|
Првиот Македонец, каде цела влада му дојде на пушт |
Внеси реплика |
Автор | |
Klucarot
Група Регистриран: 12.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Мај.2011 во 20:37 |
Скопјанец е веројатно е еден од ретките, ако не и првиот Македонец кој
ја имал честа неговата нова канта за ѓубре во дворот да му ја пуштаат во
употреба министри, градоначалници и директори.
Најпрво вицепремиерот Ставревски ја потчукна кантата од грчкиот производител за да види дали е квалитетна. „Добра е кантата“, рече Ставревски. А потоа следеше примопредавањето. Првата од 60 илјади нови канти, свечено се пушти во употреба во двор во Кисела Вода. Канти се пуштија уште во неколку дворови. За Ставревски ова значело подобрување на стандардот на граѓаните, советничката на град Скопје Есма Реџепова, унапредување на хигиената. Како кантите ќе го подобрат стандардот? „Наместо граѓанинот да вложи 800 денари од неговиот сопствен буџет, Градот Скопје ги дава тие 800 денари да се купи таа канта“, вели Зоран Ставревски, министер за финансии. „Како член на ВМРО-ДПМНЕ, сигурно ќе го поддржам, хигиената е голема работа, да се заблагодарам министерството што на граѓаните ќе им направи подобри и почисти услови да живеат“, рече Есма Реџепова, советник во град Скопје. „Важно е дека ние постигнавме цена, која што сметаме дека е многу поволна, овие импровизирани садови нема да ги има, ќе имаме нов добар систем“, изјави Коце Трајановски, градоначалник на Скопје. Новите канти за отпадоци чинат околу 800 илјади евра и се обезбедени од кредит од светската банка. Ги изработи грчка фирма. А Бесплатно ќе бидат поделени во 20 општини на луѓето кои немаат канти. Мене стварно не ми е јасно до кога ке се води ваква политика ... До сега со тоа официјално сечење на црвената лента се отвараа најразлични објекти а сега изгледа дека парите од ММФ ке бидат користени за кампања, па навиките за сечење ленти ги префрлија на нешто друго ... канти фонтани и така натаму.. Смешно дури !!! Манипулациите продолжуваат и не не ми е јасно како со овие канти ке се подобри стандардот на народот ?!?! Зарем не е потребен економски растеж за тоа ?! Зарем може да се постигне со канти ?? |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е што да кажеме на темава? Помпезното и официјално пуштање на кантите во употреба за мене е гаф на месецот. Вакви бруки не смеат да си дозволат министри или високи претставници од Владата. Со сета сериозност, небаре сечеа лента на отварање на некој капитален објект. (А и ти па малку си претерал/а со насловот, сепак беше еден министер + градоначалник.) |
|
pravicen
Нов член Регистриран: 03.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahahahahahaahh abe sto da se ocekuva odl ugje so sadat palmi zosto se osekjaat ko vardar da e more, vidi gi izveani , kakvi luge ni ja vodat drzavata sea i kanti otvaraaat ko komunalna higiena se umesto da krojat drzavni politiki i nadvor od drzavava da gi vrakame prijatelite so gi izgubivme sramota rezil. Ova e vlada so najmnogu gafovi... za greota
|
|
Klucarot
Група Регистриран: 12.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хахахах многу ми беше смешно .. еноставно неможев а да не ја споделам оваа вест на форумов .... "Добра канта" - рече Ставревски хахахахаха
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И онака темава е бурлеска, па ќе си дозволам малку офтопик Дали навистина сметаш дека палми растат само покрај море? Слушнал ли некој дека видот на палма кој е посаден крај Вардар (дури 15 дрвца еееј) успеваат и виреат и во Канада, Шкотска, Швајцарија и многу други места кои ниту имаат мориња ниту се со медитеранска клима? |
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So ogled kolku djubre ima po gradot i te kako podelbata na kantite e kapitalna rabota za gradot.
A na pro sdsm strukturite se im e smesno, ako ako samo smejte se, 5 juni se nablizuva. Koj posleden se smee najslatko se smee. |
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заборави (ли) да ги (овде) споменеш и ПАЛМИТЕ насадени на Булеварот Маршал ТИТО во Струмица..и (од) чиј богат (слушам) род е еден од значајните ставки во преполниот градскиот Буџет на Општината , каде што крадоначалник е другарот Зајко Кук*рајковски....чинам дека беше оној со повитканата кичма?
И кој ќе (во меѓувреме) ...и ЈАДЕЛ ЖИВИ ЛУЃЕ..наместо бананите од Маршал Тито булеварот
Изменето од novace - 04.Мај.2011 во 10:46 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум ги заборавила Ги спомнав на друга тема, а тука ептен ојдовме офтопик, да се вратиме на кантите за отпад. |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАНТИТЕ ..се едно од средствата за собирање ,пренос и складирање на децениското ЃУБРЕ насобрано во Македонија..
Затоа и „целата„ ВЛАДА им посветува вакво внимание..наскоро... после завршеток на изборниот циклус ...ќе видите со каков интензитет ќе се очисти се што е изгнасено во минатото
Изменето од novace - 04.Мај.2011 во 10:59 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тудеј ис мај деј Ве молам за разбирање, не ми го расипувајте со дополнително... ѓубре за чистење. Немам јас гратис канта од владата. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јадни ли ние кога владата почна да дели канти за отпадоци, односно оние кои ние ги плативме преку нелогичните цени на сметките.Која ја логита за вода да плаќаме 200...3000 денари а за ѓубре 400...500. Ај оние што сме повеќе членови некако ајде, ама оние со по 1 член. Се зборува за случај на суд кој бил ослободен кога одбил да плати 400 денари ѓубретарина.Логично му било објаснението- дека една кеса ѓубре може да си ја однесе сам со точак до Дрисла.
А и која е правдата спрема оние кои претходно си ги купиле. Значи владата за едни мајка, за други маќеа?! |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |