IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - GENEL :@
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

GENEL :@

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2011 во 19:35

нека%20ти%20е%20срам

Toa ne e doblesno.

Ako ti izlezat vo presret so zamena, togash chesno kje ja vratish bez obzir kakov model si dobil. I ne se raboti samo za tvojata chesnost, tuku i za ostavanje traen  vpechatok koj mozhe da gi afektira site ostanati mushterii koi mozhebi kje dojdat posle tebe so slichna potreba.

Dobri biznis odnosi so trajna vzaemna doverba ne se gradat na takov nachin.

Кон врв
UnnameD987 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Март.2011
Локација: Macedonia
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UnnameD987 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2011 во 20:05
Originally posted by Zoran K Zoran K напиша:

нека%20ти%20е%20срам

Toa ne e doblesno.

Ako ti izlezat vo presret so zamena, togash chesno kje ja vratish bez obzir kakov model si dobil. I ne se raboti samo za tvojata chesnost, tuku i za ostavanje traen  vpechatok koj mozhe da gi afektira site ostanati mushterii koi mozhebi kje dojdat posle tebe so slichna potreba.

Dobri biznis odnosi so trajna vzaemna doverba ne se gradat na takov nachin.

Така е Зоран,
јас само се нашалив дека нема да го вратам. Се разбира ако ми излезат во пресрет и ми дадат апарат на користење јас нема да испаднам кретен туку ќе го вратам и ќе си го земам мојот.

Изменето од UnnameD987 - 21.Април.2011 во 21:09
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2011 во 11:55

Да но и ќе треба да им го обелиш образот што сега им го подзацрне. намигнување

Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2011 во 23:08
Originally posted by Александар_А Александар_А напиша:

Kakvo zacrnuvanje, kakvo obeluvanje. Zakonski sekoj kupuvac ima pravo da go vrati proizvodot vo rok od 15 ili 20 dena (treba da proveram), i parite da mu se vratat. Bez nikakvi prasanja. Ednostavno ne si zadovolen. Otkoga i jas se izgorev so nasite ceneti "sh*tkachi" si go prouciv zakonot, nekolku pati im vrakjav proizvodi i mi gi vrakjaa parite do denar. Taka sto nema nikakvo zacrnuvanje na obraz koj treba da se obeli.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Април.2011 во 04:21
Moi prijateli se mislat za edna Sony-eva camera
dali ke im se pogodi za svadbi snimanje pri slabo svetlo.

Im velam ako mozhe da ja zemat na testiranje.

Ama nikoj od nas ne znae dali imaat takva polisa.

Spored toa shto velish Tegla, zakonski kje mozhe.

Pozdrav

Igor

Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Април.2011 во 17:13
Originally posted by Tegla Tegla напиша:

Originally posted by Александар_А Александар_А напиша:

Kakvo zacrnuvanje, kakvo obeluvanje. Zakonski sekoj kupuvac ima pravo da go vrati proizvodot vo rok od 15 ili 20 dena (treba da proveram), i parite da mu se vratat. Bez nikakvi prasanja. Ednostavno ne si zadovolen. Otkoga i jas se izgorev so nasite ceneti "sh*tkachi" si go prouciv zakonot, nekolku pati im vrakjav proizvodi i mi gi vrakjaa parite do denar. Taka sto nema nikakvo zacrnuvanje na obraz koj treba da se obeli.

Законски рокот за враќање мислам дека е 7 дена. (не сум 100% сигурен) Инаку ако ви текнува како почна темата... беше базирана на тези и предпоставки, дали ќе се врати, дали ќе се поправи, дали дали дали... Дури при крајов на темата почна да се одмотува клопчето и тек ќе се одмота.
Темата почна: GENEL :@. На тоа мислев. среќа
Поздрав!
Кон врв
UnnameD987 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Март.2011
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UnnameD987 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2011 во 18:28
Posle neznam kolku javuvanja, odenje do Genel, raspravanje so site tamu da mi dadat aparat na koristenje se resiv da pratam mail vo glavnot pretstavnistvo na Canon.

Prativ mail zavcera vecerta, a vcera gi napnav vo genel da mi dadat aparat na koristenje. Mi dadoa aparat vcera i denes mi se javuva direktorot na Genel mi vika da sum go vratel aparatot sto mi go dale, zosto sum se zalel od niv vo Canon i da idam da si go zemam mojot aparat i da sum "brkal rabota"!!! Ama problemot e sto mojot aparat uste ne e napraven.

A vo mailot ne se zalev od niv, tuku kazav od kaj niv deka e kupen i sto se ima sluceno so aparatot. Gi prasav sto prevzemaat vo vakva situacii, i deka od koga go odnesov na servis treba da cekam 30 dena za da stigne delot. I dali ima sansi da mi se dade nov aparat zosto aparatot se rasipa posle 3 nedeli koristenje. Znaci jas se kazav kako sto e, ne izmisluvav i ne preuvelicuvav nisto.

Aj da vidam sega sto ke kazete na ova.

Pozdrav

Изменето од UnnameD987 - 28.Април.2011 во 18:44
Кон врв
procokal Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Февруари.2011
Поени: 91
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај procokal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2011 во 21:07
Снимај го секој нареден разговор со нив и потоа испрати го аудиото во Канон заедно со транскрипција на македонски. Доколку сакаш такво нешто да користиш на суд како доказ ако евентуално се решиш за тужба тогаш треба на почетокот на разговорот да потенцираш дека се снима пошто во спротивно е незаконски. И контактирај пак со Организацијата на потрошувачи. Не ги оставај во никој случај да избегнат одговорност.    

Изменето од procokal - 29.Април.2011 во 15:36
Кон врв
treno Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Декември.2008
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај treno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2011 во 22:44
Originally posted by UnnameD987 UnnameD987 напиша:

Posle neznam kolku javuvanja, odenje do Genel, raspravanje so site tamu da mi dadat aparat na koristenje se resiv da pratam mail vo glavnot pretstavnistvo na Canon.

Prativ mail zavcera vecerta, a vcera gi napnav vo genel da mi dadat aparat na koristenje. Mi dadoa aparat vcera i denes mi se javuva direktorot na Genel mi vika da sum go vratel aparatot sto mi go dale, zosto sum se zalel od niv vo Canon i da idam da si go zemam mojot aparat i da sum "brkal rabota"!!! Ama problemot e sto mojot aparat uste ne e napraven.

A vo mailot ne se zalev od niv, tuku kazav od kaj niv deka e kupen i sto se ima sluceno so aparatot. Gi prasav sto prevzemaat vo vakva situacii, i deka od koga go odnesov na servis treba da cekam 30 dena za da stigne delot. I dali ima sansi da mi se dade nov aparat zosto aparatot se rasipa posle 3 nedeli koristenje. Znaci jas se kazav kako sto e, ne izmisluvav i ne preuvelicuvav nisto.

Aj da vidam sega sto ke kazete na ova.

Pozdrav

Најнапред би сакал да ти посакам многу среќа во средувањето на “работата“

Што да каже човек, кај нас во Македонијава е тоа нормална појава.
Дури ти ги земат парите - сите те сакаат.
А кога треба да си го одработат своети - сите други им се криви.
Никоја голема фирма (поточно нивните представништва во Македонија) не ги интересира ситните муштерии како нас - они се “тука“ ако можат еднаш-два пати годишно да продадат по “најубава цена“ некоја опрема на некоја државна установа - и после живеј....
Ако го налутиш “директорот“ на фирмата (кој има време да ти се јаве - а нема време да ги потера “работниците“ да си ја бркат работата) ќе ги укини сите фотокамери во Македонија ....

п.с. само да прашам, дали би купил повторно нешто од истото место_
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2011 во 23:33
vrati im go aparatot, koga ke go napravat tvojot!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2011 во 00:16
Originally posted by KoKi KoKi напиша:

vrati im go aparatot, koga ke go napravat tvojot!

I jas taka bi igral, a vo megjuvreme bi gi posetil zdruzanie na potrosuvaci, pazarna inspekcija.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2011 во 00:27
Originally posted by Igor-T Igor-T напиша:

Moi prijateli se mislat za edna Sony-eva cameradali ke im se pogodi za svadbi snimanje pri slabo svetlo.Im velam ako mozhe da ja zemat na testiranje.Ama nikoj od nas ne znae dali imaat takva polisa.Spored toa shto velish Tegla, zakonski kje mozhe.PozdravIgor

Права на потрошувачите во однос на недостаток на сообразност
Член 43
Потрошувачот на кого му е продаден производ со недостаток има право по
свој избор да бара:
- бесплатно отстранување на недостатоците на производот или надомест на
трошоците направени за отстранување на недостатокот;
- сразмерно намалување на продажната цена;
- замена на производот со соодветен производ со иста трговска марка, тип,
индустриски дизајн или ознака за потекло и географска ознака на
производот;
- замена на производот со соодветен производ со друга трговска марка, тип,
индустриски дизајн или ознака за потекло и географска ознака на
производот со соодветно намалување или зголемување на производната
цена и
- раскинување на договорот, враќање на платениот износ и надомест за
претрпената штета.
Потрошувачот нема право да го раскине договорот ако недостатокот на
производот е минимален.
Барањето од ставот 1 на овој член потрошувачот по свој избор може да го
поднесе пред надлежниот инспекциски орган или до трговецот или до
дистрибутерот, во местото на купување на производот или во местото на
своето живеалиште.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2011 во 00:28
Замена со друг производ
Член 50
Потрошувачот има право кај трговецот кај кој е купен производот да го
замени производот што има соодветен квалитет, а што не одговара во
однос на формата, големината, моделот, бојата, бројот или од други
причини.
Потрошувачот правото од ставот 1 на овој член може да го оствари во
рок од 15 дена од денот кога производот е купен.
Замена на производот со соодветен квалитет се врши ако производот не
бил употребуван, ако е сочуван изгледот на производот, употребните
својства, пломбите, фабричките етикети, како и фискалната сметка за
производот или сметко потврда кои на потрошувачот му биле издадени
заедно со производот.
Ако во моментот на поднесувањето на барањето од потрошувачот
трговецот нема соодветен производ (производ што ќе одговара на
неговите потреби), потрошувачот има право по свој избор да бара:
- да го раскине договорот и да бара враќање на платениот паричен
износ или
- да го замени производот со соодветен кога ќе има таков производ.
Трговецот е должен да го извести потрошувачот кој барал замена на
производот дека има таков производ за продажба во рок кој не може да
биде подолг од 30 дена од денот на приемот на барањето.

Изменето од Tegla - 29.Април.2011 во 00:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2011 во 00:31
Ne e loso od vreme na vreme da se citaat zakonite :)))
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.