|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 56789 146> |
Автор | |
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Недвосмисленост
Затвори ги очите ноќва и погледни ме со душата. Слушни ги рацеве како шепотат по телото, и запеј со мојот копнеж во ритамот на треперливите емоции. Никој нема да ја слушне, никој нема да ја види ниту да ја почувствува играта на страста, танцот на немирот низ сонежливите души. Ни самите нема да разбереме јасно, но сепак ќе уживаме во таа неразбраност, во таа нејасност, сосема свесни за недвосмисленоста на - Уживањето. -----
превземено од: http://venera-vk.blogspot.com
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дојди
Дојди, кога зората ќе зазори, кога денот ќе раздени, кога цветот ќе расцути. Тогаш ронките љубов се ронат од очиве и хранат други очи. Дојди, кога мракот ќе премрачи, кога ноќта ќе преноќи, а сонот уште сонува. Дојди и сакај ме кога ќе посакаш да сакаш. Зашто љубовта е заљубена во тој што љуби. Дојди. . . -----
неповторливата venera001
превземено од: http://venera-vk.blogspot.com
|
|
|
Anai
Нов член Регистриран: 08.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога Бог сака да извежба човек Кога Бог сака да обликува човек Како безмилосно го усовршува, Како го удира и го ранува Како тој свиткува, но никогаш не крши Бог знае што треба да направи!
Џ.Освалд Сандерс
|
|
Kaliana
Нов член Регистриран: 19.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ваша поезија значи да објавиш лична поезија лични творби а не преземени, отворете друга тема омилена поезија и пишувајте од други автори препишана/преземена поезија што ви се допаѓа
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вечерва пред Сонцето да го бакне Крстот на Водно за Добра Ноќ
пред ноќта да го распосла својот црн фустан со многу светли дупчиња и пред да ја распушти својата црна коса преку мојата соба... Вечерва кога виното ќе го рабуди поетот во мене и кога ќе ги разбуди чувствата кои ги негувам кон те*е Љубов моја ќе ти го пратам тивкото летно ветре да те погали по лицето место мене да те потсети, откако твоите усни нежно ќе ја прошепотат Вечерната Молитва да ја извадиш мојата слика која ја чуваш во џебот од твојата кошула, блиску до срцето за да ме мислиш пред да заспиеш за да ме сонуваш кога ќе заспиеш |
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗА Те*е
Знаеш ли кога нокта ке огрее Знаеш ли кога месечината ке излезе.. Знаеш ли колку звезди имам за те*е? а знаеш ли колку немир се сплотило во мене Знаеш ли колку сум сама Знаеш ли колку солзи сум дала Знаеш ли љубов колку имам Знаеш ли срека колку давам.. Колку што вреди срцето твое на тронот мој да седне може љубовта ке добие тогаш криља со душата ке сплоти сила Да ти зборам сега нема ке те чува мојата сенка Сенката по патот ке те гледа и желбата моја ке те следи да ми се вратиш дома само те следи.. Не лутај по патот тој jасно свети кон срцето мое немо те води подај ми рака за да блеснам и од љубов кон те*е јас да збеснам... Изменето од natalija - 07.Јули.2006 во 11:10 |
|
|
|
walker_girl
Сениор Регистриран: 31.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 76 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трагајќи по вистината
Талкам бесцелно по напуштените улици на крајот од градот, погледнувам кон месечината, мојата единствена сопатничка, само таа е сведок на моите разочарувања. Носејќи го крстот, амајлија во дланките размислувам околу суштината на моето постоење. Копнеам по недостижното, будно сонувајќи, не обрнувам внимание на шепотот од потсвеста. Трагам по вистината и на крај дознавам дека живеам во свет полн со лаги! |
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Te baram Te baram nasekade vo minatoto te baram Te baram vo spomenite vo slikite nasi te baram Na klupata nasa vo mislite te baram Te baram vo inicijalite sto vo drvoto nase gi izdlabivme A zosto li te baram ? Zosto li te baram koga si tuka do mene Do mene si a kako da ne si Kade li te zagubiv Kade li te ostaviv Dojdi vo pregrative moi Dojdi da vidam dali ke te najdam Pomogni mi da se setam Pomogni mi da prestanam da te baram Pomogni mi pak da te najdam |
|
snegulka
Сениор Регистриран: 17.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 3201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тркалото се врти Те барам во оваа темна ноќ
те повикувам на двобој
јас веќе сум спремна.
Но,тебе никаде те нема
како да те проголтала земја
или пак бог те зема?
Не,знам-ти си тука
во ноќта темна се криеш
спомените те мачат
не можеш да спиеш.
Се плашиш од минатото,
се плашиш од својот грев
вистината те вреѓа,
затоа и не си смел.
Гледам ѕвезда што паѓа,
гледам и почнувам да сфаќам,
знам дека се каеш,
но не можеш да признаеш.
Знам тоа многу боли,
но љубов ти не заслужуваш
за неа само можеш да молиш.
Тркалото се врти,
почнувам да сфаќам,
на лошото со лошо се враќа.
И секогаш ти велев едно:
знај се си има свој крај!
|
|
kokomoko81
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1363 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Snegulko sakass sovet......
|
|
......
|
|
snegulka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
паааа........ може |
|
kokomoko81
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1363 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znacci probaj namesto da pisuvass ova da mu go kazess na nekogo vo lice ...ke padne kako krusa ...imass nesto
|
|
......
|
|
snegulka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
thanks |
|
Poison^girl
Нов член Регистриран: 03.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve nesto i od mene:
Вечерва дедека розата ја милува тревата, додека тивката нок го сонува денот, вечерва додека сите во рајот сонуваат, јас сонувам за твојата рајска прегратка. Сонувам и за твоите топли бакнежи, во кои страста, нежноста и љубовта се споиле, се сеќавам на незаборавните мигови што трага ке остават во срцата на они што се сакале. И продолжувам да сонувам, несвесно бегам од реалноста низ сонот само една мечта ме води, фантазија исполнето во нестварноста. Не, немојте, не будете ме... Оставете ме барем во сон да го имам пуштете ме барем уште малку да уживам во она што го немам! Сонувам... |
|
...THINK BIG-STAY SMALL....
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |