IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали најдоброто допрва доаѓа?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали најдоброто допрва доаѓа?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
Автор
Порака
Reformator Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 04.Јануари.2011
Статус: Офлајн
Поени: 20
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Reformator Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2011 во 22:06
Да!
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2011 во 23:00
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Nadezh...taa posledna umira. ...

Навистина, надежта на овој свет - надежта на светските религии, филозофии, светогледи ... - е таа што последна умира, но, има една Совршена Надеж - во Христа - Која е безкрајно поголема од религиите, филозофиите, светогледите, ... на овој свет, а таа е вечна, таа е безсмрттна, ја надживува и ја победува смртта!

ХалелуЈАХ!

Најдоброто допрва доаѓа! Верувај и' на Совршената Вистина повеќе од на секој човечки или ангелски непокорен ум!

Има тела небесни и тела земни, но друг е блесокот на небесните и друг на земните;
друг е блесокот на сонцето; друг е блесокот на месечината,
инаков е, пак, на ѕвездите; па и ѕвезда од ѕвезда по блесокот се разликува.

Така е и со воскресението на мртвите: се сее за распаѓање; воскреснува во нераспаѓање;
се сее во бесчестие - воскреснува во слава;
се сее во немоќ - воскреснува во сила;
се сее тело душевно - воскреснува тело духовно.

Ако има тело душевно, има и тело духовно.

Па така е и напишано: „Првиот човек Адам стана жива душа”, а последниот Адам - животворен дух.

Но не е прво духовното, туку душевното, а потоа духовното.

Првиот човек е од земја, земјен; вториот човек е Господ од небото.
Каков е земјениот, такви се и земјените; и каков е Небесниот, такви се и небесните;
и како што го носиме ликот на земјениот, така ќе го носиме и образот на Небесниот.

А ова ви го велам, браќа, дека телото и крвта не можат да го наследат царството Божјо,
ниту распадливоста ја наследува нераспадливоста.

Еве, тајна ви кажувам; сите нема да се упокоиме, туку сите ќе се измениме, одеднаш, за еден миг на око, на последната труба: зашто ќе затруби, и мртвите ќе воскреснат нераспадливо, а ние ќе се измениме; зашто распадливото треба да се облече во нераспадливост, а смртното - да се облече во бесмртност.
А кога ова распадливо ќе се облече во нераспадливост, и она смртното - во бесмртност, тогаш ќе се збидне зборот напишан:

„Победата ја проголта смртта”!
„О, смрт, каде ти е осилката?“
„О, смрт, каде ти е победата?”

(1 Епистел до Коринтјаните, глава 15)

Изменето од spiros - 25.Април.2011 во 23:30
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2011 во 23:55
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 08:34
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2011 во 17:00

Kojznae ushte kolku kje go barame i chekame najdobroto...

A da pochneme da go zhiveeme! Tuka , Sega

Изменето од viktorija123 - 26.Април.2011 во 17:05
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2011 во 17:06
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Kojznae ushte kolku kje go barame i chekame najdobroto...

A da pochneme da go zhiveeme! Tuka , Sega

Da pocneme da go ziveeme ova sto sega go imame dodeka ne dojde najdobroto да големо%20гушкање
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2011 во 20:39
аплауз
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2011 во 21:21
Tuka sega pred i posle ovaa, coveshtvoto ziveelo i ce zivee vo najdobroto i najloshoto, coveshtvoto ja ima silata da gi napravi rabotite podobri i poloshi. Taka da sega i tuka e se sto ni ostanuva.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Април.2011 во 23:37
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Da pocneme da go ziveeme ova sto sega go imame dodeka ne dojde najdobroto да големо%20гушкање

Така е, брате КингДавиде! Како што е веќе кажано, сите коишто се разбудиле за Христа, во ними веќе е започнато најдоброто, а и ќе биде - преку Милоста БОЖЈА - во даденото време и довршено, тоа што е од БОГА започнато !

Еве, сега е времето благопријатно; ете, сега е денот на спасението!

(2 Коринтј. 6:2)

Интересно е да се примети дека во *Тајната на Мудроста БОЖЈА (и синболиката на Нејзиниот крст) не е сокриено само БОЖЈОТО, Небесното, ... (вертикалата), туку и човечкото, земјиното, ... (хоризонталата).
*ТАА Тајна во Него на прекрасен начин се' соединува што не се противи на Милоста БОЖЈА.
ТАА го сочинува БОЖЈИОТ се'опфатен Плус [+], значи она тајанствено (и тесно) Чудесно нешто, кое Единствено го повржува Небото со земјата - но и прошлоста со иднината - и е единствена моќна се' да трансформира (се' Ново да изгради)!

Исус Христос е ист вчера, и денес, и во вечни векови.

(Еп. Евреите 13:8)

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Tuka sega pred i posle ovaa, coveshtvoto ziveelo i ce zivee vo najdobroto i najloshoto, coveshtvoto ja ima silata da gi napravi rabotite podobri i poloshi. Taka da sega i tuka e se sto ni ostanuva.

БОЖЈАТА Алфа и Омега е безкрајно поголема од антихристијанското човештво, неговото тука и неговото сега!

... Светот е минлив и похотите негови, а оној што ја извршува волјата Божја, останува довека!

(1 Јован 2:17)

Изменето од spiros - 27.Април.2011 во 23:59
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2011 во 23:31
Originally posted by spiros spiros напиша:

БОЖЈАТА Алфа и Омега е безкрајно поголема од антихристијанското човештво, неговото тука и неговото сега!

... Светот е минлив и похотите негови, а оној што ја извршува волјата Божја, останува довека!

(1 Јован 2:17)

Se soglasuvam da kazeshe deka muslimanite, evreite i sto jas znam se uste koi se antihristijanski no CELOTO coveshtvo ... ma daj te molam.

Изменето од Templarius - 01.Мај.2011 во 23:33
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2011 во 00:05

Се мисли на сите во светот кои со збор и дело се против Евагелието на Милоста БОЖЈА (Христос)!

Разбираш?

Изменето од spiros - 03.Мај.2011 во 00:22
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2011 во 21:21
Originally posted by spiros spiros напиша:

Се мисли на сите во светот кои со збор и дело се против Евагелието на Милоста БОЖЈА (Христос)!

Разбираш?

Znaci onoj koj ne veruva i toa go iskazuva, e antihristijanin, no sto e so mnogu ateisti koi se prekrasni ludje i koi ne mislat nishto losho samo ete ne veruvaat .. Ili pak ima nekoi sto veruvaat samo sto ne veruvaat na evangelieto kako sovrshena vistina za hristijanstvoto i nashata religija.

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2011 во 22:06

Dobro prashanje koe, na strana shto vechno se postavuva megju lugjeto, postojano se povtoruva i na na forumov.

Odsekogash mi bilo fascinantno kako sekoj vernik e ubeden deka tokmu negovoto veruvanje e onaa vistinskata, apsolutnata, sovrshenata milost Bozhja, Vistinskoto Evangelie... i site drugi se vo zabluda i se del od antihristijanskoto choveshtvo.

Fala Bogu shto Kreatorova Ljubov e beskrajna, pa mozhe site da ne zdomi.големо%20гушкање

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2011 во 00:01

Znaci onoj koj ne veruva i toa go iskazuva, e antihristijanin, no sto e so mnogu ateisti koi se prekrasni ludje i koi ne mislat nishto losho samo ete ne veruvaat .. Ili pak ima nekoi sto veruvaat samo sto ne veruvaat na evangelieto kako sovrshena vistina za hristijanstvoto i nashata religija.

Темпо, Мудроста БОЖЈА, Милоста БОЖЈА (тоа е Вечното Евангелие, кое) е Првороденото и Уникатно Чедо БОЖЈЕ!

Зошто еден вистински прекрасен, нормален и духовно здрав човек би требал да Му се противи?

Размисли !

... плодот на Духот е: љубов, радост, мир, долготрпеливост, благост, добрина, верност, кротост, воздржливост. Против такви нема закон.

(Галатј. 5:22)

п.с. Прекрасните луѓе - за коишто зборуваш ти - доколку се навистина прекрасни, тие се надарени луѓе и се баш тие кои што би требале највеќе да се благодарни на Милоста БОЖЈА!

п.п.с. За неблагодарните - и пред се' гордите - луѓе, во одредени македонски краишта се вели: “Се најала вошка - напрчила опашка!„    

Изменето од spiros - 04.Мај.2011 во 00:47
in Time & Eternity!

Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2011 во 20:53

A ce saka li nekoj da pojasni sto se podrazbira pod najdobro????
Znaci ce cekame neshto a ne znaeme shto ????

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

... 
A ako nekoj saka da cheka nekoj neshto da mu donese...togash neka cheka.

Токму тоа чекање ги одржува религиите.
Во секоја религија се очекува нешто добро.
- евреите сеуште го очекуваат месијата
- христијаните го очекуваат судниот ден (т.е. враќањето на Исус)
- будистите се надеваат на нирваната
... ... ...
Доколку не постои ова очекување, оваа тежнеење, оваа желба за некоја утешителна промена на постоечката (лоша!) ситуација, едноставно религијата како таква ќе одумре. Затоа што ако дојде тој очекуван чин (дали човек, бог, месија или некој настан - не е важно), тогаш што ќе биде со соодветната религија следниот ден, кога повторно во животот на луѓето ќе си биде се по старо!
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.