеќе. Исус покажал дека крстот треба да го носиме и за ближните. Има и такви кои се раѓаат во такви земји со некаква мисија. Јас само одговорив на твоето претходно прашање: дали би сакал да живеам во такви земји?

Има некои работи кои се сокриени за сите оние кои не веруваат на Евангелието!
Ако ти се сокриени тогаш значи дека ти незнаеш за нив. Оттаму не би можел ниту вистинито да зборуваш за исите.

Затоа повеќекратно – и добронамерно - сум те замолил да не се воздигате (ти, твојата заедница и пророчица) над Чудесната Мудрост за Која сведочи Светото Писмо!
Јас такво нешто не сум сторил, и колку што досега успеав да видам немаше сторено ниту таа.

Инаку, што ти одговори проророчицата?

Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Дали можеш барем во дел од своите изјави, евентуално во односот кон твоето семејство, колегите на работа и тн. да го препознаеш австро-германскиот „вегетаријанец„?

За жал, да!
Тогаш би требало да се постапи според препознавањето, т.е. тоа што сме виделе дека не чини, би требало со помошта Христова да го отстраниме кај себе.

Моето его и егото на другите, нешто многу не ме интересираат, бидејќи тоа нема иднина и времето им истечува, но МУДРОСТА БОЖЈА, МИЛОСТА БОЖЈА останува довека!
Тогаш зошто отвораш нови и нови теми? И згора на тоа трчаш да ги корегираш останатите членови во нивните изјави. Ако си самиот во грев како што претходно кажа тогаш не можеш ниту другите грешници да ги водиш кон Бога. Препушти му го тоа на Христос.

Денеска, твојот пост го читав на работа и кога – со овие реченици – го дочитав, ми се нажали душава и сакав да те гушнам, да те милувам, да те милувам, да те милувам ... како што мајката тоа му го прави на своето повредено најсакано !
Јас мислам дека не ти се нажали душата, туку егото кое не го доби очекуваното внимание во форма на потврдни одговори, па сега од околу се обидува сепак истото да го добие со умилни зборови.

Почитуван spiros, јас немам ништо против тебе, само се обидов да одговорам на твоето првобитно прашање од насловот на темата т.е. воведот. Ако не ти се допаѓаат моите мислења игнорирај ги, или оспорувај ги, но немој мене „љубезно„ ниту нељубезно да ме „замолуваш„ да го прифаќам твоето мнение за вистината.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 22:55
Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

ke te zamolam spirose prestaani , da gi mesas rabotitee .
koja e porakataa na isus hristos?

...

Совршениот БОГ во Исус Христос е единствениот Спасител!

На Него само се поклонуваме, под Прачистото Срце и пред Праведните Нозе Исусови!

Исламот како што ни го покажа ЕДИНСВЕНИОТ БОГ во Исус е совршен, потполно чист и мирољубив, во кого никогаш немало и нема терор, додека за другите верзии тоа неможам да го изјавам!

el_kevser, мене (нам) правецот ни е СОВРШЕНИОТ БОГ во Исусовото Прачисто Срце , а тебе (вам) ... како сакате!

Среќно!

Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

slavataa i blagodarnosta mu pripagaat na boga gospodarot na svetovite. amin

Така е!    

Вечна Слава и Благодарност Му припаѓа само на Единствениот СОВРШЕН יהוה‎ БОГ (Елоах, Алах, ЕЛОХИМ) Кој лично во Исус (Иса) Христос (Месијах) ни Ја покажа Совршената Вера, Спасителниот Пат и Го стори најголемото Спасително дело!

ХалелуЈАХ + Елхамдулилах!
Амин!

п.с. Тоа Спасително Евангелие БОЖЈЕ, тој Совршен Ислам БОЖЈИ, кој што Живиот БОГ во Исус лично ни го покажа (а ти во твојот пост го наречуваш филозофија) беше реалност неколку стотици години пред кyраишките книжници и нивните следбеници да го фалсифицираат и крваво изветоперат, а и до ден денешен е реалност во животите на оние верници кои вистински Го следат Совршениот Пат БОЖЈИ (Христос)!

Изменето од spiros - 10.Мај.2011 во 23:46
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 22:20
Spiros pak ne zavrte vo krug.....sto bese temata ?????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 22:17
ke te zamolam spirose prestaani , da gi mesas rabotitee .
koja e porakataa na isus hristos?, na sto povikuvaal isus hrtistos? postojat tolku mnogu ubeduvaanja i veruvaanja i razlicni dvizenja i filozofii (primer kako tvoeto)site oniee dvizenja se deklariraat kako vistisnki i edinstven pat koj treba da se sledat,, nacinot na koj mozes da go pronajdes vistisnkiot pat e da gi procistis povrsinskite razliki na ucenjaata na razlicnite predavaci za   da ja soznaes   sovrsenata vistina

i evee sega sakam da te prasam i pak ke te prasam kojaa e porakata na isus hristos?

dali bog moze da se obozava preku negovoto sozdanie?
sto mislis.
dali se slozuvaas so mene deka isus gi povikuval narodot da veruvaat vo eden bog,
no vakvite kako tebe i mnogu drugi , odnosno negovite sledbenici,,, deneska gi povikuvaat ligeto da go obozavaat isus tvrdejki deka toj bil bog.,

razmisli samiott kojaa e univerzalnaataa sovrsena vistinaa i kojaaa mu bese porakataa na isuss,, mozes da se setiss ,, kako i na isus taka i na mojsej i na noee i na site drugi bozji verovesnucii kojaa porakaa oni nosea ,, mozees da se setiss ,, pa ke uvidiis kojaa e univerzalanataa sovrsena vistinaa i ke go uvidiss sovrseniot islam sto veli za isuss ,, i prestani da zboruvas vo ime na islam koga sopstvenata religija ne si ja poznavaas.

vo islamot ne moze da postojat veruvanjee vo covekot kako spasitel za da moze vernikot da vleze vo rajot, vo samiot centaralen principt na islamot i vo negovata definicija, pokornost ili potcinetost na sopstvenata volja edinstveno kon boga i deka e odvoeen od negovoto sozdanie,i se potcinuvaa sebesi kon boga toj vooedno stanuvaa i se narekuva musliman pokoren kon boga , . a ne kako sto sakate viee taka da go prikazetee deka isus e spasitelot , tuku isus zazemaa vidno mesto kako najgolem verovesnik koj ja nosi porakata kako i site drugi verovesnicii.
a taa poraka e

vistinskiot bog e samo eden,.
obozavaj go samo nego i pridrzuvaaj se kon negovite naredbi.

i samiot isuss se pridrzuvaal kon negovite naredbi i se moleel kon bogaa ,, i daleku e od toaa STO VIEEE MU PREPISUVAATEE SIN NA BOGAA , ili nekoi go narekuvaat bog. ..

slavataa i blagodarnosta mu pripagaat na boga gospodarot na svetovite. amin

Изменето од el_kevser - 10.Мај.2011 во 22:19
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 19:35

А дали ти е тебе јасно дека таму каде што има светлина нема сенки?

Мајкл, секаде каде што Светлината доаѓа во допир со материјата, таму има и сенки, НО ВО СВЕТЛИНАТА НЕМА СЕНКИ!

Стариот Завет е една генијална сенка која ни ја покажува нашата темнина, а таа пак може да биде надмината само со генијалната БОЖЈА СВЕТЛИНА!

Што би му одговорил ти на некој што се подготвува да се разнесе себе си во полн автобус, ако тој ти каже дека неговата постапка е само сенка од Словото Божје?          

Би му рекол тоа што овде постојано го велам!

Разбуди се роде за Вистинската СВЕТЛИНА и верувај Му само на СОВРШЕНИОТ БОГ, во Прачистото Срце и Име Исусово!

Амин!

Слободата која тебе ти пречи?

Како може на рибата да и’ пречи водата?
Како може на БОЖЈОТО Чедо да му пречи слободата?

Од една страна ги напаѓаш конзервативните општества, од друга страна се залагаш за истите (со изјавите низ другите теми). Секако дека тоа е твое право но би било фер да се решиш што е тоа кое навистина го сакаш.       

Се’ што е добро – и во либералните, и во конзервативните опшества – потекнува од Чистиот Извор!
Како би можел да не Го обожавам Небесниот ОТЕЦ и Неговиот Совршен ЗБОР?

А знаеш ли ти дека не си компетентен да ми делиш духовни совети на форумов, особено кога не сум те прашал?      

Ако сум го сторил тоа, тогаш сигурно затоа што не си ми сеедно!

Ти самиот повеќе пати рече дека не си достоен да ја примиш вистината и милоста Божја, а тоа значи дека ја немаш, а ако ја немаш како можеш на другите да им даруваш од вистината?      

Јас не сум достоен ... нити Чедо БОЖЈЕ да се наречам!

Јас – поради моите гревови во мојот антихристијански живот – не сум достоен нити лебот да го јадам, нити земјава да ја газам, ...!

Но, што мислиш Мајкл, зошто сум тоа што сум (?), зошто лебот го јадам, зошто земјава ја газам, ... зошто живеам ?

Фален и Славен да е ЕДИНСТВЕНИОТ Совршен и Милостив БОГ во Името и Срцето Исусово!

(Мајкл, дали ќе бидеш така љубезен и ќе ми посочиш, каде точно сум рекол дека не сум достоен да Ја примам Милоста и Вистината?)

Знам. Имам пријатели и роднини кои живеат по такви земји низ истокот.   
Но џабе е вербата ако нема реализација т.е. остварување.

Таквите земји би имале сосема друго уредување и однос кога западните земји би се однесувале навистина христијански. Тоа би била толку моќна реклама што голем број од тамошното население спонтано би го примил христијанството затоа што не би гледало опасност во него и би видело дека истото функционира добро.

Со оглед на тоа дека сето тоа не е случај, останува опасноста истокот да го проголта западот. А потоа ќе дојде крајот на многу нешта. Крајот ќе дојде и на истокот и на западот, на сите човечки небожествени творби. Дури тогаш Христовото царство на мирот ќе може да ја опфати целата планета Земја.       

Се сложувам дека многу “христијани“ воопшто не се однесуваат христијански и дека поради тоа грозно се искривува Совршената Слика на ВИСТИНАТА. Но тоа не го променува фактот дека тие “христијани“ хулат дури и на сопствените држави и уредувања, чии правни системи - за среќа – се изградени баш врз Новозаветната етика!

Баш таквите “христијани“ се тие кои најповеќе конвертираат во најразлични антихристијански идеологии и секти, меѓукои некои се прикажуваат себеси како “пријатели“ на Христос, а всушност се само волци во јагнешка кожа!

Секако дека не сакам (да живеам во такви земји), но ако сум заслужил ќе живеам. Не случајно некој се раѓа во одредена земја, не случајно некој може да замине од таму во друга а другиот не и тн.
Што сееме тоа ќе си жнееме, освен ако правовремено со Христова помош не се преобратиме и поправиме.

Мајкл, верата, делата, ... и спасението се – пред се’ - незаслужен дар на Небесниот ЦАР и затоа немаме баш никаква причина да се фалиме со нашите заслуги, со нашата вера, со нашите дела, ...!

Не смее човекот така абсолутно фаталистички да ги паушализира работите и да верува дека сите луѓе што живеат во такви земји (или услови) се самите криви, или пак дека сите оние кои што се болни и умираат (како на пример Св. Пророк Јов и неговите 10 дечиња) се исклучиво самите заслужни за таквата катастрофа!

Има некои работи кои се сокриени за сите оние кои не веруваат на Евангелието!

Затоа повеќекратно – и добронамерно - сум те замолил да не се воздигате (ти, твојата заедница и пророчица) над Чудесната Мудрост за Која сведочи Светото Писмо!

Не лути се!

А можеш ли ти таму од Швајцарија да ја видиш позитивната (Божјата) страна, на тоа што го кажувам?

Мислам дека можам .

Дали можеш барем во дел од своите изјави, евентуално во односот кон твоето семејство, колегите на работа и тн. да го препознаеш австро-германскиот „вегетаријанец„?

За жал, да!

Повеќе изгледа дека ти си тој што е огорчен на тероризмот и го мешаш со исламот.   

Во СВЕТЛИНАТА БОЖЈА – Која што Совршениот БОГ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус –воопшто нема тероризам и огорчување, туку само БЛАГОДАТ!

Затоа Го обожавам само СОВРШЕНИОТ БОГ - и Ислам – Кој што во Исус Христос ни се покажа !

А ти размисли пред да отвориш тема дали те интересира мислењето на дургите или намерата ти е да го презентираш своето его и да се правиш поважен од мудроста Божја?!       

Моето его и егото на другите, нешто многу не ме интересираат, бидејќи тоа нема иднина и времето им истечува, но МУДРОСТА БОЖЈА, МИЛОСТА БОЖЈА останува довека!

ХалелуЈАХ! 

Што туку така се однесуваш кон мене... а и со другите членови на форумот.
Не се лути што вака директно ти кажувам, но не се забележуваш себе си самиот.   

Sorry

in Time & Eternity!

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2011 во 13:12

Мајкл, дали тие јасно дека стариот завет е сенка од Словото БОЖЈЕ, за Кое прекрасно сведочат - Вистинските Апостоли и следбеници во - Новозаветните Списи?!
А дали ти е тебе јасно дека таму каде што има светлина нема сенки?

Што би му одговорил ти на некој што се подготвува да се разнесе себе си во полн автобус, ако тој ти каже дека неговата постапка е само сенка од Словото Божје?

Знаеш ли дека земјите во кои правните системи се изградени врз Новозаветната Етика, владее најголемата слобода на избор и слободно движење, со која неможе да се спореди ниедна друга земја од друга култура?
Слободата која тебе ти пречи? Од една страна ги напаѓаш конзервативните општества, од друга страна се залагаш за истите(со изјавите низ другите теми). Секако дека тоа е твое право но би било фер да се решиш што е тоа кое навистина го сакаш.

Знаеш ли дека ти лично би требал да бидеш за многу работи на БОГА благодарен,

Ти самиот повеќе пати рече дека не си достоен да ја примиш вистината и милоста Божја, а тоа значи дека ја немаш, а ако ја немаш како можеш на другите да им даруваш од вистината?

меѓу кои и дека тие дадено (допуштено) да смееш да живееш во една таква земја - со една таква власт - која што не ги линчува, затвара (и малтретира) нејзините критичари и неистомисленици?

Знаеш ли што се случува со луѓето - во многу земји ширум светот - кои сакаат да веруваат на Христос како што е посведочен во Новиот Завет?
Знам. Имам пријатели и роднини кои живеат по такви земји низ истокот.
Но џабе е вербата ако нема реализација т.е. остварување.

Таквите земји би имале сосема друго уредување и однос кога западните земји би се однесувале навистина христијански. Тоа би била толку моќна реклама што голем број од тамошното население спонтано би го примил христијанството затоа што не би гледало опасност во него и би видело дека истото функционира добро.

Со оглед на тоа дека сето тоа не е случај, останува опасноста истокот да го проголта западот. А потоа ќе дојде крајот на многу нешта. Крајот ќе дојде и на истокот и на западот, на сите човечки небожествени творби. Дури тогаш Христовото царство на мирот ќе може да ја опфати целата планета Земја.

Сакаш ли да живееш во една таква - фашистичка - земја?       
Секако дека не сакам, но ако сум заслужил ќе живеам. Не случајно некој се раѓа во одредена земја, не случајно некој може да замине од таму во друга а другиот не и тн. Што сееме тоа ќе си жнееме, освен ако правовремено со Христова помош не се преобратиме и поправиме.

Можеш ли малку да го видиш и позитинвото во твојата “христијанска“ околина, или можеби си веќе до толку огорчен, како што пред некоја деценија беше еден германско/австриски вегетаријанец огорчен од евреите?
А можеш ли ти таму од Швајцарија да ја видиш позитивната(Божјата) страна, на тоа што го кажувам?

Повеќе изгледа дека ти си тој што е огорчен на тероризмот и го мешаш со исламот.

Размисли малку повнимателно и подлабоко!
А ти размисли пред да отвориш тема дали те интересира мислењето на дургите или намерата ти е да го презентираш своето его и да се правиш поважен од мудроста Божја?!

п.с. Јас сум многу добро свестен за “христијанските“ дефицити, но тоа воопшто не ми дава за право да се однесувам антихристијански и да бидам огорчен врз се' што се'уште не Ја достигнало Христовата потполна Духовна форма!
Што туку така се однесуваш кон мене... а и со другите членови на форумот.
Не се лути што вака директно ти кажувам, но не се забележуваш себе си самиот.

Изменето од Majkl - 10.Мај.2011 во 13:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 23:32

Сакам да речам дека христијанскиот свет би требало да живее според Христовите вредности а не да се потпира само на голата верба во Исус и верските списи. Едно е да зборуваш пофално за храната и доброто готвење, друго е да земеш самиот да говтиш.

...

Кога христијаните навистина би се однесувале христијански(барем мнозинството) речиси автоматски ќе престанат насилствата насочени кон тнр. христијански земји, затоа што оние кои тоа го диригираат од невидливите светови нема да имаат повеќе пристап до луѓето.

...

А што мислиш од каде им била инспирацијата? Си го читал стариот Завет од Библијата? Арапскиот свет уште тогаш имал честа комуникација со христијаните и евреите од тоа време.

Мајкл, дали тие јасно дека стариот завет е сенка од Словото БОЖЈЕ, за Кое прекрасно сведочат - Вистинските Апостоли и следбеници во - Новозаветните Списи?!

Знаеш ли дека земјите во кои правните системи се изградени врз Новозаветната Етика, владее најголемата слобода на избор и слободно движење, со која неможе да се спореди ниедна друга земја од друга култура?

Знаеш ли дека ти лично би требал да бидеш за многу работи на БОГА благодарен, меѓу кои и дека тие дадено (допуштено) да смееш да живееш во една таква земја - со една таква власт - која што не ги линчува, затвара (и малтретира) нејзините критичари и неистомисленици?

Знаеш ли што се случува со луѓето - во многу земји ширум светот - кои сакаат да веруваат на Христос како што е посведочен во Новиот Завет?

Сакаш ли да живееш во една таква - фашистичка - земја?       

Можеш ли малку да го видиш и позитинвото во твојата “христијанска“ околина, или можеби си веќе до толку огорчен, како што пред некоја деценија беше еден германско/австриски вегетаријанец огорчен од евреите?

Размисли малку повнимателно и подлабоко!

Поздрав

п.с. Јас сум многу добро свестен за “христијанските“ дефицити, но тоа воопшто не ми дава за право да се однесувам антихристијански и да бидам огорчен врз се' што се'уште не Ја достигнало Христовата потполна Духовна форма!

Изменето од spiros - 10.Мај.2011 во 00:08
in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.