IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали најдоброто допрва доаѓа?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали најдоброто допрва доаѓа?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2011 во 22:00
S'e ni e pristapno SEGA.

Samo treba da go pronajdeme i da se izborime za TOA bidejkji nikoj nema da ni go donese na posluzhavnik... toa nema da go stori nitu Isus, nitu Buda, mitu Mahavira, nitu Pavle, nitu Petko, nitu Stanko.

Tie mozhat samo da ni go posochat patot, no nie samite mora da go izodime.

Inaku, zoshto Isus tri godini gi ucheshe apostolite? Ako samo trebalo da se cheka i da se veruva vo nekakvo negovo idno doagjanje, so koe po avtomatizam kje se dobilo spasenie, togash znachi seto onoa uchenje i patenje bilo vetar i magla, gubenje vreme po bliskoistochnata prashina.

No lugjeto sekogash bile takvi... sekogash mechtaele samo so posakuvanje i veruvanje da se zdobijat so onoa shto bi gi napravllo zadovolni i srekjni... i taka vojnikot sekogash posakuval i veruval deka vojniot rok kje mu bide skusen, razbojnikot deka kje bide najden za nevin, a orospijata deka kje bide proglasena za svetica.

I site tie se podgotveni da chekaat kolku shto treba samo da se zdobijat so posakuvanoto... ... i ushte ako nekoj im rekol deka tokmu taka kje bide samo ako cvrsto veruvaat vo toa...

... togash kje chekaat.   

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2011 во 22:16
Se sl*gam so Messenger.

Covekot moze se, se e tuka, sega...

Изменето од Templarius - 07.Мај.2011 во 22:17
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 01:20

Милоста БОЖЈА, Мудроста БОЖЈА (Христос) е многу повеќе од се' што човекот (или било кое друго битие) може да помисли, сознае, осознае, стори, ...!
Таа е повеќе од сите Ангели, Пророци, Аватари, Бодисатви, Кралеви, Филозофи, Психолози, ... но повеќе дури и од сите умни модератори, заедно!

Денот допрва доаѓа кога сите тоа ќе го сватат, осознаат, ... и на Совршената Вистина ќе се поклонат!

Му посакувам на секој човек, на секоја душа, ... со секое чукање на срцето, со секој здив, со секој чекор, ... овде и сега, да се приближи до Милоста БОЖЈА, до совршеното овде и сега, до Совршената Алфа и Омега, Која е поголема од секој несовршен човечки ум, секоја несовршена филозофија, секоја несовршена институција, секоја несовршена религија, ... !   

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Se sl*gam so Messenger.

Covekot moze se, se e tuka, sega...

Баш се'?    

А бе навистина, може би можел сега (овде) да јадам и од праскине што ми се во дворон (пред куќа), но многу се зелени, и, ако овдешниве - сегашниве - праски би ги јадел, тогаш најверојатно брзиот воз за в "венеција" би морал да го “фатам“.   

Изменето од spiros - 08.Мај.2011 во 01:22
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 06:18
Originally posted by spiros spiros напиша:

Денот допрва доаѓа кога сите тоа ќе го сватат, осознаат, ... и на Совршената Вистина ќе се поклонат!

E dobro de, koja e taa Совршената Вистина koja denes ja nema i utre doprva kje dojde ?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 08:03
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Денот допрва доаѓа кога сите тоа ќе го сватат, осознаат, ... и на Совршената Вистина ќе се поклонат

E dobro de, koja e taa Совршената Вистина koja denes ja nema i utre doprva kje dojde ?

Аааа не, не Меси, Спирос не рече „утре“, туку само допрва.плазење
Ама тоа „допрва“ (= „утре“) евреите го чекаат едно 5-6 илјади години. Ако е за утеха, христијаните само 1981 година (2011-30 = 1981)

Но, што се неколку илјади години во споредба со вечноста на совршената вистина, на мудроста, на светлината, на љубовта, на ... (да не пропуштив некој епитет за Него?)голема%20насмевка
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 11:12

Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Аааа не, не Меси, Спирос не рече „утре“, туку само допрва.плазење Ама тоа „допрва“ (= „утре“) евреите го чекаат едно 5-6 илјади години. Ако е за утеха, христијаните само 1981 година (2011-30 = 1981)Но, што се неколку илјади години во споредба со вечноста на совршената вистина, на мудроста, на светлината, на љубовта, на ... (да не пропуштив некој епитет за Него?)голема%20насмевка

Денот доаѓа кога   с и т е   очи ќе се отворат за   С о в р ш е н а т а    В и с т и н а !

Ете, иде - од висините - со облаци,
и ќе Го види секое око,
и оние што Го прободоа;
и ќе се расплачат пред Него сите племиња на земјата ...
... а врз домот Давидов и врз жителите ерусалимски ќе излијам Дух на Благодат и Милост,
и тие ќе погледаат на Него, Кого тие Го прободоа,
и ќе плачат за Него, како што се плаче за Еднороден син,
и ќе жалат како што се жали за Првороден!

(Откр. 1:7 + Захар. 12:10)

Совршениот БОГ да го Благослови Авраам, Исаак, Израил и да не го заборави Исмаил ...

... во Името и Срцето Исусово

Амин !

Изменето од spiros - 08.Мај.2011 во 23:09
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 21:42
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Денот допрва доаѓа кога сите тоа ќе го сватат, осознаат, ... и на Совршената Вистина ќе се поклонат

Аааа не, не Меси, Спирос не рече „утре“, туку само допрва.плазење Ама тоа „допрва“ (= „утре“) евреите го чекаат едно 5-6 илјади години. Ако е за утеха, христијаните само 1981 година (2011-30 = 1981)Но, што се неколку илјади години во споредба со вечноста на совршената вистина, на мудроста, на светлината, на љубовта, на ... (да не пропуштив некој епитет за Него?)голема%20насмевка

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 23:16

Денот доаѓа кога   с и т е   очи ќе се отворат за   С о в р ш е н а т а    В и с т и н а !

Dobro, bez postojani povtoruvanja na opshti frazi i citati od Biblija, kazhi koja e taa С о в р ш е н а т а    В и с т и н а koja sega ne postoi, a kje se pojavi vo idnina za da ni gi otvori ochite?

Koja e taa?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 23:33
Probav i jas. Go prashav mnogu pati. No sem frazi nema da dobiesh konkreten odgovor (licno od nego).
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 00:19

Dobro, bez postojani povtoruvanja na opshti frazi i citati od Biblija, kazhi koja e taa С о в р ш е н а т а    В и с т и н а koja sega ne postoi, a kje se pojavi vo idnina za da ni gi otvori ochite?

Koja e taa?

С о в р ш е н а т а    В и с т и н а    одсекогаш постоела, постои и ќе постои, но се'опфатното будење за Неа, исполнувањето на сите нејзини Пророчанства и Нејзината потполна Владавина (секаде и во се'),
д о п р в а   д о а ѓ а !!!

(Откр. 22:20)

Изменето од spiros - 09.Мај.2011 во 00:22
in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 02:36
OK, znachi dojdovme do neshto - С о в р ш е н а т а    В и с т и н а postoela, postoi i kje postoi i nema da dojde nekogash vo idnina.

E sega, koja e taa С о в р ш е н а т а    В и с т и н а ? Dali ja znaesh? Dali si zapoznaen so nea?

Изменето од Messenger - 09.Мај.2011 во 02:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 13:38

OK, znachi dojdovme do neshto - С о в р ш е н а т а    В и с т и н а postoela, postoi i kje postoi i nema da dojde nekogash vo idnina.

С о в р ш е н а т а    В и с т и н а    постоела, постои и секогаш ќе постои!

С о в р ш е н а т а    В и с т и н а    била, е', и секаде (во се') на потполна власт, допрва ќе дојде!

Ако човек има барем малку внимателност и вистинска свест, тогаш засигурно набрзо ќе се разбуди за тоа, дека : Најдоброто, потполно - секаде и во се' - допрва доаѓа!   

Но, пред секаде и во се' најдоброто да дојде, прво ќе се исполни се' што е од Совршениот БОГ во Христа ГОСПОДА - преку Светите Пророци и Апостоли очевидци - кажано !

С о в р ш е н а т а    В и с т и н а,   набрзо и потполно - секаде во се' - победува !    

ХалелуЈАХ!!!

E sega, koja e taa С о в р ш е н а т а    В и с т и н а ? Dali ja znaesh? Dali si zapoznaen so nea?

Љубовта БОЖЈА, Милоста БОЖЈА, Мудроста БОЖЈА - во ГОСПОДА Исуса Христа отелотворена - е Таа Совршена ВИСТИНА, Таа тесна небесна Врата, Која е ширум отворена!

Таа мене - и се' - потполно ме познава
Само преку Неа, *Тајната - потполно - се осознава!

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Probav i jas. Go prashav mnogu pati. No sem frazi nema da dobiesh konkreten odgovor (licno od nego).

Кој верува дека Сведоштвото за     С о в р ш е н а т а    В и с т и н а      се само празни фази, тој е потполно невнимателен и на нешто многу важно не пази!

Внимание, внимание, ... човековото невнимание има големо - негативно - влијание!
Кој на Милоста БОЖЈА не внимава,
Кој на Мудроста БОЖЈА не пази
Неговиот грев - скапоценото - го гази!

Изменето од spiros - 09.Мај.2011 во 13:54
in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 14:30

С о в р ш е н а т а    В и с т и н а    постоела, постои и секогаш ќе постои!

С о в р ш е н а т а    В и с т и н а    била, е', и секаде (во се') на потполна власт, допрва ќе дојде!

Љубовта БОЖЈА, Милоста БОЖЈА, Мудроста БОЖЈА - во ГОСПОДА Исуса Христа - е Таа Совршена ВИСТИНА!

Таа мене - и се' - потполно ме познава
Само преку Неа, *Тајната се сознава!

Znachi zakluchivme deka С о в р ш е н а т а    В и с т и н а odsekogash postoela bidejki se naogja nasekade i vo s'e, vkluchuvajkji ne i site nas.

Ako e taka, togash kako doprva kje dojde ?

Ako s'e ushte velish deka doprva kje dojde togash znachi ti ja znaesh koja e taa, si ja osoznal, pa zatoa tvrdish deka s'e ushte ne e dojdena, neli ?

Toa znachi deka ti si razbudeniot, ti si onoj koj ja osoznal taa С о в р ш е н а т а    В и с т и н а i avtoritativno ja nagovestuvash deka doprva kje dojde.

Neli?

Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 14:54

Da ne misli Spiros, na kolektivno budenje(prosvetluvanje)??? Dali toa e vozmozhno, Spiros???

Ako e taka, togash, bogami kje se nachekame...zarem ne e individualno???

Vistinata e vo Nas! Ne mozheme da ja barame "nadvor" od Nas! Iako Taa postoi sekade i vo se.
Kako kje go promenime svetot, ako prethodno ne pochneme od sebe???

Mozhe li plodot da padne, ako predhodno ne sozree?

Изменето од viktorija123 - 09.Мај.2011 во 15:15
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,656 секунди.