|
Дали е поважно семејството или кариерата |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka e kejt
vazni ste vie samite kako licnost....vo vas samite e semejstvoto i karierata i druzenjeto i karanejto i sakanjeto, pogledot kon samite sebe ke otkrie kade poveke...
|
||
vivi
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кејти ќе помини, ќе не боцни само и сите ќе се запалиме наеднаш... ко и стално
Ако некој смета дека нема да има доволно време за деца, не мора да ги прави. Ако некој нема 4 сати од денот да издвои за да ги помини дома ,тој /таа џабе е во брак ко живее в канцеларија. Имам еден познаник, повозрасен (40тина) ... Човеков е генијалец. Реставратор досега каков што нема, прави нешто од ништо и од распадната кола прави новa. Е секако , си бара жртва... најголема е времето и приватниот живот. Троши по 13-14 часа на работата... Тоа не ти дозволува ни да создадеш ни да одржуваш семејство. И ете ,тој си се одлучи дека најмногу си ја сака работата (иако не е некоја во која што може да градиш некоја кариера), дека тоа го исполнува и му е доволно. Ако ти е доволна работата за да бидиш исполнет целосно и не гледаш потреба за семејсто, подобро не го основај отколку да страдаат децата за времето на мама и тато и да пораснат покрај баба му или по целодневни престои со воспитувачки. За моиве глувци (така си ги викам домашниве) семејството беше и е најглавното нешто во животот и си се откажаа од градење некаква голема кариера . Е , сега сваќам колку ми значи тоа што секогаш биле полни со трпение и што работниот ден нивни завршувал точно во 3 и после тоа работата немала никакво мешание ( сеа ок, некогаш ќе си донесиш нервоза од таму, ама не и материјал за работење), што длабоко се одрази и на моето созревање како личност. Многу повеќе ми значи тоа од колку што би ми значел Honda Shadow или што знам какви ти други тракатанци. И така... Ааа.... за мене... има време, ќе се одлучува допрва што ќе се случува понатаму |
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
volksi., dobro e dte shtom priznavash chesno od tebe., dodushe i nie ponekogash ve narekuvame domashni milenichinja ama aj neise
|
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
semejstvoto pred se
|
||
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
istoto i jas bi go rekol ...semejstvoto ama bas pred se... |
||
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
||
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
haha sea sum povozrasna imam 13.5 god a ne ko togash 10.5 |
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
semejstvoto na prvo mesto .........zdravi semejni relacii >>>>>>>>>>>uspeshna kariera
|
||
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Postojat luge na koi ne im e bitno ni ednoto ni drugoto... i si lokaat rakiice ili pivo pred koperacija
|
||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i dvete
Изменето од lotus flower - 20.Август.2018 во 00:09 |
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Semejstvoto e najvazno! No, uspesnata kariera doprinesuva semejstvoto da ima podobri uslovi za ziveenje.
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,i dvete ,,,nema kariera bez semejstvo,,,
,,,lichnata kariera kako prodolzhena raka na semejnata kariera,,,duri i samootkazhuvanjeto e uspeshnost na sopstven vlog vo lichnata kariera,,, ,,,lichna kariera>vlog vo semejnata kariera=uspeh,,, ,,,no edno ne zaboravajte,,,ke bidete del od semejstvoto no toa nema da bide del od vas,,, |
||
|
||
SVOJA
Сениор Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сето зависи за каква кариера станува збор.Постојат амбиции и желби за достигнување на целта каде мора да трпи семејството,значи мора да отпатуваш ,мора да си отсутен на недела дена мора во исто време да си и таму и ваму .Со еден збор многу очекувања на работен план зависат од тебе и се концентрираш исклучиво на работата е тогаш кариерата е на вистински пат но семејството трпи.И постојат работни места(кариера) која лесно може да се граде во тие 8 работни саати а потоа му обрнуваш внимание на децата на семејството е тогаш е полесно.
|
||
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |