|
Либерал-демократите: сателити или трета опција |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И до квалитетот е ама и до квантитетот,помалку пари за 30 лапачи и не се само плати,тука има голем број бенефиции(корупција,повластени работи на грбот на народот и друго,да не редам).
Државен капитал ти е и самиот објект,кога секој би станал акционер од она што го имала државата,ќе функционира по логика на западниот систем каде поединецот ќе одлучува со акциите и ќе видевме кој како ќе функционира(за Словенија од почеток и горење,крка,па и други фирми не беа сјајни но после сето тоа се среди,но домаќински). Императивниотѕ модел не е за земањето плата, тука го отповикуваме пратеникот од изборната единица каде сме го одбрале,ако не си ја работи работата,нема да чекаме да му помине мандатот и да не масира. |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сончоглед или како сакате наречете ја, оваа партија мора да најде ресурси во себе за да се докаже како сериозна и да собере повеќе гласови на овие избори.
Само поради тоа што другите две големи партии ( кон кои оваа се припојувала) повеќе немаат ништо ...големо...во себе. Зошто би сметале сеуште и во овој момент на СДС и ВМРО, што имаат тие сеуште да понудат???? Единствено поради тоа, другиве партии, првенствено Либераливе, мораат да најдат што да понудат. Што ако досега не се покажале....сега ќе им дадеме шанса |
|
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovaa ideja mi lichi na originalnata ideja za "samoupravuvanjeto" koja shto neslavno propadna. Neznam dali LDP ja predlagaat ili poteknuva od maliot mozok na nekoi forumdzhii. Otpovikuvanje mozhe samo dokolku pratenikot go prekrshi zakonot i mu se simne imunitetot. Drugoto e populistichko glupiranje i kje se pretvori vo praksata na Stalin ili Hitler da otpovikuvaat pratenici zatoa shto ne si ja rabotele rabotata. Vprochem, da bilo otpovikuvanjeto na pratenicite pametna rabota, postarite demokratii od nashata so po 200-300 godini praksa kje go vovedele toa. |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти збориш за ОХИС и ЕМО Охрид...? А бе возот помина... 92-3-та и некоја... останаа два-три стари, празни и руинирани вагони... не се ни за отпад... повеќе трошок е самото постоење... не па друго... Изменето од којсумјас - 17.Април.2011 во 17:53 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Комшиката не напраи ручек за утре и не ги испружи алиштата оти гледаше Али Риза
Што ја оговарам? А што да не? Кога можат партиите да се оговараат, што не би и јас комшиката ЛДП: Доцни програмата на ВМРО-ДПМНЕ |
|
Persej7
Сениор Регистриран: 21.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 254 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЛДП = невешто прикриен сателит.
Со таа забелешка што Манасиевски е многу подол за да му го р'гне ножот на СДСМ во секоја прилика кога има корист и впрочем тоа го прави. Но суштински, нема разлика. Каква трета опција, какви бакрачи, несериозно е прашањево. Човек што живее во Македонија и ги знае приликите нема таква дилема. Изменето од Persej7 - 16.Мај.2011 во 10:36 |
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Искрено и донекаде ги гледам како трета опција, со самото тоа што излегоа од сенката на СДСМ, го направија вистинскиот потег... Кога би биле на запад, со нивната програма дефинитивно би биле сериозен противник на секои избори, но за жал кај нас народот гледа црно или бело, и се водат од 2 лидери, па така не останува многу простор за останатите помали партии како што се ЛДП...
Доказ повеќе е дека има квалитетни кадри, кои и кога имале можност се покажале како успешни во областите во кои работеле.... Јас искрено ќе го дадам гласот за нив, од проста причина што ми е смачено и од сините и од портокаловите.... |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Interesen spot..... Vredi da se pogledne...
Секоја чест.... Нудат 3-та опција, само што неможат да излезат од сивилото... Народот кај нас гледа само црно или бело.... |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ниту може ниту умее... туку сега по изборите
веднаш ќе се залепи за победничката партија .......
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |