|
Дали е поважно семејството или кариерата |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 07.Август.2007 во 15:48 |
Во минатото најчесто мажот заработувал,а жената се грижела за домот и семејството.Во денешно време нема разлики меѓу мажите и жените така што и жената може да заработува исто како и мажот.Дали во трката по пари луѓето меѓусебе се отуѓуваат и забораваат и на сопственото семејство.Дали на моменти кариерата станува побитна од домот и семејството.Факт е дека за подобар живот мора повеќе да се работи,но дали понекогаш е потребно за подобар живот да се жртвува и сопственото семејство.Што може да ги замени семејните ручеци во недела,вечерните излегувања или прошетките во парк.Свесни сме дека мора да работиме и нормално дека никој не бега од работа,но сепак да им посветиме време и на нашите најблиски и најмили.Ако се сака може да се усогласи и работата и слободното време. |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EH, SEGA OTKAKO DECATA PORASNAA SITE GORENAVEDENI RABOTI MI NEDOSTIGAAT. NO PORANO NE RAZMISLUVAV TAKA I MNOGU MI E ZAL ZA MOJOT PROPUST, AMA MINATOTO NE SE POPRAVA I NADOPOLNUVA, NELI?
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересна е темата, ама малку чудно поставена... тешко дека некој ќе ти каже дека кариерата му е поважна од семејството. Ама никој не не тера да бираме само едното или само другото. 99% од случаите (ако нема тешко болно дете или некаква друга голема причина да не се работи воопшто) со добра организација може да се имаат и двете.
Мене ми се многу важни и двете и не би се откажала од работа за да бидам домаќинка. Дури и да не направам којзнае колку успешна кариера, сепак би се реализирала повеќе отколку седејќи дома. Да, реализација е и да се биде мајка, ама не верувам дека мајките што не одат на работа се повеќе мајки од другите - многу често 24часа на ден со децата им се премногу и на нив самите. Може сум станала поголема материјалистка во последно време, ама навистина не гледам како може едно семејство, макар и да имаат членовите многу време еден за друг, да си дозволи семејни ручеци, вечерни излегувања, одмор, кола, итн ако нема пари. Немањето пари ги прави луѓето нервозни и несреќни, а тоа сакале или не се пренесува и на односите во семејството. А неделните ручеци - па во недела се... (а во недела не се работи ). Ако ни значи семејството, ќе најдеме време и за него. Може помалку како квантитет, ама повеќе како квалитет (чувствата со пари не се купуваат, ама и не може само да седиме дома и да се гледаме во очи, а во денешно време се се плаќа). Изменето од Miriam - 07.Август.2007 во 23:49 |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
Mr.Trump
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и двете се важни
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
semejstvoto, bidejki kolku i da si uspeshen sepak treba da go spodelis so nekogo toj uspeh. Da bides uspesen vo karierata i da nemas semejstvo e isto kako...kako....da si vejka na vetrot (momentalno ne mi teknuva nesto popametno)
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за се треба да се има време. посебно кога си родител.
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
engie
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 2775 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
balans od dvete e najvazen, samo pak semejstvoto e malku povazno.
|
|
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
секако семејството во еден момент доаѓа на прво место. всушност дилемава е глупава.
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку сериозна тема од толку мало (?!?) девојче. Дали е поважно семејството или кариерата? Е дали е поважно? Што има поважно од семејството? Лично за мене можам да зборам ... Скоро секоја жена сака да биде успешна на секој план. Убаво е да имаш успешна кариера, но зарем може да се смени убавината и семејната хармонија со кариерата? Зарем може да се откажеме од тоа поради кариерата? Јас не можам. Попрво би се посветила на семејството отколку да градам кариера што и една мала ситница може да ја уништи. За разлика од тоа, семејната потпора тешко дека можеме да ја изгубиме преку ноќ |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
semejstvoto pred rabotata znaci sekogas ovama da najcesto ne e taka ali otkoga ke se izgubi nesto otposlem sfakame kolku e vredno toa
|
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pred site raboti ,pred se...najvazno mi e moeto slatko semejstvo ,na 1 mesto toa sekogash.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekogash semejstvoto-neshto najvrednoto., ., ne deka vi solam neshto pamet gledajte dodeka go imate vremeto na raspolaganje iskoristete go so najbliskite., koga ., ke osetite deka vi se potrebni znajte deka ste go propushtile najvazhnoto., a tie veke porasnale i svoj zhivot fanale., zatoa sekoj moment so semejstvoto., prostete ushte ednash ama vaka neshto malku kako postar., za site
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не сте искрени!
трчаме ко луди да ги оствариме своите амбиции, правдајќи се дека е тоа за нивно добро зборувате декларативно само - Мене семејството ми е најважно! а колку пати ви се случило ќерка ви да сака да седнете со неа да си поиграте со барбиките, а вие нервозно сте ја откачиле, - Остави ме мамице, оваа работа ми е многу важна! и тогаш таа се повлекува |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |