IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Најубавите Духовни мисли околу  Совршената Вистина
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најубавите Духовни мисли околу Совршената Вистина

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2011 во 23:29

Тажна и лажна е човековата судбина, се' додека Евангелието БОЖЈЕ - Христос - како сонце, не засвети во човековото срце!

Изменето од spiros - 28.Март.2011 во 23:30
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2011 во 22:08
Originally posted by spiros spiros напиша:

Тажна и лажна е човековата судбина, се' додека Евангелието БОЖЈЕ - Христос - како сонце, не засвети во човековото срце!

Evangelieto e napishano i sostaveno od ludje, obicni smrtnici kako mene i tebe...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2011 во 23:22

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Evangelieto e napishano i sostaveno od ludje, obicni smrtnici kako mene i tebe...

Во Исус Христос отелотворената првородена Мудрост БОЖЈА е Тоа Чудесно Евангелие за Кого сведочат вистинските Апостоли и следбеници, со Кои нити во сон неверниците и кривоверниците неможат да се споредат!      

А Исус и’ рече: „Јас сум воскресението и животот; кој верува во Мене, и да умре, ќе живее.
И секој што живее и верува во Мене, нема да умре довека. Го веруваш ли тоа?”

(Ев. Јован 11:25+26)

Веруваш ли ти на Евангелието БОЖЈЕ, темплариус?

Дај БОЖЕ да поверуваш ти, сиот твој дом и сите луѓе !   (Дела Ап. 16:31)

Амин!

Изменето од spiros - 31.Март.2011 во 23:43
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2011 во 00:09

[QUOTE=spiros]

[QUOTE=Templarius]

Веруваш ли ти на Евангелието БОЖЈЕ, темплариус?

Амин!

Za razlika od tebe, jas ce odgovoram na tvoeto prashanje.
Veruvam vo evangelieto onlku kolku treba, no toa ne znaci deka ne veruvam i vo drugi evangelija.
Veruvam vo Boga onolku kolku mislam deka treba da veruvam i veruvam vo site Svetci.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2011 во 00:51

Veruvam vo evangelieto onlku kolku treba, no toa ne znaci deka ne veruvam i vo drugi evangelija.
Veruvam vo Boga onolku kolku mislam deka treba da veruvam i veruvam vo site Svetci.

Се’ е кажано, се’ е одговорено Темплариус, човекот треба само да моли за отворени уши, очи и срце!

Што се работи за другите “евангелија“, знај дека нема друг БОГ освен ЕДИНСВЕНИОТ и нема друго совршено евангелие, освен Неговото - преку Духот Светол - во Исус Христос отелотворено Вечно Евангелие, за Кое прекрасно сведочат Светите Апостоли и сите (посебно Новозаветни) Списи!

Биди благословен

Изменето од spiros - 04.Април.2011 во 00:53
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2011 во 16:02

Се’ е кажано, се’ е одговорено Темплариус, човекот треба само да моли за отворени уши, очи и срце!

Што се работи за другите “евангелија“, знај дека нема друг БОГ освен ЕДИНСВЕНИОТ и нема друго совршено евангелие, освен Неговото - преку Духот Светол - во Исус Христос отелотворено Вечно Евангелие, за Кое прекрасно сведочат Светите Апостоли и сите (посебно Новозаветни) Списи!

Биди благословен

Pa i drugite evangelija se napishani od negovi sledbenici, zarem niv ne gi posetil Svetiot Duh, zasto se frleni nastrana, zasto samo cetiri priveilegirani a site ostanati sokrieni i otfrleni ???
Ovdeka zboruvame za Duhovni Misli okolu Sovrshenata Vistina koja nie ne ja znaeme, koja e taa ???
Zasto verata mora da bide zavitkana vo ubava hartija koja go otrgnuva vnimanieto od toa sto e vnatre ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2011 во 19:35
Nikoj ne znae koj gi napishal Evangelijata. A toa e deka nitu eden od Apostolite ne bil pismen osvoj onoj koj sobiral taksi.

Iminjata na Evangelijata se staveni mnogu podocna od Crkvata za da ne stojat bezimeni. Sekako, odlucheno e da se dadat iminjata na Apostolite kako najpogodni taa namena.

So vreme, lugjeto "pomognati" od sveshtenicite, pochnaa da veruvaat deka navedenite iminja se vistinskite avtori.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2011 во 23:25

Pa i drugite evangelija se napishani od negovi sledbenici, zarem niv ne gi posetil Svetiot Duh, zasto se frleni nastrana, zasto samo cetiri priveilegirani a site ostanati sokrieni i otfrleni ???
Ovdeka zboruvame za Duhovni Misli okolu Sovrshenata Vistina koja nie ne ja znaeme, koja e taa ???
Zasto verata mora da bide zavitkana vo ubava hartija koja go otrgnuva vnimanieto od toa sto e vnatre ????

Што мислиш (?) случајно ли се избрани баш тие 4 Евангелиски извештаи, случајно ли имаме 4 елементи (вода, воздух, земја, оган), 4 годишни времиња (пролет, лето, есен, зима), ... случајно ли Библијата има 77 книги и 7 печати кои може само ЕДЕН ЕДИНСТВЕН Човек да ги отвори?

Голема е Тајната за која сведочат Писмата пишани од БОГА преку раце Пророчки и Апостолски Свети, но, на ВИСТИНАТА не сакаат да И’ веруваат срца тврди и духовно слепи!

Јас Темпо ти кажав и пак ќе ти кажам:

Темплариус, сите тие “евангелија“ слободно вие обожавајте ги, но во оној момент кога тие се израмнуваат, се издигаат или дури прават како поважни од Духот Светол, од Учењето и Праксата на Првородената Мудрост БОЖЈА - Која за спасение на сите - Единствениот БОГ Ја отелотвори во Исус Христос, тогаш знај дека (свестно или несвестно) имате јако застрането и тоа во погрешен правец, кој (поради известно нечисто влијание) ви се чини исправен и затоа правите отпор против вистинското пророштво и чисто сведоштво на Христовите Апостоли (и следбеници), за кое зборува Библијата!

Бидете благословени!

in Time & Eternity!

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2011 во 23:40
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Nikoj ne znae koj gi napishal Evangelijata. A toa e deka nitu eden od Apostolite ne bil pismen osvoj onoj koj sobiral taksi.

Iminjata na Evangelijata se staveni mnogu podocna od Crkvata za da ne stojat bezimeni. Sekako, odlucheno e da se dadat iminjata na Apostolite kako najpogodni taa namena.

So vreme, lugjeto "pomognati" od sveshtenicite, pochnaa da veruvaat deka navedenite iminja se vistinskite avtori.

Mora da te demantiram za izjavata deka Apostolite bile nepismeni.

Tie ne ucele na visoki skoli kako kniznicite i fariseite vo toa vreme, no bile pismeni . Zosto go velam ova?

Zatoa sto kaj Izraelcite site bile pismeni, i mazite i zenite i decata.

Zaradi ova mnogu narodi gi prezirale Izraelcite vo toa vreme bidejki gi ucele zenite i decata da pisuvaat.

Kaj okolnite narodi na Izrael vo toa vreme samo svestenicite i carevite i velikodostojnicite bile pismeni, za razlika od Evreite.

Proveri go ovoj fakt i kje vidis deka sum vo pravo za toa .

Kako vtoro, toa e samo tvrdenje na Kriticizmot deka ne se znae koj gi napisal cetirite Evangelija od Noviot Zavet. Ima dovolno podatoci i predanija za toa koj gi napisal Evangelijata a toa se Matej,  Marko, Luka i Jovan.

Matej i Jovan se dvajca od 12 -te Apostoli na ISUS.

Изменето од KINGDAVID - 08.Април.2011 во 23:42
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2011 во 01:19
ХалелуЈАХ!   

Брате KingDavide, напиши го бројот 22 со многу големи бројки и првата 2 (двојка) завртија за 180° степени, така да таа “гледа“ кон втората 2 (двојка)!

Ете тоа го чувствувам за тебе и за сите (дури и најмалечките, најнедостојните) коишто веруваат на сведоштвата и се надеваат само на Евангелието за Милоста БОЖЈА!

п.с. KingDavide, твојата реплика на оваа тема (мислам на постот број 22) е потполно точна, но знај дека мнозинството на неверните, високошколуваните и гордите книжници коишто денес ја газат земјата и го јадат лебот, ќе реагираат исто (или слично) неверно како оние високошколувани книжници во времето кога Спасителното Евангелие БОЖЈЕ, БОГ Го отелотвори во Исус!

Ако Мене Ме гонеа, и вас ќе ве гонат; ако Моите зборови ги запазија, и вашите ќе ги запазат!

(Ев. Јован 15:20)

Изменето од spiros - 09.Април.2011 во 09:49
in Time & Eternity!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2011 во 15:37
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Kako vtoro, toa e samo tvrdenje na Kriticizmot deka ne se znae koj gi napisal cetirite Evangelija od Noviot Zavet. Ima dovolno podatoci i predanija za toa koj gi napisal Evangelijata a toa se Matej,  Marko, Luka i Jovan.

?

Ne si vo pravo, no toa ne e nitu tolku vazhno.

Vazhno e vo shto veruvash.

Veruvanjeto e vistinata za vernikot. среќа

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2011 во 16:12

Davaj ljubov bez nikakov ultimatum - duri togash kje ja osoznaesh Ljubovta. Nie (nasheto Bitie) sme LJUBOV! Taa(Toa) ne znae za odvoenost!
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2011 во 13:52

Дали човекот може нешто добро да верува и да даде, а што не му било како такво дадено?

Совршениот БОГ - во Христа Господа - е надприродна и неспоредлива Љубов!

Чиста суетност и самоуништување е човечкото противење кон Евангелието БОЖЈЕ!

Изменето од spiros - 10.Април.2011 во 16:21
in Time & Eternity!

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2011 во 23:32
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

?

Ne si vo pravo, no toa ne e nitu tolku vazhno.

Vazhno e vo shto veruvash.

Veruvanjeto e vistinata za vernikot. среќа

Vo pravo sum za toa pogore sto go kazav.

A ova za veruvanjeto, sakas da kazes deka ti ne veruvas vo nisto? збунетост голема%20насмевка
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.