|
Дали најдоброто допрва доаѓа? |
Внеси реплика | страница <1 789 |
Автор | ||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zivotot, zivejte go zivotot.
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Те молам не ми замерај што ова ќе го пишам сега, бидејќи твоиве зборови ме подсетија на еден Доктор Примариус. Кога бев малечок, во месната болница добив една редовна вакцина. Но вакцината се искомплицира, раката ми поцрвене, па ми “поцрна“ и ме пратија в главниот град. Кога дојдов таму, на влезот од болницата имаше една табла на која пишуваше дека медицинските уреди се дар од една швајцарска фондација. Во тоа време неможев баш да ја разликувам таа средноевропска земја со северноевропската шведска. Одкако и таму докторите неможеа чаре да ми најдат, со еден шофер и еден Доктор примариус - чие име сега не го публицирам - одевме во една уште поголема болница, на испитување и сликување. Еднаш кога се враќавме докторот го советуваше шоферот - велејќи му одприлика - вака: “Живеј го животот ... јади, пиј, ... што ќе фатиш *** ... зошто тоа ќе ти остане!“ Се надевам дека ти со твоето советување, не го мислеше истото и не учеше нешто поинаку од она што Го учи и советува Евангелието БОЖЈЕ. Така? Поздрав п.с. Сите луѓе заедно да бидеме благословени и да го живееме животот како што Совршениот БОГ - во Господа Исуса Христа - рекол и покажал! Амин! Изменето од spiros - 11.Мај.2011 во 23:39 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zivotot Spirose brate, Zivej go zivotot onakov kakov e, sekoj den e dar od Boga i moze da e posleden. |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тогаш - брате - имаме една многу добра причина повеќе, да го живееме животот баш како што Совршениот БОГ - во Исуса Христа - ни кажа и покажа! Така? Одсрце ти го посакувам тебе, на твоите и на сите луѓе - како што го посакувам себеси и на моите - најдоброто. Амин! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Amin ! |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е ај, амин! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kreatorot ja sozdal svojata Kreacija kako neshto najdobro. A bidejki najdobroto e sozdadeno od Nego toa ne se gubi tuku postoi vechno. A shtom e taka, najdobroto sekogash postoi SEGA pred nas. Samo treba da go vidime. Koj go videl se prosvetlil. Koj ne go videl... kje cheka. No toa e tuka. SEGA. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 08:36 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
alf, da se prochita neshto ili da se slushni od nekogo e edna rabota, a da se razbere e sosem drugo.
I site problemi vo svetov nastanuvaat od nerazbiranje na neshtata. Zatoa postoi patenjeto. I zatoa prosvetluvanjeto, spasenieto ili stanuvanjeto kako deca ( nekolku pati ti posochiv deka toa ne e "stanuvanje dete" ) ne e lesna rabota i malkumina toa kje go postignat. Ne postoi nikakvo masovno spasuvanje, prosvetluvanje, stanuvanje prv od posleden i stanuvanje kako dete. Takvo neshto ne postoelo, ne postoi i nema da postoi. Isus ne umre za toa. Portata e tesna i malkumina kje minat niz nea. Toa se negovi zborovi, a ne moi... Sekoj treba da se izbori samiot za sebe si... a ti prevrtuvaj ja slikata kako shto miluvash da ti bide poubava. Изменето од Messenger - 21.Мај.2011 во 19:52 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |