|
Колку ги познаваме законите, уставот? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уставот гарантира почитување и заштита на приватноста на личниот и семејниот живот, почитување и заштита на достоинството и на угледот, како и сигурност и тајност на личните податоци.
Македонскиот устав изгледа ова не го гарантира за жал. Абе реков јас и има уште милион пати да повторам дека државата ни е под НУЛА |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според ова што го пишуваш, можам да заклучам дека не си го прочитала македонскиот Устав... |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас ништо не измислувам од мене туку коментирам на реченица напишана во книгава тука за полагање за државни службеници
Јас главата си ја сечам ако некој од вработените има поима од некој закон и слично. Затоа ке си продолжам да ја критикувам државата дека не ни вреди и тоа е тоа. |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според тоа што го напиша горе, секој, кој го познава Уставот ќе го заклучи тоа што го напишав. А кој сака да види што пишува во Уставот, доволно е да седне и еднаш да го прочита, ништо повеќе. Тоа што не го пишува во прирачник, не значи дека го нема. Се сложувам дека е виновна државата што ги учи своите службеници да користат прирачници, а не да се посоветуваат со самиот Устав, кој за неполни 20 минути се чита, па потоа не можат во Устав да се снајдат. Нормално дека нема да можат. |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е работата да се прочита некој закон, целата работа е во почитувањето.
Во Македонија наместо полицијата, судтсвото , министерствата да им бидат пример на граѓаните за политување на законите , за жал вработените си прават прекршоци и ја злоупотребуваат својата функција. Епа како после очекуваш од еден обичен граѓанин да ги почитува законите ?? Џабе е да му речиш на некој да го прочита уставот , и 100 пати да го чита , факт е дека во оваа држава едноставно НЕМА закони, НЕМА устав. Е како што ти
|
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас кажав, виновна е државата, виновни се и тие службеници кои мислат дека со едно прочитување на некое брошурче се знаат. А не се сложувам со секоја критика. На пример, твојата критика дека македонскиот Устав не ги штити нештата кои ти ги спомна е класична невистина. Во член 18 јасно си пишува за тоа прашање. А при очи, сеуште не дозволувам никој да, како што велиш ти, ми затвора очи. |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па да, убедена сум дека уставот на Македонија апсолутно не ја заштитува приватноста. А за посочувањето дека некој член објаснувал нешто , па искрено и немам баш некоја доверба во оној кој го пишувал уставот |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tи можеш да си убедена во се, ама штом нешто го пишува, секој може да провери и да утврди дека не си во право. Доволно е да знае да чита. Ти можеш и да не веруваш дека Уставот постои, ама твоето верување нема никакв врска со фактите. Тоа е само верување. Реалноста е нешто друго. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...sigurno taa misli na toa deka vo praksa ne e bash kojznae kolku zashtitena ,...ne deka ne go pishuva toa vo ustavot!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е како не сум во право ? Зарем има некој во Мк кој ги почитува законите ? Еве сега ме провоцираш па ке ти кажам Ч татко ми работи во МВР и вели дека вработените таму не почитуваат ништо, па што останало за другиве. Многу близок роднина работи во министерство за труд и социјала и он вели ма какви закони, државата е катастрофа , битно да се снајдеш со работно место и после си го ладиш само. И уште неколку роднини пример прва братучетка работи во локалната самоуправа и ми вели дека тотално ништо не се почитува , дури се нема никаков респект кон обичниот граѓанин. Немојте мене тие финти за закониве и за тоа колку бил битен уставот дали требало да се чита. Реков јас и тоа е тоа, толку сум негативна спрема Македонија што не ми треба ништо од оваа проклета држава каде се нема култура и ништо не се почитува. |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И пак ќе повторам..... Во оваа наша држава, нема закони, нема устав , факт е тоа.
|
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Закони може има.....но дали некој ги почитува и чита.....а и кој како ги користи или не користи.
Хартија трпи..... |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немам сега намера да те разубедувам и да ти ги покажувам контрадикторностите кои ги напиша во другите постови и да ти објаснувам која е разликата меѓу непочитување Устав и закон и немањето на Устав и закони. Самата треба да сфатиш дека не си во право. Впрочем, секој кој ти ги чита постовите лесно го доловува тоа. Не е само да кажеш "реков јас и тоа е тоа". Треба да ја познаваш разликата меѓу немање закон за нешто и непочитување на истото. Во правото има разлика меѓу едното и другото, која ти очигледно е дека не ја правиш и разбираш. Изменето од Македон - 27.Април.2011 во 02:18 |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За да нешто биде факт, тоа треба да е јасно докажано. Ти ова кое го пишуваш е твое субјективно толкување на нештата,кои немаат никаква врска со објективната реалност. За жал, тоа не е факт, туку лично доживување и е далеку од фактите. Изменето од Македон - 27.Април.2011 во 02:17 |
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |