Испечати | Затвори го прозорот

Кој ќе ја составува новата влада?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=24364
Датум на принтање: 04.Декември.2024 во 20:30
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Кој ќе ја составува новата влада?
Постирано од: ivan_mar
Наслов: Кој ќе ја составува новата влада?
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 09:38
E AJDE DA VIDIME :)

Коментари:
Постирано од: емил
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 09:44
Originally posted by ivan_mar ivan_mar напиша:

Aj kaжи според тебе кој ќе ја составува новата Влада.мечтаење

-------------

Постирано од: sloboden MKD
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 09:58
Originally posted by емил емил напиша:

Sdsm, Ldp, Vmro NP, Dpa, Imer, Rufi

Датум на внесување: 27.Април.2011 во 10:09
Слободен МКД не збориме тука за парламентот.Збориме за правителството (Владата).Имиња сакам да прочитам.

Мене лично ме интересира кој ќе биде новиот министер (ако има таков) за надворешни работи.

-------------

Датум на внесување: 27.Април.2011 во 10:32
Originally posted by емил емил напиша:

ЈАС ПОСТАВИВ ТЕМА ТИ КАЗИ

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 11:32

ЈАС ПОСТАВИВ ТЕМА ТИ КАЗИ

Иван, добредојде на форумов.
Темава исто како да не е поставена. Тема со вовед
E AJDE DA VIDIME :) не е тема.
Кога отвараш тема потруди се во воведот да го искажеш сопствениот став, да дадеш насока за дискусија, да го елаборираш кажаното, да ги мотивираш членовите на квалитетна дискусија...

Ај обиди се повторно со воведот
. намигнување

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 22:26
кој направил многу а кој малку?
кој заслужува да остане а кој да си оди?
наскоро ќе дознаеме

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 27.Април.2011 во 23:48
е па ако добијат сегашниве нема нова влада, одосмо со стара. Ако пак победи СДСМ пак ќе си бидеме со стара влада...додуша малку постара од старава.
Значи, како и да е ...ништо ново во оазата на миротизненадување

-------------

Постирано од: Audiofil
Датум на внесување: 02.Мај.2011 во 20:14
Jas prognoziram deka realno VMRO DPMNE ke osvoi pomegu 50 i 55 pratenicki mesta no dali ke ja sostavi novata vlada vo narednite 4 godini ke zavisi najmnogu od DUI.Ako DUI resi da koalicira so Gruevski ke ostane segasnava vlada no so pomalku pratenici na VMRO DPMNE no ako go odbie Gruevski i go prifati predlogot na SDSM za siroka koalicija ke bide kasa popara bidejki ke se priklucat i ostanatite opozicioni partii vklucuvajki gi i albanskite za da imaat mnozinstvo od 61 pratenik.Bidejki i vo dvata slucaevi DUI dobiva odnosno ke bide vo novata vlada taa ke ja vodi celava igra na nervi i ke postavuva golemi ultimatumi i na VMRO DPMNE i na SDSM dokolku sakaat da ja sostavat novata vlada.Znaci rabotava ke stane licitacija odnosno koja partija ke ponudi poveke ministerski mesta so nea ke koalicira na vlast narednite 4 godini.

Постирано од: Klucarot
Датум на внесување: 03.Мај.2011 во 22:04
Јас мислам дека ВМРО ДПМНЕ и во најдобри случаеви нема да може да освои 50 па и 55 пратеника бидејки според некоја груба бројка тоа се околу 380 000 гласови. Реална бројка според мене 40 - 45 пратеника . Неможе да се занемари фактот што Љубе Бошковски на претходните избори како независен претседателски кандидат  освои 150 000 кои се на некој начин одлеани од ВМРО ДПМНЕ , како и Љубчо кои исто така на минатите избори и без класична кампања успеа да одвлече 50 000 гласови, а сега е дури и носите на листа во изборна единица 3 . Демократска десница на Филип Петровски - некаде околу 20 000 гласови и тогаш се собира една сериозна бројка на 220 000 еве и 200 000 гласови кои ке бидат одлеани од ВМРО ДПМНЕ .Мислам дека пратениците на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ ке бидат во многу мала разлика но мислам дека СДСМ ке ја добие шансата за создавање на влада .

Датум на внесување: 04.Мај.2011 во 15:16
Кој и да ја составува ќе мора да се навикне на нови министри од ДУИ. Ова ти се вика братска делба,  сега отстапуваат место на други. голема%20насмевка

http://www.time.mk/read/bfd307cd8d/157e60401c/index.html - Министрите од ДУИ ги нема на пратеничките листи

-------------

Датум на внесување: 05.Мај.2011 во 11:09

Добро е што Бучковски не е ставен на листата на кандидати за пратеници, но некаде прочитав негова изјава дека сепак ќе бил дел од извршната власт?!збунетост
Не пишуваше само дали пред или после отслужувањето на казната затвор.

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
неколку жолти цветови.

Постирано од: Klucarot
Датум на внесување: 06.Мај.2011 во 21:32
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Добро е што Бучковски не е ставен на листата на кандидати за пратеници, но некаде прочитав негова изјава дека сепак ќе бил дел од извршната власт?!збунетост
Не пишуваше само дали пред или после отслужувањето на казната затвор.

Мислам дека процесот не е завршен и  дека моментално  се наоѓа на апелација ... очекувам  дека тој предмет ке стигне и до врховен па ке видиме што ке каже исходот од таму

Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 06.Мај.2011 во 21:55
Ako ako ubavo e da se zivee vo nadez, samo se sto e ubavo i zavrsuva brzo, odnosno na 5 juni, togas narodot ke go rasipe sonot na onie koi so vikaat deka vladata bila na zaminuvanje.

-------------
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ

Датум на внесување: 06.Мај.2011 во 22:19
Па ако му веруваме на Петров, тие ке почнат на 16 јуниголема%20насмевка Гледајте го видеото и ќе видитенамигнување

http://www.time.mk/read/NONE/e0428a1335/index.html - На рапорт со Јофе: Како членовите на ВМРО-ДПМНЕ успеаја да го излажат Груевски?

-------------

Датум на внесување: 07.Мај.2011 во 14:15
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Па ако му веруваме на Петров, тие ке почнат на 16 јуниголема%20насмевка Гледајте го видеото и ќе видитенамигнување

http://www.time.mk/read/NONE/e0428a1335/index.html - На рапорт со Јофе: Како членовите на ВМРО-ДПМНЕ успеаја да го излажат Груевски?

mama,
daj malku ozbilnost ziti se, sostavuvanje na nova vlada e ozbilna rabota a ne rabota za sarlatani.

-------------

Датум на внесување: 08.Мај.2011 во 00:11
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

mama,
daj malku ozbilnost ziti se, sostavuvanje na nova vlada e ozbilna rabota a ne rabota za sarlatani.

Ама јас со сета сериозност зборувам- едните на 5 јуни да си состават влада, а другите на 15намигнување

-------------

Датум на внесување: 08.Мај.2011 во 16:15
Nikola Gruevski ke ja sostavi...

normalnoне%20знам

-------------

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 10.Мај.2011 во 20:30
И за ова не се зезам...
викаат старите ортодоксни ВМРО членови...
се далеку од задоволни со новиве...
кои од идеолошката матрица на ВМРО...
немаат ни м...
велат врие...

други велат вемеро свесно оди кон пораз...
ме мрзи да ја пишувам логиката која доведува до таков заклучок...
но како и да е...
нема да биде чудно ако и добијат на избори...
ама не направат влада...
нема да им биде сефте...

ама кога ќе се сетам кои фаци од сдсм се алтернатива...
ми паѓа мрак...
а бе странчугиве...
знаат кој ќе направи влада...?намигнување
у Скопско се кладам...

Постирано од: DameMak
Датум на внесување: 10.Мај.2011 во 20:58
Originally posted by Klucarot Klucarot напиша:

Јас мислам дека ВМРО ДПМНЕ и во најдобри случаеви нема да може да освои 50 па и 55 пратеника бидејки според некоја груба бројка тоа се околу 380 000 гласови. Реална бројка според мене 40 - 45 пратеника . Неможе да се занемари фактот што Љубе Бошковски на претходните избори како независен претседателски кандидат  освои 150 000 кои се на некој начин одлеани од ВМРО ДПМНЕ , како и Љубчо кои исто така на минатите избори и без класична кампања успеа да одвлече 50 000 гласови, а сега е дури и носите на листа во изборна единица 3 . Демократска десница на Филип Петровски - некаде околу 20 000 гласови и тогаш се собира една сериозна бројка на 220 000 еве и 200 000 гласови кои ке бидат одлеани од ВМРО ДПМНЕ .Мислам дека пратениците на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ ке бидат во многу мала разлика но мислам дека СДСМ ке ја добие шансата за создавање на влада .

1. „Неможе да се занемари фактот што Љубе Бошковски на претходните избори како независен претседателски кандидат освои 150 000 кои се на некој начин одлеани од ВМРО ДПМНЕ“

По правило, секогаш личност за претседателски кандидат освојува повеќе гласови одколку кога неговата мала и новоформирана партија оди на парламентарни избори. Тој сооднос оди и до 10 пати помалку. Партијата на Љубе ќе биде пресреќна ако освои 15,000 гласови на цела територија на Македонија.

2. „како и Љубчо кои исто така на минатите избори и без класична кампања успеа да одвлече 50 000 гласови, а сега е дури и носите на листа во изборна единица 3.“

Носител е во 5-ката. На минатите избори во 2008 ВМРО-НП не учествуваа така да анализата ти е тотално неточна. Учествуваа на тие во 2006 и освоија околу 50,000 гласови. Тие 50,000 гласови се всушност масата на гласови која ќе ја делат Љубе, Љубчо, Филип и Достоинство.

3. „Демократска десница на Филип Петровски - некаде околу 20 000 гласови.“

Ако освојат 10,000 гласови на ниво на Македонија - ќе биде успех за нив.

4. „и тогаш се собира една сериозна бројка на 220 000 еве и 200 000 гласови кои ке бидат одлеани од ВМРО ДПМНЕ .“

Грешка. 50,000 гласови кои ќе се поделат на 4 партии.

ВМРО-ДПМНЕ, покрај 31,000 тутунарски фамилии на кои им исплати огромни субвенции, 50,000 други земјоделски фамилии на кои им подели субвенции, студенти на кои им подели пред 2 години ваучери им отвори факултети во домашните градови, дел од државната администрација која успеаја да ја придобијат, голем дел на пензионери кои успеаја да ги придобијат со покачувања, бањи, бесплатен градски превоз, членство кое брои над 100,000 со новозапишаните членови од пред 3-4 години, срби, роми, турци (кои никогаш пред 2008 не гласале за ВМРО). Се на се околу 500,000 гласови ќе одат на контото на ВМРО.

Ах да, ги заборавив и 150,000 фамилии кои ќе ги легализираат своите дивоградби за само 1 евро по м2. И тие ќе си го гледаат интересот и ќе споредуваат што добиле од оваа и што од претходната влада. Така да, 500,000 гласачи на контото на ВМРО се многу реална бројка.

Датум на внесување: 12.Мај.2011 во 00:33
Originally posted by DameMak DameMak напиша:

1. „Неможе да се занемари фактот што Љубе Бошковски на претходните избори како независен претседателски кандидат освои 150 000 кои се на некој начин одлеани од ВМРО ДПМНЕ“

По правило, секогаш личност за претседателски кандидат освојува повеќе гласови одколку кога неговата мала и новоформирана партија оди на парламентарни избори. Тој сооднос оди и до 10 пати помалку. Партијата на Љубе ќе биде пресреќна ако освои 15,000 гласови на цела територија на Македонија.

2. „како и Љубчо кои исто така на минатите избори и без класична кампања успеа да одвлече 50 000 гласови, а сега е дури и носите на листа во изборна единица 3.“

Носител е во 5-ката. На минатите избори во 2008 ВМРО-НП не учествуваа така да анализата ти е тотално неточна. Учествуваа на тие во 2006 и освоија околу 50,000 гласови. Тие 50,000 гласови се всушност масата на гласови која ќе ја делат Љубе, Љубчо, Филип и Достоинство.

4. „и тогаш се собира една сериозна бројка на 220 000 еве и 200 000 гласови кои ке бидат одлеани од ВМРО ДПМНЕ .“

ВМРО-ДПМНЕ, покрај 31,000 тутунарски фамилии на кои им исплати огромни субвенции, 50,000 други земјоделски фамилии на кои им подели субвенции, студенти на кои им подели пред 2 години ваучери им отвори факултети во домашните градови, дел од државната администрација која успеаја да ја придобијат, голем дел на пензионери кои успеаја да ги придобијат со покачувања, бањи, бесплатен градски превоз, членство кое брои над 100,000 со новозапишаните членови од пред 3-4 години, срби, роми, турци (кои никогаш пред 2008 не гласале за ВМРО). Се на се околу 500,000 гласови ќе одат на контото на ВМРО.

Ах да, ги заборавив и 150,000 фамилии кои ќе ги легализираат своите дивоградби за само 1 евро по м2. И тие ќе си го гледаат интересот и ќе споредуваат што добиле од оваа и што од претходната влада. Така да, 500,000 гласачи на контото на ВМРО се многу реална бројка.

LIKE....да

-------------

Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 12.Мај.2011 во 00:36
Sto se zamarate koj vlada ke sostavuva,,,,

Neli ke e podobro da se razmisluva koj so kogo ke si legne, kako ke si pomine ...i koj so kogo ke udri partija sex na erotika fest...

-------------
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....

Датум на внесување: 12.Мај.2011 во 15:59

se sto napravi traese 2 god studenti ke go izbrkaat

Датум на внесување: 14.Мај.2011 во 02:11

Кој и да ја составува новата влада, ќе голта живи жаби.
Мандатарот ќе треба да внимава што ветува и што потпишува со коалициониот партнер кој ќе биде победник од партиите на Албанците.
Додека најголемите опоненти, СДСМ и ВМРО ДПМНЕ очи си вадат, македонските албанци постигнаа договор: кој и да победи од нив, за учество во владата ќе бара од македонскиот партнер писмена гаранција за исполнување на нивните барања.
А нивните барања се различни: од употреба на албанскиот како службен јазик, Бадентеров принцип во Уставен суд, Албанец на една од трите клучни позиции во државата...

Од друга страна пак, што би рекол професор http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=BFA6AA36B06D6542A56EA618B7EBBE6C - Јове Кекеновски , што па мора во владата да учествува и албански партнер? намигнување

“- Погрешен е пристапот дека во владата мора да има и албанска партија. Таа работа одамна е погрешно поставена. Мандатарот има право да избере дали сака да состави влада со припадници на албанската или, пак, на турската или српската заедница. Независно што албанската заедница е 25% од вкупното население. Тоа не е аргумент, бидејќи не сочинуваат 50% од вкупното население.“

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 16.Мај.2011 во 11:00
После прегледувањето (преслушувањето) на новата изборна програма на ВМРО-ДПМНЕ, сигурен сум дека тие ќе ја составуваат и следната влада.

http://vmro-dpmne.org.mk/vozivo/ - http://vmro-dpmne.org.mk/vozivo/

Оваа програма е многу побогата, поконкретна и посеопфатна од сите други изборни програми на ВМРО.

А споредба со програмите на другите партии? Има ли отворено посебна тема за тоа? Баш би сакал да знам, ако ВМРО ми нуди субвенции во земјоделието и тутунарството од едно евро по кило тутун, колку субвенции ќе ми понуди СДСМ? Можда тие ќе ми понудат по 10 евра по кило (или можда по тон). Ако СДСМ ветиле - знам дека ќе го исполнат тоа ветување

Датум на внесување: 16.Мај.2011 во 22:35
Читам во Охрид добро поминале-имало од цела Македонија
Почна трката, сега ќе го чекаме финишот да видиме кој ќе составува владаголема%20насмевка

-------------

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 17.Мај.2011 во 00:01
Јасно е дека ВМРО ќе го освои мнозинството гласови , но штетата ќе биде огромна ако не освојат апсолутно мнозинство ...Со тоа МАкедонците уште еднаш ќе си го забијат ножот во грб...Со оглед на тоа дека СДС/А1 нема да бира средства да се домогне до власта јасно е дека ќе бидат спремни и на формирање на влада со сите Албански партии што само по себе че значи влада во која половина министри ќе бидат Албанци.Што значи тоа за иднината на Македонија сами проценете. Ваквата ситуација секако дека ќе го стави Ахмети во многу поволна ситуација и ситуација во која ќе може да го уценува Груевски.

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 17.Мај.2011 во 01:54
[QUOTE=DameMak] После прегледувањето (преслушувањето) на новата изборна програма на ВМРО-ДПМНЕ, сигурен сум дека тие ќе ја составуваат и следната влада.

http://vmro-dpmne.org.mk/vozivo/ - http://vmro-dpmne.org.mk/vozivo/

Оваа програма е многу побогата, поконкретна и посеопфатна од сите други изборни програми на ВМРО.

ех кога само ќе се сетам каква богата програма беше онаа на Циле Тупурковски...убајни,мед и млеко во Македонија...на крај ги добивме само г******...да извиниш на израз
се додека нема одговорност за ветено а не сработено има да не лажат како им е кеиф и едни и други и трети

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 17.Мај.2011 во 09:12
Анѓелина, ВМРО е првата и единствена партија која пред да ја представи новата програма даде отчет за старата. Имаш документи за тоа црно на бело. Инаку точно е дека пред да дојде оваа гарнитура на власт се обеќаше се живо и диво а програмите беа листови кој никој не ги сфаќаше озбилно и после изборите буквално не важеа и никој не сносеше одговорност за тоа. Но за среќа времињата се сменија и народот научи дека всушност прогамата и оствареното од таа програма е мерило за релевантноста за една партија. Тажно е коа се гледат некој паритии од тие тажни политички времиња на македонската политика , како и денес без образ и срам и никаква политичка издржаност се обидуват да ветуват се што ќе им дојде на памет само за да се варатат на власт. За среќа Македонија не е веќе тоа што беше во 1994 или 2002, Груевски не научи дека програмата на една партија е и обврска кон гласачите.

Датум на внесување: 17.Мај.2011 во 13:32
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Јасно е дека ВМРО ќе го освои мнозинството гласови , но штетата ќе биде огромна ако не освојат апсолутно мнозинство ...

Да, нели имаше едно такво сценарио:

ВМРО да освои дури и 59, БЦ ќе им понуди на СИТЕ други партии да земат по неколку министерства (само Полиција и Правда да го земеле СДСх) и во рок од 6 месеци во кој би владеела таа карикатура од влада, да ги испоуапсат сегашните челници на ВМРО и да го инсталираат назад предавникот-лопов-бугарин.

Но за предвидувањата дека и Али Ахмети би се придрушил на таа збирштина од политиканти предводени од БЦ а се со цел да се сруши се што направи ВМРО во претходните 6 години - би бил порезервиран од тебе во предвидувањата.

ДУИ ја осети целата оштрина на г*мнојадците од А-НУЛА затоа што во Јули 2010 ги одби понудите на БЦ и газда Велија да излезел од владата. Од тој момент А-НУЛА прават 60%:40% бљувотини против ВМРО и против ДУИ.

Датум на внесување: 21.Мај.2011 во 08:08
Да,
синхронизацјата на СДСМ со „Законите за Слобода“, на сестра Љуба со паролата „Смрт или Слобода“ и говорот на предавникот-лопов-бугарин во Тетово дека одма после изборите ќе донеселе закон за ослободување од казни, прекршоци, затвори и притвори, ја потврдува тезата дека СДСМ сонуваат да понудат на сите партии што ќе влезат во парламентот се и сешто, само тие да ја формирале новата влада.

Еве го сценариото на СДСМ подетално обработено во колумна во Дневник:

http://www.time.mk/read/560d910991/50f2c8503d/index.html - http://www.time.mk/read/560d910991/50f2c8503d/index.html

Во разгледаните 4 математички сценариа дека СДСМ ќе направи влада со СИТЕ партии без ВМРО-ДПМНЕ има една вградена грешка.

Грешката е: Се рачуна дека ВМРО ќе било пасивно, и дека само ветувањата на СДСМ кон сите други партии ќе имале ефект да ги убедат да влезат во коалиција со СДСМ.
Но, ноторен е фактот дека на било која понуда од страна на СДСМ, ВМРО може да понуди на било кој политички партнер многу повеќе. Во тој поглед, од досегашната анализа на активностите и однесувањето на Груевски, сигурен сум дека ВМРО не дека ќе биде пасивно, туку ќе биде ултра активно. А знаејќи дека во политиката политичарите само својот интерес си го гледаат, сонот на СДСМ дека ќе дојдат на власт овие избори ќе си остане само сон.

Датум на внесување: 23.Мај.2011 во 21:59
Дури го напишав ова, а ВМРО ми ги потврдија зборовите дека не само што нема да седат пасивно, туку дека ќе бидат ултра активни.

Вчера кандидат од листите на Љубе, заради неговото коалицирање на Бранко се врати во ВМРО-ДПМНЕ, а денеска цели комитети од Свети Николе и Штип на народњаците поради најавата на Додовски и Георгиевски дека ќе коалицирале со СДСМ се вратиле во ВМРО-ДПМНЕ.

Пука по сите шавови стратегијата на БЦ дека ќе успее да направи малцинска влада.

ЛУЗЕРИ!

Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 23.Мај.2011 во 22:13
Од кај се овие информации ?

Дај линк да прочитаме , само да не е к*рир , сител или вечер .

-------------
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">

Датум на внесување: 24.Мај.2011 во 11:16

Дури го напишав ова, а ВМРО ми ги потврдија зборовите дека не само што нема да седат пасивно, туку дека ќе бидат ултра активни.

Вчера кандидат од листите на Љубе, заради неговото коалицирање на Бранко се врати во ВМРО-ДПМНЕ, а денеска цели комитети од Свети Николе и Штип на народњаците поради најавата на Додовски и Георгиевски дека ќе коалицирале со СДСМ се вратиле во ВМРО-ДПМНЕ.

Пука по сите шавови стратегијата на БЦ дека ќе успее да направи малцинска влада.

ЛУЗЕРИ!

Може ли мааааало појаснение- Ова се нови членови или станува збор за “побегули„ кои од ВМРО заминаа таму, па сега пак се враќаат ваму?збунетост
Ако се тие- Кој може да гарантира дека нема пак да побегнат?тага

-------------

Датум на внесување: 25.Мај.2011 во 22:50

ЛУЗЕРИ!
Може ли мааааало појаснение- Ова се нови членови или станува збор за “побегули„ кои од ВМРО заминаа таму, па сега пак се враќаат ваму?збунетостАко се тие- Кој може да гарантира дека нема пак да побегнат?тага

Маманд, нема гаранција дека нема пак да преминат. Ама во контекст на актуелниот момент и изборите, овие преминувања се погубни за Народњаците и членовите на ОМ (а со тоа и директно погубни за идејата на БЦ да формира малцинска влада со сите партии освен ВМРО-ДПМНЕ).

Инаку во право си, претежно се стари членови на ВМРО-ДПМНЕ кои преминале во Народна заради Љубчо, па сега пак се враќаат (и тоа јавно пред камери) назад во ВМРО-ДПМНЕ (или стари членови на ВМРО-ДПМНЕ кои од незадоволство, преминале во ОМ). Еве денеска пак нови преминувања гледам на телевизија. Овој тренд изгледа ќе продолжи.

Датум на внесување: 26.Мај.2011 во 00:28
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Анѓелина, ВМРО е првата и единствена партија која пред да ја представи новата програма даде отчет за старата.

A be Kaltuzin, te sfakjam vo potpolnost ama objasnuvanjata od ovoj tip ne vroduvaat so plod, pogotovo ne na nekoj na koj so rosaviot mu e seksi i covek so stav газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 26.Мај.2011 во 01:39
Ќе се тиквосаат за најбрзо и овие од ДПМНЕ,тоа што имало неколку шпиуни за да се слкаат на ТВ ,го имало и порано,па сега во ДПМНЕ 80% се нездоволни бивши членови на СДСМ и нивни деца,а плус тоа и скоро сите се со Бугарски државјанства.
Иначе тоа е нормално за нив ,тие историски гледано се кокале ,шпиунирале ,предавале колеле,како Јуда за сребреници.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 13:58
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Nikola Gruevski ke ja sostavi...

normalnoне%20знам

arno si pogodivголема%20насмевка

-------------

Постирано од: Persej7
Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 18:34

Неможе да се занемари фактот што Љубе Бошковски на претходните избори како независен претседателски кандидат  освои 150 000 кои се на некој начин одлеани од ВМРО ДПМНЕ , како и Љубчо кои исто така на минатите избори и без класична кампања успеа да одвлече 50 000 гласови, а сега е дури и носите на листа во изборна единица 3. Демократска десница на Филип Петровски - некаде околу 20 000 гласови и тогаш се собира една сериозна бројка на 220 000 еве и 200 000 гласови кои ке бидат одлеани од ВМРО ДПМНЕ.

ОБЕДИНЕТИ ЗА МАКЕДОНИЈА 17.080 гласови       1,52%

ВМРО – НАРОДНА ПАРТИЈА      28.217     гласови   2,51%

http://217.16.84.11/Default.aspx - http://217.16.84.11/Default.aspx

Реалната слика е многу далеку од твоите проценки, но сепак премногу гласови за двајца де факто предавници (па нека половината се за финансиска добивка).

Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Од кај се овие информации? Дај линк да прочитаме , само да не е к*рир , сител или вечер .

А што има врска ако Сител или Вечер ја објават веста, демек нема да е вистинита? Имаше масовно одлевање од Народна и од ОзМ.     

Датум на внесување: 06.Јуни.2011 во 22:03
Ќе почекаме до 25 августнамигнување

-------------

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 18:42
Теоретски се можни сите комбинации...
ама во пракса...
се некако мислам дека сигурно...
ќе имаме претседател на парламент Албанец...
меѓу другото...

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 19:02
Jas ne gledam nishto losho vo toa.

Kako nekakva paralela... vo posledniov polovina vek najgolem broj na premieri vo Kanada bea francuzi od separatistichkata provincija Quebeck, a ne anglichani.

Toa za amerikancite e isto kako i dobivanjeto crnec za pretsedatel - Obama.

Treba ednash makedoncite da go odminat Halloween.   

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 19:22
Лично и јас не гледам нешто лошо во тоа...
а да живеев во Канада...
око немаше да ми трепне...
бре ајде нека помине еднаш и кај нас Halloween...
ама...
ние сме Балкан...
нас ни е запад Албанија...

министерот за здравство сака на Косоварите да им обезбеди...
здравствени услуги исто како и за наши државјани...
полицијата пишува казни за пешаци кои не проаѓаат на пешачки...
во Кисела Вода на секои 20 метри...
ама кај пластичарите и во Чаир не можеш да ни ги видиш...
пајаците го чешлаат центарот на Скопје и собираат коли...
ама од таа страна на Вардар не ги ни знааат улиците...
инспеција ги згази од контроли нашиве дуќанџиии...
ама на Бит Пазар се продаваат шверцувани цигари пред носот на полициската станица...

и така...

П.С. Мислам дека знам што ќе ми одговориш...
Во Америка во црнечките квартови идат мешани полициски патроли...
види...
и кај нас идат мешани патроли...
ама јас уствари не зборев за полицијата...намигнување

Датум на внесување: 07.Јуни.2011 во 21:05
Sekoj pochetok e tezhok.

Kaj mene edno vreme na crnite im zabranuvaa da vlezat vo prodavnica, da se zapishuvaat na uchilishta i bukvalno gi pechea na razhen.

Denes pretsedatel na SAD e crnec.

Nekogash francuzite i anglichanite vodea vojni vo Kanada, a ne tolku odamna krstosuvaa i tenkovi po Montreal i Quebec City dodeka francuskite nacionalisti i shovinisti krevaa vo vozhud kafulinja, vrshea kidnapiranja i atentati na drzhavni funkcioneri, a na referendum za samo nekolku glasa ne uspeeja da se otcepat od Canada.

Denes separistite ne se esapeni nitu za pet pari od samite francuzi iako prv oficijalen jazik vo Quebec e francuskiot, vo uchilishata se uchi na francuski, site radio i televizijski programi (vkluchuvbajkji gi i onie plakjani od drzhavata) se na francuski jazik, site javni patokazi, bilbordi i iminja na prodavnici se na francuski, a nivni lugje, kako shto vekje spomnav, se naogjaat na najvisoki drzhavni funkcii.

Za s'e treba vreme i dobra volja.

Vremeto go imame, no ne sum siguren za dobrata volja...

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 14:49
Да Меси така било,ама црнците во Америка кога ќе ги прашаш која им е татковина едногласно велат САД или Канада,и не работат против татковината,напротив се спремни да гинат за неа.

Во Македонија чисто се сомневам дека некој етнички Албанец е спремен истото да го каже за Македонија,во умот му е само Албанија и Косово.

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 08.Јуни.2011 во 18:59
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Sekoj pochetok e tezhok.

Kaj mene edno vreme na crnite im zabranuvaa da vlezat vo prodavnica, da se zapishuvaat na uchilishta i bukvalno gi pechea na razhen.

Denes pretsedatel na SAD e crnec.

Мојот коментар не беше со националистичка конотација нити од аспект дека имам нешто против Албанците.
Мојот коментар беше и сеуште е за тоа што со 56 добиени пратенички места премиерот Груевски МОРА да ги задоволи барањата (реални или нереални) на албанските партии ДУИ или ДПА за да формира влада.
Нека ме негира некој дека не е така.
Во претходниот мандат- имаше 63 пратеници и сам без (не мораше) албанските или било чии пратеници можеше да формира влада.
Сега за жал- не е во позиција да го направи тоа.тага
И ко што рече денеска една моја пријателка-добар аналитичар на состојбите кај нас- Победник на изборите е Груевски, ама излегува дека владата ќе ја прави Ахмети или Тачи. Тие се тие кои ќе бираат дали со Груевски, дали со Црвенковски.
Ним им е обезбедено владеењето (на едниот или на двајцата)

-------------

Датум на внесување: 09.Јуни.2011 во 17:31
Еве некои комбинации.Ќе почекаме да видиме дали ќе тече токму вака
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=6911931474&id=9&prilog=0&setIzdanie=22301 - Груевски и Ахмети ја почнаа владината кројка
Претседател на Собранието - Албанец по волја на Али Ахмети, кој треба да обезбеди новиот парламент целосно да го имплементира албанскиот јазик во законодавниот дом реализирајќи ги на дело новите вработувања на 70 преведувачи, како и двојазичност во владата. Засилена позиција на вицепремиерот Албанец спроти преостанатите заменички места на премиерот, па дури и нивна замена со секретаријати и министерствата.

-------------

Постирано од: VaZoLjIN
Датум на внесување: 19.Јуни.2011 во 20:31

Мојот коментар не беше со националистичка конотација нити од аспект дека имам нешто против Албанците.Мојот коментар беше и сеуште е за тоа што со 56 добиени пратенички места премиерот Груевски МОРА да ги задоволи барањата (реални или нереални) на албанските партии ДУИ или ДПА за да формира влада.Нека ме негира некој дека не е така.Во претходниот мандат- имаше 63 пратеници и сам без (не мораше) албанските или било чии пратеници можеше да формира влада.Сега за жал- не е во позиција да го направи тоа.тагаИ ко што рече денеска една моја пријателка-добар аналитичар на состојбите кај нас- Победник на изборите е Груевски, ама излегува дека владата ќе ја прави Ахмети или Тачи. Тие се тие кои ќе бираат дали со Груевски, дали со Црвенковски.Ним им е обезбедено владеењето (на едниот или на двајцата)[/QUOTE]

Све некои "аналитичари" и "експерти",барем да знаеа да собираат ќе беше добро.Нека ти објасни "аналитичарот" како ќе формира БЦ влада,кога ДУИ беа децидни дека нема да коалицираат со ниедна друга албанска партија?Ај да ти нацртам

СДСМ+ДУИ = 42+15= 57
СДСМ+ДПА = 42+ 8= 50
СДСМ+НДП = 42+ 2= 44

ВМРО+ДУИ = 56+15= 71
ВМРО+ДПА = 56+ 8= 64
ВМРО+НДП = 56+ 2= 58

Секако дека Ахмети ќе си бара она што му следува после изборниот резултат,но ако се преценува може да го снајде она од 2006 кога ДПА иако со помалку пратеници,сепак си седнаа во владините фотељи.После безбројте изборни порази на ДПА од ДУИ единствено нешто што може да ја одржи партијата да не продолжи да згаснува е влез во владата.Така да Груевски НЕ МОРА да ги задоволи барањата на Ахмети ако се нелогични и комотно може да формира влада со ДПА.

СДСМ не му ги зема пратениците на ВМРО како што сакаат комуњарите да веруваат.Му ги земаа тројанските коњи - (ЉуБчо,Љубе,Достоинство и ДД)- испаднаа више коњи него тројански.Не џабе А1 се утепа од рекламирање нивни спотови и тоа безплатно.Десничарските гласови ако не отидеа на нивни конто ќе завршеа на контото на ВМРО - секако не на СДСМ.

Секако ќе имате шанса да го проверите ова што го зборам - за едно 4 години :D

За тоа време може тие (демек)"експертите" и "аналитичарите" ќе научат математика колку за 1-во одделение да можат да собираат.

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 17.Септември.2012 во 21:36
...капетан Липа,е новиот мандатар во најава.газење од смеење

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Датум на внесување: 24.Март.2014 во 17:03
Originally posted by zagor zagor напиша:

...капетан Липа,е новиот мандатар во најава.газење од смеење

Сега кој капетан ќе биде мандатар смеење

Датум на внесување: 30.Април.2014 во 14:30

И сега кој ќе влезе во владата од етничко-албанските партии, ако Али се заканува со нестабилност , пак?

Прочитав една интересна http://dnevnik.mk/?ItemID=D193AB6B3EBCB74487C539653D804791" rel="nofollow - колумна , сигурна сум дека преговорите нема да течат така, по малку утописки.
Ми се допадна последниот дел.
Баш би сакала да го видам Стојанче Ангелов во Влада како министер за одбрана.да
Наместо учката Џафери.

„Ден трет. Дијалог помеѓу раководството на ВМРО-ДПМНЕ и раководствата на ГРОМ и Достоинство. ВМРО-ДПМНЕ – „Почитувани, ви честитаме на изборните резултати. Би сакале да ве поканиме, од повеќе објективни причини, да учествувате во владата со по еден министер од вашите политички партии. Заради конкретното искуство на претседателот на Достоинство во безбедносната политика и познавањето на системот на безбедноста на РМ, мислиме дека е најдобар избор за министер за одбрана. Не сме задоволни од квалитетот на работата во ова министерство на претходниот министер (Талат Џафери алијас командант Форина, н.з.), и имаме информации дека е потребна кадровска реорганизација и построга контрола на работењето. Би сакале и претседателот на ГРОМ да се вклучи во работата на нашата влада како министер за локална самоуправа, затоа што ги почитуваме неговите позитивни резултати во работењето како досегашен градоначалник на Општина Kарпош“. ГРОМ, Достоинство – „Благодариме на поканата, со задоволство прифаќаме и се надеваме на успешна соработка“.

-------------
неколку жолти цветови.

Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 30.Април.2014 во 14:46
ако ВМРО ги земе ДУИ во Владата џабе им се и 500 пратеници..
..кога не можат сами да одлучат кого ќе го поканат во Владата..

(ова го спомнувам зашто се знае што беше речено во кампањата..
..уцени-муцени, тинтири-минтири, сега да видиме колку вреди зборот на Кољо)

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 30.Април.2014 во 19:21

Наместо учката Џафери.

еееее.....да знаеш колку и јас би сакал да го видам ова....да
ама тие што решаваат не мислат така...дури и го избркаа Стојанче од работа, го оставија како куче на улица, без леб...

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Постирано од: Crna Arapina
Датум на внесување: 30.Април.2014 во 20:28
Браво "патриоти " ВМРО, нели молевете за 62 пратеника за да не ве уценуваат учките СРамота ова што го направивте ,најиронично е што самиот Грујо викаше дека нема шанси да коалицира со нив по телевизии кај Јади Бурек ,митинзи сегде тоа го викаше 
http://grid.mk/read/news/507527114/7183766/gruevski-i-ahmeti-dogovorija-koaliciona-vlada" rel="nofollow - http://grid.mk/read/news/507527114/7183766/gruevski-i-ahmeti-dogovorija-koaliciona-vlada

-------------
Train hard,Fight easy !

Постирано од: Crna Arapina
Датум на внесување: 30.Април.2014 во 20:32
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Наместо учката Џафери.

еееее.....да знаеш колку и јас би сакал да го видам ова....да
ама тие што решаваат не мислат така...дури и го избркаа Стојанче од работа, го оставија како куче на улица, без леб...
Од зам. командир на ЕСЗ Тигар го ставија , инспектор на сообракајна полиција збунетост

-------------
Train hard,Fight easy !

Датум на внесување: 30.Април.2014 во 20:54
Originally posted by Crna Arapina Crna Arapina напиша:

Браво "патриоти " ВМРО, нели молевете за 62 пратеника за да не ве уценуваат учките СРамота ова што го направивте ,најиронично е што самиот Грујо викаше дека нема шанси да коалицира со нив

Не знам што зборел Никола или како бил разбран од луѓето, но cекоја владеачка партија мора да коалицира со албанските партии, без обзир дали има мнозинство во владата. Ниту една влада во Македонија не може да биде исклучиво еднонационална.

Разликата е што кога се има мнозинство, коалицијските партии не можат да поставуваат услови за исполнување на некои нивни посебни барања при влегувањето во коалицијата како и при гласањaтa за прифаќање предлози, одлуки и закони понудени од страна на најбројната пaртија.

-------------

Датум на внесување: 30.Април.2014 во 21:47
Не знам што зборел Никола или како бил разбран од луѓето, но cекоја владеачка партија мора да коалицира со албанските партии, без обзир дали има мнозинство во владата. Ниту една влада во Македонија не може да биде исклучиво еднонационална.

...tolku raboti znaes,a ne sakas da priznaes deka znaes sto kaza N.G na mitinzite niz cela RM.
Iskreno ...da znaev za ova tvoe tvrdenje,bas ke se razmislev pred da zaokruzam po dve brojki na livcinjata.

-------------

Датум на внесување: 01.Мај.2014 во 00:44
Сега, треба да се информираме за нештата во врска со државата доколку сакаме да ги разбереме работите кои се случуваат во неа.

Ако не сте знаеле до сега, во Македонија не  може да се формира етнички чиста влада.

Не знам што с'е говорел Никола, но од оноа што имам јас слушано тој велел дека потребни му се 62 пратеника за да спречи условување и уценување од коалицијските партии.  Никогаш не рекол дека ќе формира влада исклучиво од ВМРО-ДПМНЕ или исклучиво од само етнички македонски коалицијски партии.

Ако некој забележал спротивно, нека објави видео снимка.

-------------

Постирано од: INTERCEPTOR
Датум на внесување: 01.Мај.2014 во 01:02
hahahahah abe mesi. Duri i smesen stanuvas... Se ke kazes ili ke isprevrtis za da go odbranis toj sto so dve race si go zaokruzil duri tri pati na livceto.... Ubavo znaes sto lomotose grujo po mitinzite, i se vodese na populizmot deka ako dobie 63 pratenika nema da koalicira so DUI, no toa go kazuvase bas na ovoj nacin na koj ti sega sakas da go nametnes kako nekakov si fakt... Ubavo si znaes, no moras da branis, jasno ni e kako den... Sepak nie ne sme cicale vesla kako mali....

Датум на внесување: 01.Мај.2014 во 01:17
Нема потреба од лично обраќање, патронизирање, ниту од "сите знаеме", "популизам"… 

Повели објави снимка (барем сега од избориве има колку сакаш) каде вели дека му требаат 63 пратеника за да не прави коалиција со албански партии (ДУИ или било која).

-------------

Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 01.Мај.2014 во 01:59
Изгледа не го разбрале Грујо.
Му требаат 63 пратеници за да не зависат во парламет од албанскиот коалиционен партнер, освен за законите што треба да се донесат со Бадинтерово мнозинство за кои мора господата да се изјаснат.
ВМРО секако мора да одржува добри односи со нив, ги сакале или не. Без нив нема апсолутно ништо, особено од витално значење. 
Така си го продадовме задникот пред многу години.

Двојното мнозинство или Бадинтеровиот принцип претставува процедура за гласање пропишана во Охридскиот рамковен договор, точка 5 (Посебни парламентарни процедури). Според оваа одредба, за усвојување на закони или правила кои на непосреден начин влијаат врз прашања кои се однесуваат на немнозинските заедници, треба да се обезбеди мнозинство гласови при што треба да има мнозинство гласови од страна на припадници на заедници кои не се мнозинство.

-------------
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Датум на внесување: 01.Мај.2014 во 06:01
Токму така.

-------------

Постирано од: Орка
Датум на внесување: 01.Мај.2014 во 10:28
Јас искрено не верувам некој што и малце ја познава рамката
во која сме сместени дека и се надева на можен таков исход.
Едноставно невозможно!Или како што Messenger и реплицирал на
evangeline и се е кажано.Останува да сега не премногу моќно
се чувствуваат ДПМНЕ и се обидат да им ја намалат моќта на
ДУИ,оти сигурно не би сакале да одат чекор наназад.Па не би
ме изненадило доколку тоа се обидат да го сочуваат и со
во најблага форма закани или не дај Боже сценарија како
што имавме по автобусите и Смилковско езеро.А секој еден
што го сфатил,или верувал дека Груевски така кажал убаво
самиот себеси си се излажал.

Датум на внесување: 02.Мај.2014 во 01:03

Македонија е така “урамковена“, што нема шанси сериозен политичар и да помисли да не коалицира со етничко-албанска партија, а не пак да го зборува тоа пред цела јавност на митинзи.
Јас колку што прочитав, барањето беше за да не бидат уценувани со екстремни барања, а не за да не коалицираат.

Тимовите им се формирани и тие веќе си преговараат за министри и фотејли.
А јас баш сум алергична на ДУИ поради нивниот “минат труд“.

И штета за Стојанче Ангелов, низ што се помина човекот.
Баш пред некој ден беше годишнина од масакрот во Вејце.
И само Стојанче отишол да им се поклони на тие херои на кои ни имињата не им се запаметија.
А тие што требаше да отидат и да им се поклонат во името на државата, без зафатени со преговори за нова влада со бившите учки.
Каква шизофренија. вртење со очи

-------------
неколку жолти цветови.

Постирано од: xereras
Датум на внесување: 02.Мај.2014 во 01:18
nova vlada???
vrhovisti -teroresti i sverceri

Датум на внесување: 08.Мај.2014 во 22:30
nikoj..odime na novi izbori,ako bog da.голема насмевка

-------------

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 08.Мај.2014 во 22:32
Пак палецов ќе ми го лакираат а?

Лаков траен упм,никако не се вади.

Што не им напраат на жениве нешто слично што трае месец дена 

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 08.Мај.2014 во 22:33

Што е бре ова, навистина Али ќе барал нови избори во септември? изненадување

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 08.Мај.2014 во 22:36
.....Ali ako saka moze a ne mora da go priznae predsednikot nas.I da ne glasal moze-lo posle toa..da se pismanis.Se e moguЌe kaj nas.ма ајде

-------------

Датум на внесување: 09.Мај.2014 во 23:44
Originally posted by zagor zagor напиша:

Se e moguЌe kaj nas.ма ајде

Навистина се' е можно.
Уште што се вика незавршени изборите, они за нови зборуваат.изненадување
http://alsat.mk/index.php/vesti/od_zemjata/8928-%D0%B4%D1%83%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%B5%D1%80-%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%86-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5.html" rel="nofollow -

http://alsat.mk/index.php/vesti/od_zemjata/8928-%D0%B4%D1%83%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%B5%D1%80-%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%86-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5.html" rel="nofollow - Спикер Албанец или прекин на преговорите

Па после состанокот:

http://libertas.mk/%d1%81%d0%b0%d0%bb%d1%82%d0%be-%d0%bc%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b5-%d0%b4%d1%83%d0%b8-%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be/" rel="nofollow - Салто мортале: ДУИ останува во преговори и не ја бара претседателската функција во Собранието!

Хммм... што ли им ветиле во замена за да ретерираат од ставот? размислување

-------------
неколку жолти цветови.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 10.Мај.2014 во 00:12
-bash me zabole koj!

ama, kako i da e...koi i da se, ...ako dosega ne , ponataka sigurno ke zasluzat neshto slichno na ova:

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 12.Мај.2014 во 15:36

http://fokus.mk/koalitsemeri/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=koalitsemeri" rel="nofollow - Коалицемери.

Совршено им одговара кованицата.да

-------------
неколку жолти цветови.

Постирано од: svetosparki
Датум на внесување: 12.Мај.2014 во 18:39
Tesko na ovaa Vlada so vakov narod

Датум на внесување: 12.Мај.2014 во 18:41
Или тешко на овој народ со ваква влада. 

Кој и да ја составува, пак за народот е подебелиот крај од стапот.

-------------

Датум на внесување: 12.Мај.2014 во 18:46
Naovaa nema dai trebaat sto dena-ima kontinuitet

Постирано од: Palavka
Датум на внесување: 12.Мај.2014 во 19:22
nema ni da ima podobro,sekoj kuka a sto se menuva?

Датум на внесување: 13.Мај.2014 во 12:00

http://www.mkd.mk/makedonija/partii/pochna-pazarot-ujp-za-dui-makedonska-poshta-za-vmro-dpmne-minister-za-obrazovanie" rel="nofollow - Почна пазарот

Значи светли денови го чекаат македонското образование, ако го стават под раководство на некој од ДУИ.замисленост

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 13.Мај.2014 во 12:17

http://www.mkd.mk/makedonija/partii/pochna-pazarot-ujp-za-dui-makedonska-poshta-za-vmro-dpmne-minister-za-obrazovanie" rel="nofollow - Почна пазарот

Значи светли денови го чекаат македонското образование, ако го стават под раководство на некој од ДУИ.замисленост

Македонското образование ќе си биде исто како и сега . Туку албнското ќе има напредок . Ама тоа е то . Уште во минатото е кажано - победниците не ги судат .

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2014 во 12:22
Ако го сменат Горданчето многу ќе згрешат.

А каде се видело за образование албанец. Па тие не знаат македонски да зборат, а не да водат цел образовен систем на тој јазикзамисленост

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2014 во 18:22
Ovaa Vlada ke ja formiraat partijski clenovi na DPMNE i DUI,
i plus strucnjaci vo svoite oblasti...
znaci,dve kategorii...
partijski i nepartijski...Aj,za partijskive,kolku i da vredat,
mora da se napagaat,inace za koji moj si opozicija...
mesto kontra-programa,plukanje i vreganje...
Ali,za drugava kategorija,neznam so ke plasirate...
Nejse...
Moe mislenje e deka site ovde so ucestvuvate u ova tema
go imate elementarnoto obrazovanie...pismenost...
So koj mozok seuste pola narod u MKD go tretirate
ko retardirani...so koe pravo del opd Albanskiot narod,pretstaven
preku DUI,go smetate zaretardiran....
PARAFRAZIRAM:Kako da dojde minister za obrazovanie od DUI,
koga toj ne go znae Makedonskiot jazik...
Koja li budalastina,koj li fasizam,koja li mrznja prema
legalno izbranata vlast...
Toa sto istorijata i Svetskata politika ,a najvise sopstveniot
prostakluk,ne donesoa do ova derege,ne mora da znaci da sea
site obidi za iskacanje od zacmaenosta,da gi praime puzder...
Nie sme tuka,Albancite se tuka,i svatete go toa veke ednas,
daj da se prebroime,stiklirame i trgneme napred...
Ja ke glasam za Vladata...

Датум на внесување: 15.Мај.2014 во 00:05

Малку сарказам.
Таман си е кажано за суштината на старо-новата тендер коалиција:

http://www.kozanostra.net/tender-od-ej-si-di-si-usvoena-za-konsenzualna-himna-na-makedonija/" rel="nofollow -

Песната “Тандер” од американскиот бенд “AC/DC” со мала преработка во “Тендер” ќе биде избрана за консензуална химна на Македонија, брифираат од владејачките ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ. Високи извори блиски до лидерите Груевски и Ахмети тврдат дека оваа песна најмногу се доближува до платформите на двете партии и рефлектира високо ниво на консензуалност.

- Со изборот на “Тендер” за нова химна на Македонија ќе се надмине единствената пречка која досега стоеше на патот на формирањето на старо-новата владина коалиција. Таа ќе помогне да се надмине јазот околу нелегитимноста на претседателот, разликите околу поделбата на ресорите, како и некои други незначителни проблеми – велат од двете партии.

Новата химна, за да се избегнат нови конфликти, нема да биде ни на македонски ни на албански, туку компромисно – на англиски. Со оглед на тоа што во оригиналната верзија “Тандер” значи “Гром”, од ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ очекуваат песната да биде прифатлива и за единствениот опозициски пратеник во парламентот, од редовите на ГРОМ.

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 15.Мај.2014 во 01:15
Predlogov di drzi voda,ali samo za VAS...Steta so Scott ne moze da stane
i da ti stegne edna zauska

Датум на внесување: 15.Мај.2014 во 09:42

Свето, па ти си бил голем демократ!
Нас не обвинуваш погоре за фашизам, будалаштини, омраза..., а ти сакаш да ни маваш заушки за обичен сарказам.
И тоа на жена.загриженост

(Скот нека си почива таму кај што си е, ама ни оставил http://www.youtube.com/watch?v=gEPmA3USJdI" rel="nofollow - песни подложни за различни интерпретациинамигнување)

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 15.Мај.2014 во 16:29
Ne se sekiraj,ne go budam za gluposti...

Датум на внесување: 15.Мај.2014 во 16:38
AC/DC se od Australija,a ne od Amerika...
i,ve molam,glejte vasiot komentar za himnata da ne go procita
i Young,inace otide i toj,,,

Датум на внесување: 15.Мај.2014 во 16:48

Аууу да, сега приметив дека имаат грешка во текстот.
Да не ја должиме понатаму и онака сме офтопик, за Владата беше темата. голема насмевка

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 10.Јуни.2014 во 15:28

Читам новиот состав на Владата и не гледам ништо ново.
За што ли беа тие избори и трошење пари, којзнае?збунетост
Освен министерот за образование и министерот за одбрана.
Појма немам од каде Јолевски за министер за одбрана (што има завршено и дали е компетентен, ко да е тоа важно де), ама барем нема пак да биде оној молчаливиот учка.

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 10.Јуни.2014 во 16:02
Јас си ќутам во очекување novace да се ни објасни...
Ама изгледа само на провокација се јавува.

Постирано од: novace
Датум на внесување: 10.Јуни.2014 во 19:37
Originally posted by Орка Орка напиша:

Провокација „велиш„... а?
Јас пак (сеуште си) мислам ....дека и кај нас сега и овде ....е стасано „времето„ за формирање (и) на „техничка„ ОПОзиција..
Кога тоа везден се (и упорно) бара ете и за некаква си „техничка„  Блада..
Невидено ....а и нечуено (досега) на овие простори!?.
И пошироко изгледа!?.
пс
Сите овие досега не-видени ступидарии , можат да се изнедрат само во нечиј (тешко) за-болен ум..по дефинитивно изгубената им децениска власт...занавек (ми) се чини!?.
намигнување

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Датум на внесување: 10.Јуни.2014 во 22:46
ja mislam istiot so ja praese i proshlava...
a...kolku ke vladeat?za veki-vekova,a mozda i jace...
Jolevski ima zavrseno Politicka skola u Kumrovec
i edna nedela bil so Tito na Neretva...
Valjda e dovolno kompetenten?!

Датум на внесување: 11.Јуни.2014 во 05:26
Originally posted by svetosparki svetosparki напиша:

ja mislam istiot so ja praese i proshlava...
a...kolku ke vladeat?za veki-vekova,a mozda i jace...
Jolevski ima zavrseno Politicka skola u Kumrovec
i edna nedela bil so Tito na Neretva...
Valjda e dovolno kompetenten?!

Ако добро (те) прочитав , другарот Јолевски да ти бил дури на Неретва со Тито а?
А тоа пак....автоматски „повлекува„ дека и тој БИЛ и(ли)  е КАПЕН.
Демек во чиста и свежа вода..хехе
Впрочем ....како што е „капен„ и секој овдешен службеник на Форумов.
пс
За што ...газдата на Форумов си водел (најверојатно)  , многу педантна и се обухватна  евиденција.
намигнување

-------------

Датум на внесување: 11.Јуни.2014 во 08:27
Ете гледаш колега мој драг форумски оти таков впечаток имам околу провокацијата...
Да му е страв на човек да си пише....Одма етикета ќе си добие.По нарачка
Но да си жив и здрав нека ти е тебе убаво...
Го јадел дедо ми од Тито,
татко ми од Бранко
па зошто да не јас сега од твоите...
Та нели тоа е во генот на овој народ
да секој секогаш го подгазува.
Вака офтопик стварно шмекерско ова намигањево,
и одма ме подсеќа на подфорумот секс...

Датум на внесување: 11.Јуни.2014 во 08:56
Originally posted by novace novace напиша:

пс
За што ...газдата на Форумов си водел (најверојатно)  , многу педантна и се обухватна  евиденција.
намигнување

novace, на Идивиди не поминуваат поделби на бањати и небањати. Тоа за на друго место чувај си го.
Тука претпоставка е дека сите сме редовно бањати, нели како цивилизациска придобивка, а не како етикета.
Kако што не ви фали сарказам ниту тебе ниту на Свето, би биле одлични текстописци за Cosa Nostra.намигнување

Сакав да кажам, Јолевски дури и да ги нема квалификациите, е сигурно покомпетентен од претходникот му, кој беше понижување и за македонците и за жртвите од 2001-ва година.
А како министер на едно од најважните министерства, треба да се подразбира и да поседува некоја квалификациичка од областа.
Па нека е и кумровечка политичка школа или учество во првата Влада на Никола Карев и Крушевската република.

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 11.Јуни.2014 во 09:09
Originally posted by Орка Орка напиша:

Ете гледаш колега мој драг форумски оти таков впечаток имам околу провокацијата...
Да му е страв на човек да си пише....Одма етикета ќе си добие.
По нарачка
Но да си жив и здрав нека ти е тебе убаво...
Го јадел дедо ми од Тито,
татко ми од Бранко
па зошто да не јас сега од твоите...
Та нели тоа е во генот на овој народ
да секој секогаш го подгазува.
Вака офтопик стварно шмекерско ова намигањево,
и одма ме подсеќа на подфорумот секс...

И веднаш , после „провокација-та„ (те) читам дека си го напишал сето она..што ти лежело на душичката.
пс
Јас на време... и со време си се оградив.. и пишав дека :
не сум доктор ама сум опкружен со пациенти
За секој  случај..нели !?
намигнување

-------------

Датум на внесување: 11.Јуни.2014 во 09:14

Originally posted by novace novace напиша:

пс
намигнување

novace, на Идивиди не поминуваат поделби на бањати и небањати. Тоа за на друго место чувај си го.
Тука претпоставка е дека сите сме редовно бањати, нели како цивилизациска придобивка, а не како етикета.
Kако што не ви фали сарказам ниту тебе ниту на Свето, би биле одлични текстописци за Cosa Nostra.намигнување

Сакав да кажам, Јолевски дури и да ги нема квалификациите, е сигурно покомпетентен од претходникот му, кој беше понижување и за македонците и за жртвите од 2001-ва година.
А како министер на едно од најважните министерства, треба да се подразбира и да поседува некоја квалификациичка од областа.
Па нека е и кумровечка политичка школа или учество во првата Влада на Никола Карев и Крушевската република.

Во сеекој случај..напишаното е презентирано само како одговор  на една провокација од наш колега на оваа тема...и нема општо значење.
Доколку е како такво разбрано..јас ви се извинувам.
За сторената грешка... од мене
намигнување

-------------

Датум на внесување: 11.Јуни.2014 во 09:15
Не бе другар ти си со етикетата во рака и само мавај
Фала ти и за ова пациент,и на бесплатната дијагноза
за што тоа ми лежело на душа...
Ќе те корегирам ми лежи само тоа што погина чичко ми во 2001
За нели денес мислам знаеш...
Инаку тамам сум си јас не се секирај,и не троши
џабе етикети.

Датум на внесување: 11.Јуни.2014 во 09:32

Ако продолжите со пациенти, небањати и слични етикети, ќе ми треба едно маче со жолти картони.
Црвените се надевам дека нема да ми требаат.

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 11.Јуни.2014 во 09:42

Ако продолжите со пациенти, небањати и слични етикети, ќе ми треба едно маче со жолти картони.
Црвените се надевам дека нема да ми требаат.

Сето ова погоре , произлезе од нечија „провокација„...можеби поинаку смислена!?.
Јас ...само  што (му) „одговорив„ на провокацијата.
Требаше ...сепак да се воздржам..и да не „одговарам„ на никакви провокации.
пс
Само едно  сепак ми остана недоразјаснето?.
Кои тоа беа „моите„ , а кои  беа „неговите„ !?.
Пријатен ден.
збунетост

-------------

Датум на внесување: 11.Јуни.2014 во 10:43
Докторе на крај погодок.
Ама и Миле паника со своите гатачки способности од два пати погоди.
-Црна е?
-Не.
-А плава да не е?
Тики пријатен ден...И не е лошо да некад
и не информираш нешто ете конкретно периодов
за формирањето на владата.А не само да паѓаш на провокации.
Оти секако во моментов треба внатрешно да си се пазите
сите надворешни "непријатели" Ви се елиминирани.
А ваквите пациенти како мене полека полека гурбет си фаќаат.   

Датум на внесување: 11.Јуни.2014 во 11:23
Новата Влада ќе си биде и како старата . И нема потреба да се менува . Штом народот за нареден пат го избра Никола значи се задоволни .

Но ќе му дадам еден бесплатен совет на премиерот : Ако ќе состанува нова влада тоа да биде онаа шармантна и неодолива мешавина на најдобрите министри од предходните влади . Нешто како Дријм тијм

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk