|
Кој ќе ја составува новата влада? |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | ||
ivan_mar
Нов член Регистриран: 27.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 27.Април.2011 во 09:38 |
|
E AJDE DA VIDIME :)
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aj kaжи според тебе кој ќе ја составува новата Влада.
|
||
sloboden MKD
Група Регистриран: 14.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Слободен МКД не збориме тука за парламентот.Збориме за правителството (Владата).Имиња сакам да прочитам.
Мене лично ме интересира кој ќе биде новиот министер (ако има таков) за надворешни работи.
|
||
ivan_mar
Нов член Регистриран: 27.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЈАС ПОСТАВИВ ТЕМА ТИ КАЗИ Изменето од ivan_mar - 27.Април.2011 во 10:32 |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Иван, добредојде на форумов. Темава исто како да не е поставена. Тема со вовед E AJDE DA VIDIME :) не е тема. Кога отвараш тема потруди се во воведот да го искажеш сопствениот став, да дадеш насока за дискусија, да го елаборираш кажаното, да ги мотивираш членовите на квалитетна дискусија... Ај обиди се повторно со воведот. |
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кој направил многу а кој малку?
кој заслужува да остане а кој да си оди? наскоро ќе дознаеме |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е па ако добијат сегашниве нема нова влада, одосмо со стара. Ако пак победи СДСМ пак ќе си бидеме со стара влада...додуша малку постара од старава.
Значи, како и да е ...ништо ново во оазата на мирот |
||
Audiofil
Сениор Регистриран: 23.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 374 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas prognoziram deka realno VMRO DPMNE ke osvoi pomegu 50 i 55 pratenicki mesta no dali ke ja sostavi novata vlada vo narednite 4 godini ke zavisi najmnogu od DUI.Ako DUI resi da koalicira so Gruevski ke ostane segasnava vlada no so pomalku pratenici na VMRO DPMNE no ako go odbie Gruevski i go prifati predlogot na SDSM za siroka koalicija ke bide kasa popara bidejki ke se priklucat i ostanatite opozicioni partii vklucuvajki gi i albanskite za da imaat mnozinstvo od 61 pratenik.Bidejki i vo dvata slucaevi DUI dobiva odnosno ke bide vo novata vlada taa ke ja vodi celava igra na nervi i ke postavuva golemi ultimatumi i na VMRO DPMNE i na SDSM dokolku sakaat da ja sostavat novata vlada.Znaci rabotava ke stane licitacija odnosno koja partija ke ponudi poveke ministerski mesta so nea ke koalicira na vlast narednite 4 godini.
|
||
Klucarot
Група Регистриран: 12.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас мислам дека ВМРО ДПМНЕ и во најдобри случаеви нема да може да освои 50 па и 55 пратеника бидејки според некоја груба бројка тоа се околу 380 000 гласови. Реална бројка според мене 40 - 45 пратеника . Неможе да се занемари фактот што Љубе Бошковски на претходните избори како независен претседателски кандидат освои 150 000 кои се на некој начин одлеани од ВМРО ДПМНЕ , како и Љубчо кои исто така на минатите избори и без класична кампања успеа да одвлече 50 000 гласови, а сега е дури и носите на листа во изборна единица 3 . Демократска десница на Филип Петровски - некаде околу 20 000 гласови и тогаш се собира една сериозна бројка на 220 000 еве и 200 000 гласови кои ке бидат одлеани од ВМРО ДПМНЕ .Мислам дека пратениците на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ ке бидат во многу мала разлика но мислам дека СДСМ ке ја добие шансата за создавање на влада .
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој и да ја составува ќе мора да се навикне на нови министри од ДУИ. Ова ти се вика братска делба, сега отстапуваат место на други.
Министрите од ДУИ ги нема на пратеничките листи |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро е што Бучковски не е ставен на листата на кандидати за пратеници, но некаде прочитав негова изјава дека сепак ќе бил дел од извршната власт?! Не пишуваше само дали пред или после отслужувањето на казната затвор. |
||
Klucarot
Група Регистриран: 12.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека процесот не е завршен и дека моментално се наоѓа на апелација ... очекувам дека тој предмет ке стигне и до врховен па ке видиме што ке каже исходот од таму |
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako ako ubavo e da se zivee vo nadez, samo se sto e ubavo i zavrsuva brzo, odnosno na 5 juni, togas narodot ke go rasipe sonot na onie koi so vikaat deka vladata bila na zaminuvanje.
|
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |