|
Најубавите Духовни мисли околу Совршената Вистина |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Октомври.2010 во 20:44 |
|
Кои се духовните мисли и размислувања, кои - според вас или некој друг мислител - се најубавите во однос на Совршената Вистина? За многу убава и потполно исправна ја сметам мислата на германскиот државник, писател, мислител, правник, филозов, ... Johann Wolfgang von Goethe, кој што вели: Човечкиот дух може да се прошири и развие колку што сака, повеќе од возвишеноста и етичката култура на Христијансвото - како што во Евангелиските извештаи свети и сјае - не ќе може да се развие и да ги надмине. Еве го и оргиналниот текст: Mag der Menschliche Geist sich erweitern wie er will - über die Hoheit und sittliche Kultur des Christentums, wie es in den Evangelien schimmert und leuchtet, wird er nicht hinauskommen. Мислата која мене лично на срце ми лежи е следнава: Секој човек кој е во состојба здраво и консеквентно да размислува, ќе заклучи дека нема поголема Вистина од Единствениот БОГ и тоа баш Оној БОГ - кој што беше и е’ - во Совршено Чистото и Милостиво Срце Исусово! За содржината на вашите мисли и размислувања, или оние на вашите ценети, одсрце и однапред ви благодарам! Поздрав до сите Изменето од spiros - 15.Октомври.2010 во 22:06 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... Совршената Добрина стои вон ланецот на причина и последица! Лев Н. Толстој Изменето од spiros - 15.Октомври.2010 во 21:57 |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве уште една мисла на Толстој од збирката есеи од 1906 год. „Неможам да молчам„: „Само кога луѓето ќе го отфрлат празноверието и кога за најважно ќе го сметаат на земјата законот `Прави му на својот ближен така како што сакаш тој тебе да ти прави, тогаш ќе биде крајот на ропството и жалосната состојба`.„ Изменето од Majkl - 16.Октомври.2010 во 01:13 |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е важно човекот кој е и што е, единствено што е важно, е: дали ја љуби - или дури пак Ја има - Светлината БОЖЈА (Христа) во срцето свое! (Колосј.3:11 + Галатј. 3:28) |
||
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се’уште, човекот Духовно слеп Не Го гледа Телото на Милоста БОЖЈА (Христа ГОСПОДА) И во дневниот насушен леб! |
||
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e vazno covek koj e i sto e, vazno e dali e dobar ili zol.
Duhovno slep e sekoj onoj koj sto veruva deka nekoj nekade napravil neshto shto toj ne moze da go napravi, onoj sto voljata svoja ja gazi. onoj sto za drug zboruva a sebe ne se gleda, onoj koj sto ceka drug da mu ja zavrshi rabotata a toj so svoeto aplaudiranje od strana se nadeva deka ce dobie del od kolacot... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден лекар, специјалист, кој во својот живот излечил дури 100 пати повеќе од тоа што Исус за неговото 3 годишно лечење во Израел го сторил, рекол: “Моите лекарски успеси нити од далеку неможат да се споредат со делото на мојот Учител“! Прекрасно е да се биде во близината на Чедата на ВИСТИНАТА! |
||
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto znaci deka duhot na doktorot bil siromashen i zaroben vo ramkite na religijata... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Духот на докторот - за разлика од многу други дуси - бил релативно свестен за безкрајната (безграничната) и генијална Мудрост БОЖЈА, Која ЕДИНСТВЕНИОТ СОВРШЕН БОГ за Спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос! Се’ што човекот може добро да направи, се’ се темели врз Мудроста БОЖЈА, секој вистински развој се одвива кон Неа, во Која е Совршениот Пат и нашата крајна Цел! БОЖЈИОТ Благослов до сите, посебно до оние кои се’ или сакаат да се разбудат за Спасителното Евангелие БОЖЈЕ. Изменето од spiros - 27.Март.2011 во 17:49 |
||
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali ti se imash razbudeno, i ako se imas razbudeno kako komunicirash so nas vo sonot ni vlagash preku internet... |
||
Give me your secrets
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Патњата е многу важна во процесот на будењето, а онаа патња која што произлегува од сведоштвата запишани во Светото Писмо, е најнежната трансформителната патња која служи за будење, доколку и' се верува! |
||
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
No kako da i se veruva koga e napishana od smrtnici kako tebe i mene i kako bolka, patenje moze da sluzi xa budenje nekako toa mi e mazohisticki, zarem onoj koje e csita ljubov ce ne budi so patenje.... |
||
Give me your secrets
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Трансформацијата којашто произлегува преку верата во Евангелието БОЖЈЕ е најнежната можна интервенција за нашата колективна духовна болест! Зарем ти сопственото дете не би го предал на медицинска интервенција, за да го спасиш? Зарем со тоа би бил садист? Во Христа нема нити садизам, нити мазохизам, туку Најчиста спасителна ЉУБОВ! Среќни се сите кои вистински И' веруваат и Ја следат! |
||
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evangelijata se napishani od ludje, toa e fakt toa ne moze da go smenime. Nikade Bog ne kazal da im veruvame na evangelijata. Koja e nashata kolektivna duhovna bolest ???? Spored kogo e bolest ???? Koj ja narekol bolest i zoshto ???? Dali voopshto treba intervencija Spirose brate, mozebi taa intervencija ne e voopshto potrebna ili pak e prepishana od nekoj nepismen doktor. |
||
Give me your secrets
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |