|
Дали најдоброто допрва доаѓа? |
Внеси реплика | страница <1 23456 9> |
Автор | |||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 09:01 |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Навистина незнам кој беше поводот на алф да го даде првичниот коментар кон мојот пост? Каква врска имаше тоа со она за што се зборуваше? И, како би можел да знам што мисли алф од само овие 2 негови реченици:
Но, нема врска. Одиме понатаму. Р.Ѕ. И, да искористам додека сме надвор од темата , за тоа што алф спомнува за (не)постоење на времето:
имаме дискутирано во оваа тема. |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A ce saka li nekoj da pojasni sto se podrazbira pod najdobro????
Znaci ce cekame neshto a ne znaeme shto ???? |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Najdobroto (bez obzir koj kako toa si go tolkuva), kako i najloshoto, sekogash postojat SEGA. Isus toa go objasnil pred dva milenijumi.
A ako nekoj saka da cheka nekoj neshto da mu donese...togash neka cheka.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Izvini no na toa prashanje nema da ti odgovoram.
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темпо, многу подобри нешта дури и од електриката, компјутерот, автомобилот, авионот, медицинските уреди, техники, ... за кои нашите предци не можеле нити да сонуваат а за нас се секојдневие! Сите погоре пишани добра - и се' што е добро, се' што е животопријатно во овој свет - потекнува од Мудроста БОЖЈА , Која што Единствениот БОГ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус! Темпо, војните ќе исчезнат, болестите веќе ќе ги нема, ... дури и на смртта ќе и' дојде крајот! „Она што око не видело, уво не чуло, ниту на човек на ум му дошло, тоа Бог го приготвил за оние кои Го љубат.”
Руми (покрај секоја љубов и респект) осозна прилично добро, но не и совршено – што Чедата на Љубовта и Мирот БОЖЈИ одамна го знаеле – дека горкиот плод од дрвото на сознанието (за добро и лошо) е смрт и крајот на рајот. Коренот пак од Дрвото на Животот е Благодат (Милост), без Која ништо неможе да постои што постои и уште помалу некој може да биде спасен од вртлогот на диаблото, а колку пак помалу да биде Едно со БОГА (Отецот на Мудроста)! Затоа, Милоста БОЖЈА ( тоа е Мудроста БОЖЈА) – за спасение на сите отелотворена во Исус – вели: Јас сум Патот, Вистината и Животот, и никој не доаѓа при БОГА (Отецот) освен преку мене! Се' додека човекот и човештвото се противи и не се поклонува пред Евангелието на Милоста БОЖЈА (Исус Христос), неможе и неќеможе да дојде до толку неопходната и долгоочекувана преродба (трансформација). Сепак, надежта останува дека во последен момент низ породилните болки кои (набрзо и непрепознатливо) доаѓаат врз човекот и човечанштвото, ќе дојде до будење за Христа во сите нас: Тоа е Вистинска Надеж и Вистински Спас! Биди благословена! п.с. Точно е дека во овој свет ништо не е абсолутно, освен промената, но Совршениот БОГ е абсолутно моќен и него (неа) да го (ја) промени, така што распадливото ќе биде тогаш преоблечено во нераспадливото! Изменето од spiros - 22.Април.2011 во 01:43 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
se sega i tuka
dvojnosta e iluzija na samozadavanje absolutot e bog a izvorot e absolut milosta e darba dadena na choveka od boga za iskushenie alf prashuvash raboti za koi voopshto ne bi smeel ni da pomislish/kako na templarios/navleguvash na teren kade i pokraj milosta bozhja sekoj ochite bi ti gi izvadil/ izvorot na sekogo mu daril se ., prashanje e koj dali i kolku ke gi prepoznae vaka zbrda s dola ., inaku mozhe da diskutirame ., i mnogu poveke., samo se obidov neshto da shkrabnam za smetka na ona neshto malku pogore prochitano srekni veligdenski praznici gospod neka e so i vo site nas so negovata milost |
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se sl*gam so tebe znaci toa "najdobroto" e vece tuka so generacii se zivee, tuka e so nas. Inaku se izvinuvam za mojot post, se nadevam deka ce razberesh... |
|||
Give me your secrets
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vojnite moze samo da prestanat - i toa ako ludjeto toa go sakaat. Bolestite moze da gi snema no pak ce zavisi od ludjeto koi ce rabotat na lekovite. Zashto na prvo mesto vojnite i bolestite se pojavile ako ne se od boga ??? Zashto toj dozvolil da gi ima ???? Inaku na smrtta ne moze da i dojde krajot, zashto ako ja snema smrtta togash avtomatski go snemuva zivotot. Smrtta (zboruvam za obicna ne nasilna i varvarska smrt) ne e losha rabota, smrtta e vazna isto kolku i zivotot. Bez zivot nema smrt, bez smrt nema zivot. |
|||
Give me your secrets
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Луѓето ако тоа го сакаат? Луѓето набрзо ќе увидат дека без БОГА - во Христа - се потполно изгубени! Живото е возможен без смртта, а смртта не е возможна без животот, но бидејќи човековиот ограничен и неверен ум се'уште не може да ја свати Совршената Вистина и Вечниот Живот, тој само го ограничува БОГА и (според својот ум и искуство) сака да Му ги наметне на БОГА своите филозофии, небаре БОГ мора така да делува и никако поинаку! |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |