|
Облакодери и висококатници |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
или да појаснам, јас не се дивам на МТВ телевизијата, туку на објектот кој го користи и неговото значење за развојот на архитектурата кај нас, а уште помалку пак го почитувам дека се наоѓа во моето родно место чисто од патриотизам, кога се работи за вакво нешто, ги изземам таквите чувства или еве, кога веќе збориме за Загребската и нашата зграда, тие се потполно исти со иста политика позади нив, само кај нас МТВ сеуште не ја купил некој приватник... значи далеку од тоа дека народот треба да бира што сака да се гради, но битно е како го прифаќа тоа што се гради и го иззема личниот вкус и фрустрации од тоа |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a, kade toa narodot biral shto ke mu izgradat i kako ?
...negova rabota e edinstveno dali ke dozvoli neshto da mu izgradat ( ama ne i vo makedonija!),.... na negoviot prostor, ...a ne da se mesha vo arhitektonskite i inzenerskite raboti! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не е проблемот дали народот ја прифаќа архитектурата или не, туку колку ја разбира и познава
туку ај, баталете, офтопик е ова |
||
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ќе продолжам со Босна и Херцеговина, која моментално е водечка на балканот (покрај малото делче на Турција )
Avaz twist tower висока е 142 метри и има 38 ката и со тоа е највисока во Босна и пошиоко на Балканот Bosmal city center највисоката станбена зграда во Босна UNITIC towers високи 90 метри или 25 ката, уништени во конфликтот во девеесетите, па повторно изградени Изменето од zabegan - 02.Март.2011 во 22:50 |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
auuu... nek's i turat edna vrz druga skopjanive chetiri od onie kuline vo gradski zid i....tolkava e! ...a, shutracive ovdeshni...barok ke mi pravat vo...24 vek !? |
||
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Avaz ne e losa mada toa cilindricnite delovi na vrvot se katastrofa. ic ne se vklopuvaat vo ostatokot.
Bosmal isto go posrale so tie oboenite delovi.. |
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
второ, не знам што сакале да постигнат со спратот без стакла, мене многу ми е грдо тоа и на крај тоа цилиндерот боде очи |
||
|
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa ne bi rekol deka e kopiranje. poveke sledenje na nekoj trend..Mislam prvata bese vo Svedska ili taka nesto, popravi me ako gresam. Vo Chikago isto ke se pravese nekoja mislam.. a voopsto oblakoderi so nepravilni linii poleka stanuvaat sekojdnevie.. duri i vo nevoobicaeni gradovi kako Baku primer.
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мада, баш напротив на тоа ти што го кажа, убавото во современата архитектура е што не следи одреден тренд, стил или правило туку дозволува да се експериментира и креира, според мене, при ваква шанса, не би требало да се повторуваат архитектите, освен ако не се работи за еден ист архитект кој си има создадено еден сопствен бренд на изгледот на проектите кои ги прави Изменето од zabegan - 21.Март.2011 во 02:28 |
||
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...lele,lele...i ''vrteni''zgradi za nekoi bile najobichno neshto,
|
||
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brza, poleka malce. ;) nikade ne rekov deka se najobicni.. tuku deka za razlika od porano koga oblakoderite voglavno bea pravoagolni ili cilindricni sega mnogu pocesto se gradat so nepravilen oblik kako gornata (bravo zabegan sho ja najde) ili primer dolu, flame towers (baku, azerbejdjan)
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ќе продолжам со Србија
Usce tower (поранешен ЦК), изградена е во 1964 година, била највисока во Југославија се до изградбата на Avaz twist, ima 115 метри висина (плус антена од 26 метри), односно 26 спрата ги има издржано тешките бомбардирања во 1999 година, и е реновирана и променета до 2005 година Genex tower според мене најинтересен облакодер во Белград, изграден е во 1977 год. висока е 135 метри и има 35 спрата, позната е уште и како Западна порта Beogradjanka (Palata Belgrad) изградена е во 1974, висока е 101 метар (127 метри плус антена) или 30 спрата Источна порта, станбен комплекс, 24 спрата Изменето од zabegan - 29.Март.2011 во 22:55 |
||
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
највисоката зграда во Тирана ABA business center
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |