|
Несоница |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
molivce
Нов член Регистриран: 26.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дали и другите трудници ги маци несоница или само мене?
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам дека блажената состојба има некаква врска со тета Инсомнија,ама може има.
Кај мене несоницата се јавувала после периоди на подолго мачење на организмот со неспиење,останување до премногу доцна,премногу кафе и алкохол и после големи количини на стрес.
Иначе не ми дошла на кампирање тета Инсомнија веќе подолго време,и нека не иде ама ич,не ја дружам повеќе
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Банана и вино против несоница Во случај да ве мачи несоница, не треба да броите овци, туку пред да легнете, да изедете една банана која ќе ја намали напнатоста. Така побрзо ќе заспиете. Препораката е да испиете и една чаша јогурт измешан со истолчени бадеми или да испиете една чаша добро вино, зашто и бадемите и виното го стимулираат опуштањето. Но, задржете се само на една чаша вино, зашто две веќе може да ве разбудат, а тогаш не помага ни броењето овци. |
|
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo posledno vreme me faka nesonica neznam dali mozi od mnogu kafinja pienje najverovatno.....
|
|
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А јас сега го частев кафе |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Недостатокот од сон го поттикнува апетитот
Научници од Колумбија Универзитетот во Њујорк објавија дека повзраноста помеѓу недостатокот на сон и апетитот е поизразена кај жените. Се покажало дека испитаниците по 4-часовен сон во текот на идниот ден консумирале просечно 329 калории повеќе отколку претходно. По зборовите на истражувачите, со ова темпо за една година телесната маса кај испитаниците би се зголемила за скоро 15-тина килограми. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Босилек против несоница
Босилекот често се користи како зачин, но се применува и во народната медицина. Чајот од босилек се користи при воспаление на желудникот и на цревата, а им помага и на заболените од бубрези и од мочен меур. Нашите баби го користеле и за смирување на нервите, против несоница, лекување на астма и за подобрување на апетитот. |
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve eden sovet za nesonica
posle neprespanata nojk pojdete vo labaratorija za proverka na krv ,pa kupetesi edna tot hema i vitamin c i izedete edna kompir mandza.kompirot sodrzi alfalipoicna kiselina koja se svrzuva so teskite metali i gi isfrla pa taka ke mu se olesni na celiot organizam a zelezoto ke predizvika sozdavajne na sveza krf vo organizmot sosto site kletki ke pocnat da se snabduvaat so dovolno energija i veruvajte slatkiot son e neizbezen. |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mozam da spijam. Pa nemoguce e ova
Ima chare ili da zem da se utepam |
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сокот од вишни ја лекува несоницатаЗа се ова е заслужен мелатонинот. Сите луѓе, од време на време пијат сокови, кои освен што ќе ги освежат ќе им донесат и многу здравствени придобивки. Доста популарни се соковите од портокал, ананас, праски, банани, но малку се познати придобивките од пиењето сок од вишни. Тој има киселкаст вкус и во себе содржи многу витамини кои придонесуваат да имате енергија во текот на целиот ден. За се ова е заслужен мелатонинот, антиоксиданс кој го има во големи концентрации во вишните, а кој е неопходен за добар сон. Милиони луѓе во светот имаат проблеми со спиењето. Некои тешко заспиваат, а други, пак, често пати се будат во текот на ноќта. Тоа резултира со хроничен замор, депресија, безволност, но и со сериозни здравствени проблеми. Недоволното спиење е поврзано со цел низ на хронични заболувања и состојби како што се дијабетот, кардиоваскуларните заболувања, дебелината, депресијата. Научниците откриле дека природниот и вкусен сок од вишни помага при проблемите со спиењето. Ова го потврдиле резултатите од истражувањето во кое учествувале 15 возрасни лица. Научниците од Универзитетите Pennsylvania и Rochester, за да го испитаат дејството на киселкастиот сок од вишни на процесот на спиење, ги поделиле испитаниците во две групи. Едната група испитаници во тек на две недели пиела наутро и навечер по 2 децилитри сок од вишна, додека другата група испитаници пиела плацебо напиток. Изменето од Valerija - 02.Април.2014 во 13:52 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
nikolceo
Група Регистриран: 15.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas licno od medicinski aspekt mislam deka dokolku podolgo vreme imate nesonica ne e loso da se posovetuvate so nekoj psihijatar ne od pricina deka vie ste da se irazam grubo nenormalni nego poradi disbalnsot koj sto nastanal pomegu fazite na manija i depresija. najverovatno bi dobile ekoi medikamenti so koi bi se naspijale dobro i bi se vklucile vo normala povtorno.
OVA NE VAZI ZA TRUDNICITE!!!!!!!
|
|
Nikolce
|
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога џаболебарев и јас патев од несоница, до 9 наутро неможеше сон да ме фати и нормално ги преспивав деновите :/
еднаш решив да не легнувам воопшто па така наредниот ден успеав да не заспијам до кај 12, и на мама и реков буди ме утре во 8. Иако ми се спиеше станав тој ден рано али затоа вечерта веќе кај 11 бев кома и така си ја средив несоницата |
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
mesecina_sonce
Сениор Регистриран: 05.Јули.2014 Статус: Офлајн Поени: 123 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислев дека само јас имам проблем а вас тука еден куп ве има...може не е здраво но јас ќе се напијам едно две апчиња и спијам...знам дека не сум едина што користам антидепресиви и не го оправдувам тој начин...
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |